Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-58303

Vacature: Bureaucoordinator Raadsgriffie voor Gemeente Maastricht

VACATURENR lv-58303 (14-06-2017)

Vacature: Bureaucoordinator Raadsgriffie voor Gemeente Maastricht


BUREAUCOÖRDINATOR RAADSGRIFFIE

fulltime, vaste functie


“Een gedreven coördinator die zijn of haar tanden wil zetten in een verdere verbetering van het politieke besluitvormingsproces in Maastricht”

De bureaucoördinator maakt deel uit van de raadsgriffie van de gemeente Maastricht. Een enthousiaste club mensen (7 fte) die collegialiteit en teamgeest hoog in het vaandel hebben staan. Dat moet ook, want de hectiek en de ambities zijn groot. De gemeenteraad van Maastricht betrekt de inwoners en andere belanghebbenden en bespreekt voorstellen met hen. Dit leidt tot een kwalitatief beter besluit en een intensief besluitvormingsproces. De advisering en ondersteuning door de griffie speelt daarin een sleutelrol.

De functie
De bureaucoördinator zorgt er samen met twee collega’s voor dat het besluitvormingsproces facilitair vlekkeloos verloopt. Denk aan het voorbereiden van agenda’s voor de tweewekelijkse raadsavond, de publicatie van stukken en het beheer van de website van de gemeenteraad. Het bureau en in het bijzonder de bureaucoördinator bewaakt verder de voortgang van de werkzaamheden van de hele griffie en heeft daarin een belangrijke coördinerende en aanjagende rol. Onderdeel van het werk is ook het onderhouden van contacten met collega’s van de gemeente, met inwoners en met andere externe partijen. Het bureau is dé vraagbaak voor alles wat met de raadsavond te maken heeft.
De bureaucoördinator heeft daarnaast nog de expliciete taak om adviezen te geven – richting collega’s van de griffie én richting collega’s van de organisatie – over de kwaliteit van informatievoorziening, processen, regels en richtlijnen. Ten slotte vervult de bureaucoördinator ook regelmatig de rol van secretaris tijdens bijeenkomsten in de zogeheten ‘stadsronde of raadsronde’ (zie www.gemeentemaastricht.nl/raad).

Jouw uitdaging
Je komt terecht in het hart van de Maastrichtse politiek. Het is jouw taak om de juiste omstandigheden te creëren die de werkwijze van de gemeenteraad tot een succes maken. Je krijgt alle ruimte om te pionieren: creativiteit en buiten de gebaande paden denken staan bij de gemeenteraad en bij de griffie(r) hoog in het vaandel. Het is daarbij de kunst om voortdurend heel goed te monitoren hoe het proces loopt en hoe dat door mensen binnen en buiten het stadskantoor wordt ervaren. En op basis daarvan te werken aan de vervolmaking van de vergaderstructuur. Je kunt in deze functie dus echt het verschil maken!

De ideale kandidaat
De ideale kandidaat is iemand die gewend is om zich met structuren en processen bezig te houden en daarin voortdurend op zoek gaat naar hoe het beter kan. Tegelijkertijd zit gevoel voor politiek en bestuur in je bloed. Je doorziet dingen die gebeuren, kunt daar goed op inspelen en bovenal: je laat je niet snel uit het veld slaan. Je hebt in de praktijk bewezen dat je uitstekend verbindingen kunt leggen en relaties kunt onderhouden. En behouden, ook als het er even stevig aan toe gaat. Dat vraagt een diplomatieke, toegankelijke en klantgerichte houding. Je opereert weliswaar daadkrachtig en zelfbewust, maar weet ook wanneer je even een stapje terug moet doen. Teamwork is voor jou een vanzelfsprekendheid, waarbij je zelf graag over de grenzen van je eigen functie heen kijkt en het ook waardeert wanneer anderen dat doen.
Je bent een doorpakker: iemand die ideeën ook werkelijk tot uitvoering weet te brengen. Handen uit de mouwen dus! Die instelling blijkt uit concrete resultaten die je in het verleden hebt bereikt.
Natuurlijk heb je sterke communicatieve vaardigheden en gaat het schrijven van teksten je goed af. Je hebt verder een relevante HBO opleiding afgerond en minimaal enkele jaren werkervaring; het is zeker géén startersfunctie.

Arbeidsvoorwaarden
De aanstelling is voor één jaar, maar met uitzicht op een vast dienstverband. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 4.121,-- per maand, gebaseerd op een fulltime aanstelling (schaal 10). De gemeente staat bekend als een prima werkgever. In verband met de huidige ontwikkelfase heeft de griffie ruime mogelijkheden voor opleiding en training.

Reageren?Klik hier!
Je curriculum vitae en motivatie ontvangen wij graag uiterlijk 26 juni 2017.
Eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met P&O adviseur Bianca Wintjens via toestelnummer 043-3504147 of bianca.wintjens@maastricht.nl. Of met griffier Judith Goossens via toestelnummer 043-3504931 of judith.goossens@maastricht.nl.

De eerste gespreksronde is gepland voor woensdag 5 juli 2017 en vrijdag 7 juli 2017.
Een eventueel tweede gesprek vindt plaats op maandag 10 juli 2017.
Een assessment maakt deel uit van de procedure en staat gepland voor 14 juli 2017.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Meer info  www.gemeentemaastricht.nl