Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-58259

Vacature: Manager Supply Chain Engineering voor VDL Nedcar in Born

VACATURENR lv-58259 (12-06-2017)

Vacature: Manager Supply Chain Engineering voor VDL Nedcar in Born

VDL Nedcar te Born is één van de meest geavanceerde autofabrikanten van Europa. Door een sterk geautomatiseerd productieproces met meer dan 1.200 robots en de inzet van zo’n 4.500 medewerkers wordt een kwalitatief topproduct afgeleverd aan diverse klanten in de automotive industrie. Sinds de start in 1967 zijn bijna 5 miljoen auto’s (DAF, Volvo, Smart, Mitsubishi, MINI) in Born geproduceerd. Momenteel bouwt VDL Nedcar als onafhankelijk autoproducent voor BMW de MINI Hatch, MINI Cabrio en MINI Countryman. Naast de serieproductie van personenauto’s worden er ook persdelen voor diverse klanten geproduceerd.

Functieomschrijving
Ben jij de Manager Supply Chain Engineering die actief wil meewerken aan het waarborgen van de hoogwaardige kwaliteit van de MINI en BMW? Wil jij werken in een ervaren collegiaal team, waar je jezelf kunt ontwikkelen en uitdagen? Dit is jouw kans om de afdeling Supply Chain Engineering te leiden naar nieuwe successen. Lees daarom deze vacature en reageer direct!

VDL Nedcar heeft voor haar locatie in Born een vacature voor een

MANAGER SUPPLY CHAIN ENGINEERING


Afdeling
De afdeling Supply Chain Engineering kent meerdere werkdomeinen: Internal Logistics engineering, Packaging engineering, Inbound engineering en Data engineering. Daarbinnen vallen ook Service Logistiek (zoals parts voor derden/ spare parts/ SKD) en Transport engineering. De werkdomeinen functioneren niet stand alone, maar hebben onderling raakvlakken die continu afstemming vragen.
Medewerkers werken steeds in multi-projectsituaties, waarbij elk project zijn eigen complexiteit en doorlooptijd heeft en daarnaast continue afstemming/ integratie met andere projecten/applicaties noodzakelijk is. De Manager Supply Chain Engineering is eindverantwoordelijk voor de gehele afdeling.

Wat ga je doen als Manager Supply Chain Engineering bij VDL Nedcar?
Als Manager Supply Chain Engineering geef je leiding aan een team van ongeveer 20 medewerkers, in drukke periodes uitgebreid met flexibele externe medewerkers. Het gaat hierbij om de Department Head, Projectleiders en Engineers. Je bent verantwoordelijk voor de volledige HR cyclus van de medewerkers. Dat wil zeggen dat je de medewerkers coacht, begeleidt, persoonlijke ontwikkelplannen maakt en opleidings- en HR gesprekken voert.
Je hebt de verantwoordelijkheid over het budget en het resultaat van de afdeling. Het budget stem je af met de betreffende stakeholders en het resultaat verantwoord je aan de hand van diverse KPI sets.
Je bent voor de afdeling het aanspreekpunt voor andere afdelingen en van de directie en daarmee linking pin tussen directie en medewerkers van de afdeling(top-down, bottom-up).

Wat zijn je kerntaken als Manager Supply Chain Engineering?
 • Initiator voor kwaliteit en efficiency verhogende projecten (ISO, Interne processen, etc.).
 • Opstellen van quote data voor commerciële nieuwe projecten en het commercieel verantwoorden hiervan aan de klant.
 • Deelname aan diverse VDL Nedcar trajecten.
 • Opvolgen van grote autoprojecten en hierbij de Projectleiders ondersteunen cq vervangen.
 • Dagdagelijks meetings bijwonen met de klant (BMW).
 • Intern projectmanagement.
 • Managen van stakeholders (intern Operations en extern BMW)
 • Begeleiden van overdracht van projecten naar running Operations.

Verwacht wordt dat je proactief te werk gaat en een hoge mate van zelfstandigheid toont. Gezien de hoge mate van samenwerking met Duits- en Engelstalige collega’s, is een goede beheersing van de Duitse en de Engelse taal in woord en geschrift vereist. Met een groot team van logistieke collega’s krijg je de kans jezelf en het team te ontwikkelen en je ambities na te streven.

Functie-eisen
 • WO diploma of aantoonbaar WO werk- en denkniveau. (Bijvoorbeeld TBK, Bedrijfswetenschappen, Supply Chain Management)
 • Ervaring in automotive sector, bij voorkeur in soortgelijke functie
 • Passie voor logistiek.
 • Duidelijke visie over People Management.
 • Respect voor normen en waarden.
 • Proactieve en ondernemende instelling.
 • Analytisch sterke, communicatieve, flexibele en stressbestendige teamspeler.
 • Je kunt goed omgaan met prestatiedruk en excelleert onder stress.
 • Ruime ervaring met Microsoft Office.
 • Ervaring met SAP is een pré.

Arbeidsvoorwaarden
Een heel uitdagende fulltime functie in een gedreven, no-nonsense-organisatie waarbinnen je je kunt ontwikkelen en waarin jouw competenties ten volle worden benut. En, je krijgt de unieke kans om te werken aan het eindproduct, bijvoorbeeld de MINI, in een hightech-omgeving waarbinnen samenwerking en ondernemerschap centraal staan.

Verder kun je rekenen op:
 • Een fulltime dienstverband.
 • Een marktconform salaris.
 • Goede arbeidsvoorwaarden conform de cao Metalektro.

Sollicitatieprocedure
Is je interesse gewekt en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren! Laat je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina, door te klikken op de solliciteer button.
En laat ons weten waarom juist deze rol je interesse heeft.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Meer info  www.nedcar.nl