Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-58341

Vacature: Hoofd Technische Dienst voor Metrex in Heerlen

VACATURENR lv-58341 (15-06-2017)

Vacature: Hoofd Technische Dienst voor Metrex in Heerlen

Metrex zoekt:

HOOFD TECHNISCHE DIENST

Bedrijfsprofiel:
Metrex BV, gevestigd te Heerlen, is een volcontinu-productiebedrijf, gericht op het terugwinnen van metalen uit diverse reststromen. De core business is het recyclen van gebruikte katalysatoren uit de petrochemische-industrie door middel van thermische technieken. Het bedrijf is onderdeel van Moxba BV te Almelo, een internationaal opererende onderneming gespecialiseerd in de recycling van metaalhoudende afvalstoffen. In verband met het aankomende pensioen van het Hoofd Technische Dienst zijn wij op korte termijn op zoek naar een opvolger.

De uitdaging:
Als Hoofd Technische Dienst ben je verantwoordelijk voor het preventief en correctief onderhoud aan de diverse installaties en gebouwen. Tevens zorg je voor een goede begeleiding van onderhoudstops en het oplossen van storingen. Je hebt inzicht in het analyseren en doorgronden van het productieproces en bepaal je mede wat de oplossing voor de korte en de middellange termijn kan zijn. Tevens ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de technische dienst (ETD en WTB) en facilitaire dienst, organiseren van de technische inkoop en het maken van planningen in samenspraak met diverse afdelingshoofden.

Kerntaken:.
 • Opstellen, onderhouden en bewaken van het onderhoudsinformatie systeem;
 • Bewaken dat machines en aanverwante zaken voldoen aan de wettelijke eisen;
 • Conform onderhoudsplannen uitvoeren van preventief onderhoud;
 • Organiseren dat ( on-) geplande stops efficiënt verlopen;
 • Begeleiden van externe partijen voor opheffen van storingen en reparaties;
 • Bewaken van output, workload en KPI’s;
 • Kostenberekeningen maken van interne en externe werkzaamheden;
 • Efficiënte inkoop van alle technische en facilitaire goederen;
 • Aansturen van personeel/planning/urenverantwoording;
 • Actief deelnemen aan projectvergaderingen, zoals het voorbereiden van onderhoudstops;
 • Hazop studies opstellen en onderhouden;
 • Bewaken van de veiligheid binnen de afdeling.

Jouw profiel:
Je bent fulltime beschikbaar. Daarnaast heb je ruime ervaring als Hoofd Technische Dienst en beschik je over leidinggevende capaciteiten om de technische en facilitaire dienst aan te sturen. De voorkeur gaat uit naar een persoon met ervaring in de chemische procesindustrie. Je bent communicatief vaardig, pragmatisch, ondernemend en initiatiefrijk ingesteld. Tevens ben je een teamspeler en hebt een groot probleemoplossend vermogen en een hands-on mentaliteit.

Metrex biedt:
Een afwisselende, zelfstandige en verantwoordelijke functie in een innovatieve en dynamische omgeving, waarbij veel ruimte is voor eigen inbreng. Metrex biedt marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Geïnteresseerd?
Je Curriculum Vitae met begeleidend schrijven kun je voor 15 juli sturen aan Metrex BV, Sourethweg 13, 6422PC, Heerlen t.a.v. Dhr M. Berkers.
m.berkers@moxba-metrex.nl

E-mail  m.berkers@moxba-metrex.nl
Meer info  www.moxba-metrex.nl