Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-58367

Vacature: Sales Engineer Particulier voor Volta Solar in Heerlen

VACATURENR lv-58367 (16-06-2017)

Vacature: Sales Engineer Particulier voor Volta Solar in Heerlen

Volta Solar, onderdeel van Volta Limburg, is gespecialiseerd in zonne-energie. Volta Solar adviseert, levert en installeert zonnepanelen en zonneboilers. Ons werkgebied is heel Nederland en België. Wij leveren aan particulieren en, in toenemende mate, zakelijke klanten.
In 2016 heeft Volta Solar meerdere grote en langlopende projecten binnengehaald. Hierdoor zal onze verkoopafdeling vanaf januari 2017 snel groeien van de huidige 8 verkopers tot 15-20 verkopers.
In verband met de uitbreiding van onze afdeling verkoop komen wij graag in contact met een enthousiaste en gemotiveerde kandidaat voor de functie van:

SALES ENGINEER PARTICULIER

(standplaats Heerlen)

Functie-inhoud
Bij aanvang van je werkzaamheden voor Volta Solar wordt je uitgebreid ingewerkt. Zo raak je snel vertrouwd met onze systemen en de krijg je de juiste inhoudelijke kennis over zonnepanelen bijgebracht.
Als Sales Engineer particulier krijg je potentiële klanten toegewezen. Je onderzoekt wat hun wensen zijn en  wat technisch mogelijk is. Op basis van de verzamelde informatie bepaal jij wat de beste oplossing is voor de klant. Je stelt de offerte op en bespreekt deze met de klant.
Alle vragen worden door jou beantwoord en indien gewenst pas je de offerte aan tot deze helemaal naar wens is voor de klant. Opvolging van offertes gebeurt  hoofdzakelijk per e-mail, telefoon en ook middels showroombezoeken. Volta Solar staat jaarlijks op meerdere evenementen en beurzen, waar je ook je steentje aan bijdraagt.

Bij een opdracht neem je de laatste details door met de klant en legt deze vast in ons systeem. Vervolgens wordt de opdracht overgedragen aan de afdeling orderverwerking. Nadat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd bel je nog even met de klant om te vragen of alles naar wens is verlopen.
Je werkt in een klein projectteam, waarbij het team gezamenlijk de targets bewaakt met betrekking tot doorlooptijden en de conversie naar opdracht. De samenstelling van de projectteams wisselt regelmatig. Je denkt actief mee in het verbeteren van ons assortiment, de bedrijfsprocessen en de klantervaring.
Het betreft een fulltime functie (40 uren per week), doorgaans van maandag t/m vrijdag. De werktijden liggen tussen 8:30 u en 21.00 u en kunnen wekelijks variëren omdat er op termijn met verschoven werktijden gewerkt gaat worden. Werken in de avond of in het weekend kan regelmatig gevraagd worden.

Functie eisen
  • Commerciële instelling en technisch inzicht
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
  • Goede computer- en typevaardigheden
  • MBO+/ HBO werk- en denkniveau
  • Accuraat, verantwoordelijkheidsgevoel en goed georganiseerd

Plek in organisatie
  • Rapporteert aan teamleider verkoop
  • Standplaats is Heerlen

Interesse om Volta Solar te versterken?
Verras ons dan met je motivatie en stuur je brief met CV naar dhr. P. van Slooten (p.van.slooten@voltasolar.nl)

E-mail  p.van.slooten@voltasolar.nl
Meer info  www.voltasolar.nl