Vacature: http://www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-55650

Vacature: Bedrijfsjurist Ondernemingsrecht voor Baat accountants & adviseurs in Roermond

VACATURENR lv-55650 (03-01-2017)

Vacature: Bedrijfsjurist Ondernemingsrecht voor Baat accountants & adviseurs in Roermond

Baat is een dynamische organisatie die er in relatief korte tijd in geslaagd is om een uitstekende reputatie op te bouwen op het gebied van accountancy, fiscaliteit en aanverwante disciplines.
Vanuit drie grote Nederlandse vestigingen te Sittard, Maastricht en Roermond en Maasmechelen (B) leveren onze professionals iedere dag opnieuw oplossingen op maat voor onze opdrachtgevers.
Vanuit de kernwaarden resultaatgedreven, dynamisch en verbindend werkt Baat dagelijks aan zijn missie: solving issues; meerwaarde creëren voor ondernemers door oplossingen te bieden. Het beste eruit halen wat erin zit. Voor èn samen met de klant.

Voor onze juridische afdeling zijn we op zoek naar een bedrijfsjurist voor 32 uur per week.

Functieomschrijving
In deze functie ga je uiteenlopende juridische (advies) diensten verrichten, in het bijzonder op het ondernemingsrechtelijk vlak.

De werkzaamheden bestaan dan ook onder andere uit:
  • Het begeleiden en op juridisch vlak organiseren van kleinschalige overnames, fusies en aandelenoverdrachten;
  • het beoordelen en het opstellen van contracten zoals algemene voorwaarden opdrachtovereenkomsten en het vastleggen van geldstromen;
  • het adviseren in de keuze voor een bepaalde rechtsvorm en het opstellen van de bijbehorende contracten;
  • het vanuit juridisch vlak bemiddelen in geschillen tussen aandeelhouders, vennoten, bestuurders en het proberen te voorkomen daarvan;
  • het adviseren over (bestuurders)aansprakelijkheid en (naderende) faillissementssituaties.

Bij de uitvoering van je taken werk je geregeld samen met onze accountants en fiscalisten om ervoor te zorgen dat de klant wordt voorzien van een advies dat zowel juridisch, financieel als fiscaal werkbaar is.

Wij vragen
  • Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding Nederlands Recht met aantoonbare specialisatie op het gebied van het ondernemingsrecht en je beschikt over minimaal 4 jaar relevante werkervaring;
  • je bent in staat een ondernemingsrechtpraktijk op te bouwen, hét aanspreekpunt te zijn voor alle vragen en uitdagingen met betrekking tot het ondernemingsrecht en de algemene juridische praktijk samen met je collega’s mede verder uit te bouwen;
  • je bent in staat om proactief op te treden door het signaleren van juridische gevolgen van ondernemersbeslissingen en gevolgen door veranderende wet- en regelgeving. Daarnaast ben je als jurist ondernemingsrecht veelal sparringpartner voor de ondernemer.
  • Uiteraard sta je ook klaar om het contractenwerk van de ondernemer in orde te maken, te adviseren over samenwerkingsvormen en aansprakelijkheden. En mocht het op een geschil uitlopen, bijvoorbeeld tussen aandeelhouders of met bestuurders dan wel met leveranciers of klanten, dan biedt je als jurist een helpende hand bij het vinden van een oplossing die efficiënt en pragmatisch is.

Wij bieden
Een uitdagende, zeer zelfstandige baan binnen een dynamisch team met veel mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen.
Uiteraard bieden wij een bij de functie passend pakket aan arbeidsvoorwaarden en salaris.

Informatie / sollicitatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Nadine van Pol, tel 0475-729 242.

Heb je interesse in deze functie stuur dan je sollicitatiebrief met Curriculum Vitae per e-mail naar Nadine van Pol: n.vanpol@baat-legal.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

E-mail  n.vanpol@baat-legal.nl
Meer info  www.baat.nl