Vacature: http://www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-55630

Vacature: Controller voor Zo Wonen in Sittard via Mercuri Urval

VACATURENR lv-55630 (02-01-2017)

Vacature: Controller voor Zo Wonen in Sittard via Mercuri Urval

ZOwonen in Sittard is een succesvolle, financieel gezonde woningcorporatie met een bestand van circa 14.000 sociale huurwoningen waarvan het overgrote deel gelegen is in de Westelijke Mijnstreek. Kernactiviteit is volkshuisvesting: het zorgen voor betaalbare woonruimte voor huishoudens met een beperkt inkomen en voor kwetsbare groepen die extra ondersteuning behoeven. De markt waarin woningcorporaties opereren is volop in beweging en stelt andere eisen aan de kwaliteit van de bedrijfsvoering dan voorheen. Tal van maatschappelijke, demografische en economische ontwikkelingen hebben ook ZOwonen geïnspireerd tot een strategisch plan wat de basis moet leggen voor een professionele en toekomstbestendige corporatie. Het bewaken van de solide financiële positie en het aantoonbaar “in control” blijven vormen belangrijke voorwaarden om tot dat succes te kunnen komen. Ter versterking van de afdeling Control zoeken we een

CONTROLLER

rechterhand en “sparring partner” van de Business Controller


Je functie. Vanuit de bedrijfseconomische invalshoek ga je een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van ZOwonen. Deze bijdrage richt zich voornamelijk op een drietal belangrijke aandachtsgebieden. Ten eerste: het verder professionaliseren van het risicomanagement (structuur, proces en methode) en het bevorderen van een risico-bewuste cultuur binnen alle geledingen en niveaus van het bedrijfsproces. Ten tweede: het ontwikkelen en implementeren van financiële en niet-financiële controlemechanismen binnen de afzonderlijke afdelingen als “first line of defence”. Ten derde: het frequent uitvoeren van interne audits, inclusief rapportage daarover. Op basis van al deze werkzaamheden kom je tot adviezen en concrete voorstellen die de efficiency en effectiviteit van de administratieve organisatie en interne controle versterken. Over je prestaties rapporteer je aan de Business Controller .

Je profiel. Een financiële of bedrijfseconomische opleiding op HBO /academisch niveau en bij voorkeur gecertificeerd als Controller of als Financial Auditor. Enkele jaren aantoonbaar succesvolle ervaring met genoemde werkzaamheden binnen een middelgrote onderneming. Kennis van kwaliteitsmanagement(systemen) is een pre. Naast financiële deskundigheid beschik je over uitstekende sociaal-communicatieve eigenschappen en over het vermogen mensen “mee te krijgen” in veranderingsprocessen. Dat vraagt empathie, overtuigingskracht en doorzettingsvermogen. Tenslotte ben je woonachtig op redelijke reisafstand van de bedrijfslocatie in Sittard.

Wat mag je verwachten? Een verantwoordelijke, zelfstandige en afwisselende functie binnen een dynamische, op verandering en ontwikkeling gerichte organisatie. Je werkzaamheden spelen zich af op operationeel, tactisch en strategisch niveau en brengen je dagelijks in contact met collega’s van alle andere bedrijfsdisciplines. De bedrijfscultuur richt zich op de creatie van zelfsturende teams waarbij nadrukkelijk geappelleerd wordt aan het nemen van initiatief en het dragen van verantwoordelijkheid. Uiteraard past bij deze functie een prima beloningspakket, zowel primair als secundair.

Interesse? Solliciteer via de 'Solliciteer' button. U vindt de vacature met referentienummer 3487 of via de zoekterm “ZOwonen”. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans van Heesch, consultant bij Mercuri Urval, 040 - 266 9800. Zie ook www.zowonen.com

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Meer info  www.zowonen.com