Vacature: http://www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-55346

Vacature: Hoofdoperator DGC Plant voor Rumal in Nederweert

VACATURENR lv-55346 (08-12-2016)

HOOFDOPERATOR DGC PLANT

Rumal investeert in uitbreiding van haar activiteiten. We zijn gespecialiseerd in de recycling van banden, daarvoor beschikken we in Nederweert over moderne recyclinglijnen. Er wordt continue geïnnoveerd om naast de huidige werkmethoden steeds meer duurzaam te kunnen recyclen naar nieuwe toepassingen van het eindproduct. 

Het aantal arbeidsplaatsen bij Rumal neemt toe waardoor ruimte ontstaat om nieuwe collega’s aan ons te binden. Jaarlijks worden er op dit moment ruim 35.000 ton vrachtwagenbanden verwerkt tot granulaten die dienen voor tal van toepassingen. Voor de productie van frictiematerialen, automatten, banden, schoenen of asfalt bijvoorbeeld. Maar ook in andere toepassingen bewijzen Rumal producten hun goede eigenschappen.

Volledig in lijn met de ambities van Rumal en het moederbedrijf Kargro is recent een nieuwe Carbonisatieplant ingericht voor het verwerken van 12.000 ton autobanden tot black carbon. Deze is onder de naam Dutch Green Carbon (DGC) van start gegaan in april 2016.
Hierdoor is een stap toegevoegd aan het duurzame verwerkingsproces van rubbers tot grondstoffen. Diverse processen zoals vermalen, zeven, scheiden van materialen en carboniseren zijn onderdeel van de installatie waardoor dit een interessante omgeving is voor operators met een gevoel voor duurzaamheid.
Het eindproduct vindt zijn toepassing in o.a. het vervaardigen van nieuwe autobanden, coatings en pigmenten voor lakken en kunststoffen.
Een groep van 14 nieuwe medewerkers/collega’s hebben we daardoor in het afgelopen jaar al kunnen verwelkomen. Deze nieuwe collega’s zijn inmiddels opgeleid en operationeel in een 5 ploegendienst rooster.

Voor deze ambitieuze en Innovatieve onderneming zoeken wij op korte termijn naar een kandidaat voor de functie hoofdoperator.
De hoofdoperator is binnen zijn eigen ploeg van max 2 of 3 mensen verantwoordelijk voor de dagelijkse operaties in de carbonisatie plant. Een uitgebreid inwerkprogramma maakt onderdeel uit van de introductie in deze rol voor de juiste persoon.
De hoofdoperator vervult hierin een sleutelrol om de aan hem ter beschikking gestelde machines, randapparatuur en expertise daadwerkelijk in te zetten en alle te voorziene problemen op te lossen. Dit in samenwerking met de beschikbare specialisten en collega’s.
De hoofdoperator zal zijn werkzaamheden uitvoeren onder verantwoordelijkheid van de operations manager van Rumal. De standplaats betreft Nederweert.
Op de arbeidsovereenkomst is de CAO voor de Banden- en Wielenbranche van toepassing zowel het Rumal huishoudelijk reglement. U kunt rekenen op een marktconform salaris en uitstekende opleidingsmogelijkheden.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Monitoring & procesregistratie: stuurt en bewaakt het proces conform de aan hem verstrekte planning. Hij voert proces- en kwaliteitscontroles uit, legt kwantiteit, kwaliteit en ordervoortgang administratief vast in een geautomatiseerd informatiesysteem.
 • Techniek: rapporteert storingen en onregelmatigheden aan de technische dienst.
 • Veiligheid en milieu: zorgt voor het schoonhouden van de werkplek en apparatuur. Voert het veiligheid- en milieubeleid strikt uit en handelt in geval van calamiteiten.
 • Logistiek: zorgt voor de ontvangst van grond- en hulpstoffen en voorziet in de afvoer van eindproducten.
 • Samenwerking: Werkt goed samen en begeleidt collega operators

Kwalificaties
 • VAPRO operator C niveau met minimaal 5 jaar ervaring.
 • Ervaring als operator in procestechniek of in de zware industrie met thermische processen en materiaal transport.
 • Ervaring met proces gerelateerde besturingssystemen. (SCADA)
 • Ervaring met office pakketten (Word, Excel)
 • Beheersing van Nederlands en Engels en eventueel Duits
 • Leidinggevende capaciteiten.
 • Sterke motivatie. Passie om zich aan te sluiten bij duurzaam initiatief om gezamenlijk te werken aan een betere en schonere wereld.

Sollicitatie procedure
Cv’s en overige informatie richten aan: rsensen@rumal.com.

E-mail  rsensen@rumal.com
Meer info  www.rumal.com