Vacature: http://www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-55727

Vacature: Controller voor Opleidingsbedrijf Installatiewerk in Roermond via VectorHR

VACATURENR lv-55727 (09-01-2017)

Vacature: Controller voor Opleidingsbedrijf Installatiewerk in Roermond via VectorHR

Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Zuid-Oost (IWZO) is werkgever van en leidt jongeren via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) op tot gekwalificeerde elektro- en installatiemonteurs met een goed toekomstperspectief. IWZO werft, selecteert en detacheert de leerlingen naar de aangesloten installatiebedrijven. Daarnaast ondersteunt zij deze bedrijven bij het verder ontwikkelen van vakmensen (bijscholing). IWZO vormt, samen met andere InstallatieWerk regio's, InstallatieWerk Nederland. Zie voor meer informatie www.iwnl.nl.

Medio 2014 is in Roermond een compleet vernieuwd en modern opleidingscentrum in gebruik genomen, onder de naam CIVIL. Dit is het resultaat van een publiek-private samenwerking waar opleiders, leerlingen en bedrijven uit de branche samen optrekken. IWZO is, samen met ROC Gilde Opleidingen, initiatiefnemer en karttrekker van CIVIL.

Bij IWZO werken momenteel 150 medewerkers (leerlingen) en een kleine staf van 10 medewerkers (management, administratie en praktijkopleiders). Een deel van de financiële administratie en de controle-functie is uitbesteed. Gezien de verwachte groei en het strategisch belang van deze functie voor de organisatie, is besloten deze intern te gaan inrichten. Daarom zijn wij op zoek naar een ervaren Controller met visie en daadkracht, die als een ‘meewerkend voorman/vrouw’ deze rol gaat vormgeven. Zowel fulltime als parttime professionals m/v worden uitgenodigd te reageren, waarbij een beschikbaarheid van ten minste 3 dagen per week vereist is.

CONTROLLER (0,6-1,0 FTE)

sterke persoonlijkheid met kennis en daadkracht

De functie.
Na een gedegen inwerkperiode en overdracht, zijn uw belangrijkste verantwoordelijkheden:
 • Het verder opzetten en inrichten van de interne planning & control cyclus.
 • In de rol van ‘meewerkend voorman/vrouw’, eindverantwoordelijk voor de juistheid, volledigheid en tijdigheid van de financiële en personele administratie. Geeft leiding aan 2 medewerkers.
 • Het opstellen van maand-, kwartaal- en jaaroverzichten en het voorbereiden van de jaarrekeningen.
 • Het analyseren van gegevens en het, gevraagd en ongevraagd, adviseren van directie en bestuur.
 • Het opstellen van managementinformatie en opvolgen van acties.
 • Een pro-actieve rol bij het nemen van maatregelen ter voorkoming van risico’s, problemen of stagnatie. Denkt vooruit en anticipeert alert op in- en externe ontwikkelingen.
 • Treedt op als vertegenwoordiger/belangbehartiger van IWZO tijdens overlegsituaties met de samenwerkingspartners.
 • Legt rechtstreeks verantwoording af aan de Directeur en maakt deel uit van het Managementteam.

De kandidaat
 • Ten minste een afgeronde HBO-opleiding in een financiële richting.
 • Ten minste 3 jaar werkervaring als Controller of Financieel Manager in de profit sector.
 • Ervaring met het inrichten van een planning & control cyclus.
 • Gewend om als overtuigende en kritische gesprekspartner te fungeren. Goede adviesvaardigheden.
 • Combineert visie c.q. lange termijn denken met praktische uitvoering. Schakelt moeiteloos.
 • Presenteert zichzelf uitstekend in de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Maakt gemakkelijk contact, verbindt en heeft impact.
 • Ervaren MS-Office gebruiker, uitstekende kennis van Excel. Ervaring met Exact software (Globe en Synergie) is een pré.
 • Weet anderen te motiveren, enthousiasmeren en mee te nemen in verandering en verdere professionalisering. Leidinggevende ervaring is een pré.
 • Pro-actief, representatief en collegiaal.

Het aanbod.
IWZO biedt een zelfstandige en uitdagende, nieuwe functie binnen een ambitieus opleidingsbedrijf. Mede afhankelijk van kennis en ervaring, behoort een dienstverband van 0,6 tot 1 fte tot de mogelijkheden. IWZO valt onder de cao Metaal & Techniek. Uw standplaats is Roermond.

Uw interesse gewekt?
IWZO werkt voor de werving en selectie van deze functie exclusief samen met de arbeidsmarktspecialisten van VectorHR. Indien u interesse heeft, dan ontvangen wij graag uw uitgebreide curriculum vitae, voorzien van een overtuigende motivatie per e-mail. De afronding van de procedure is gepland vóór 1 maart a.s.

Uw sollicitatie, voorzien van referentie LV-02, kunt u sturen naar info@vectorhr.nl ter attentie van drs. Ankie J.M. Höppener-Lauwers. Voor meer informatie kunt u haar direct bellen op nummer +31 6 51128525.

E-mail  info@vectorhr.nl
Meer info  www.vectorhr.nl