Vacature: http://www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-55730

Vacature: Parttime Directeur Bedrijfsvoering voor Laurentius Ziekenhuis in Roermond

VACATURENR lv-55730 (09-01-2017)

Vacature: Parttime Directeur Bedrijfsvoering voor Laurentius Ziekenhuis in Roermond

Het Medisch Specialistisch Bedrijf Laurentius (MSBL) is een maatschap waarbinnen alle vrijgevestigd medisch specialisten van het Laurentius Ziekenhuis Roermond verenigd zijn. Deze maatschap telt 87 leden en is georganiseerd in 19 organisatorische eenheden. Het is onze ambitie om state of the art medische dienstverlening te verzorgen voor onze regio. Hiervoor creëren we een uitdagend werkklimaat zodat ontwikkeling van persoonlijke ambities, opleiding en samenwerking kunnen worden verwezenlijkt. Op dit moment bevinden het Laurentius Ziekenhuis Roermond en het VieCuri Medisch Centrum zich in een traject van intensivering van de samenwerking.
Het Medisch Specialistisch Bedrijf in het Laurentius Ziekenhuis Roermond zoekt voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging een:

DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING

0.4 - 0.6 FTE

U ressorteert rechtstreeks onder en u legt verantwoording af aan het Bestuur MSB. Op organisatorisch, financieel en economisch vlak onderhoudt u goede contacten met de diverse stakeholders. Vanzelfsprekend investeert u in goede samenwerkingsrelaties met de Vereniging Medische Staf, Vereniging Specialisten in Dienstverband en de Raad van Bestuur van het Laurentius Ziekenhuis Roermond.

Persoonlijke kenmerken:
 • U bent een enthousiaste, verbindende persoonlijkheid. U bent communicatief vaardig, inspirerend en ondernemend.
 • U bent in staat om in een complexe werkomgeving een duidelijke en standvastige koers te behouden en te bewaken.
 • Degelijke sparringpartner voor overleg met beleidsbepalende gremia intern en extern.
 • Samenwerkingsgericht.

Resultaatgebieden:
 • Het Bestuur MSB adviseren bij het aangeven van de gewenste koers, positie, ontwikkelingsmogelijkheden en risico- en succesfactoren. Het opstellen van een langetermijnvisie aangaande de ontwikkeling van het MSB binnen de organisatie.
 • Binnen de door het MSB Bestuur bepaalde ziekenhuisbrede kaders sturing geven op bedrijfseconomisch, HRM en organisatorisch gebied. Tevens zijn ICT- en huisvesting aandachtsgebieden, naast het bewaken van de doelmatigheid en stimuleren van kostenbewustzijn.
 • Vertalen van primaire doelstellingen in afgeleide operationele en procesdoelen alsmede verzamelen en analyseren van relevante procesparameters ter bewaking van de realisatie van de doelstellingen.
 • Initiatieven nemen tot optimalisatie van de organisatie, bedrijfsprocessen en bedrijfscultuur.
 • In samenwerking met HRM-MSB het initiëren van de ontwikkeling, bijstelling van en uitvoering van werkmethoden, protocollen en procedures.

Functie-eisen:
 • HBO+/Academisch werk- en denkniveau (b.v. bedrijfskunde) aangevuld met een relevante managementopleiding; ervaring binnen de ziekenhuisbranche en/of MSB’s of ervaring binnen het algemene bedrijfsleven strekt tot aanbeveling.
 • In staat om gecompliceerde beleids- en werkprocessen te analyseren, te hanteren en te sturen.
 • Financieel onderlegd, goed ontwikkeld analytisch vermogen, in staat om diverse financiële gegevens te transformeren in relevante managementinformatie en – rapporten. Kennis van ziekenhuisfinanciën is een pré.
 • Brede kennis van strategisch beleid en kwaliteitsmanagement en in staat deze kennis om te zetten in passend intern beleid.

Solliciteren
Nadere informatie kan ingewonnen worden bij de collegae: P.M.A. de Smet, Voorzitter MSBL (telefoon: 0475-382313) of M.H.J. Houben, HRM adviseur MSBL (telefoon: 0475-383096)
U kunt tot uiterlijk 31 januari 2017 reageren via onderstaand sollicitatieformulier.

Klik hier om het sollicitatieformulier te openen.

Solliciteren
Meer info  www.lzr.nl