Vacature: http://www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-55704

Vacature: Clustermanager Plattelandsontwikkeling voor Provincie Limburg in Maastricht via Mercuri Urval

VACATURENR lv-55704 (06-01-2017)

Vacature: Clustermanager Plattelandsontwikkeling voor Provincie Limburg in Maastricht via Mercuri Urval

CLUSTERMANAGER PLATTELANDSONTWIKKELING

voor nieuw vormgegeven cluster van de Provincie Limburg

In deze functie bent u verantwoordelijk voor de realisatie van de doelstellingen die voortvloeien uit de strategische beleidskaders van de Provincie Limburg voor Plattelandsontwikkeling. U zorgt voor afstemming met aanpalende werkvelden binnen de provincie zoals Natuur en Water. U adviseert het bestuur over de uitvoering en stuurt en coacht de medewerkers binnen het nieuwe cluster (ca. 27fte). Samen met de ander managers bouwt u aan de gewenste cultuurontwikkeling binnen de Provincie Limburg.

Gevraagd wordt een resultaatgerichte, daadkrachtige en flexibele (people)manager die in een steeds veranderende omgeving en krachtenveld op een inspirerende wijze medewerkers weet te enthousiasmeren om het beste uit zichzelf te halen en hun ontwikkeling stimuleert. Een ervaren adviseur van het bestuur, die samenhang weet aan te brengen in beleidsdossiers en ervaring heeft in het opstellen van kaders en uitvoeringsprogramma’s en verbindingen met andere beleidsvelden weet te leggen.

Uw profiel:
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare en ruime ervaring in het leiden van een professionele organisatie in een complexe en sterk veranderende omgeving.
  • Bewezen functioneren in een politiek en omvangrijk en complex krachtenveld.
  • Kennis van het beleidsveld natuur en water en de processen van gebiedsontwikkelingen.
  • Het vermogen om ‘bruggen te bouwen tussen beleid en de partijen buiten’.
  • Ervaring met bedrijfsvoering c.q. integraal management.
  • Academisch denk- en werkniveau.
  • Een netwerk in de regio en op landelijk niveau met de spelers in het veld is een pre.

Provincie Limburg biedt een boeiende functie rond het thema plattelandsontwikkeling dat sterk in de maatschappelijke belangstelling staat. De Provincie Limburg kent een open en collegiale cultuur met een sterke focus op vernieuwing en investering. Bruto jaarsalaris op fulltime basis, van maximaal € 92.608,67 (schaal 14).

Interesse? Reageer dan via de solliciteerbutton of via www.mercuriurval.nl. U vindt de vacature met ref.nr. 3459 of via de zoekterm ‘Provincie Limburg’. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Willy van Middelaar, consultant bij Mercuri Urval, tel. +31 (0) 6 50 25 30 53 of kijk op www.limburg.nl.
Medewerkers van de provincie Limburg en de gemeenten Heerlen, Maastricht en Sittard-Geleen gelden als interne kandidaten. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Het natuurbeleid is langzaam getransformeerd van een overwegend nationaal programma, vormgegeven en uitgevoerd door het Rijk, naar een beleidsdomein dat sterk gemotiveerd en gestuurd wordt vanuit Europese doelstellingen met provincies in een regierol. Het cluster Plattelandsontwikkeling is verantwoordelijk voor het realiseren van een autonoom provinciaal water-, natuur- en landschapsbeleid in Limburg. Het gaat om integrale gebiedsontwikkelingen waarbij verbindingen met landbouw, toerisme en monumenten worden gelegd. Ook wordt het beleid voor de Nationale Parken en het Nationaal Landschap Zuid-Limburg gemaakt en worden de subsidiekaders opgesteld voor de afwaardering van landbouwgronden. Dit alles in een veranderende omgeving en samen met externe partijen zoals terrein beherende organisaties, waterschappen, gemeenten en belangenorganisaties. Bij de Provincie Limburg is een vacature beschikbaar voor een Clustermanager Plattelandsontwikkeling.

Solliciteren