Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60241

Vacature: Manager Klant Support voor De Zorggroep in Venlo

VACATURENR lv-60241 (17-10-2017)

Vacature: Manager Klant Support voor De Zorggroep in Venlo

Manager Klant Support

Wij zoeken een Manager Klant Support met hart voor de zorg.

De Zorggroep
Werkveld: Verpleeg- en verzorgingshuizen
: Thuiszorg
Soort vacature: Overige functies; Staf / Management
Dienstverband: Bepaalde tijd (tijdelijk dienstverband)
Uren in de week: 32-36 uur
Opleidingsniveau: WO ; NLQF 7-8
: Academisch onderwijs ; NLQF 8


De zorgprofessionals van De Zorggroep bieden elke dag de best mogelijke zorg, behandeling en begeleiding aan haar veelal oudere cliënten. Thuis of in een van onze (kleinschalige) zorglocaties. Zij werken in kleine, zelforganiserende zorgteams die door de Ondersteunende Dienst optimaal worden toegerust om in te spelen op de wensen en behoeften van cliënten.
Om dit te realiseren, wordt de Ondersteunende Dienst opnieuw ingericht. Er loopt een breed transitieproces om te komen tot een andere werkwijze en cultuur. We gaan werken binnen een andere leidinggevendenstructuur en een grotendeels nieuw applicatielandschap. Daarnaast krijgen de meeste medewerkers in de ondersteunende dienst nieuwe functiebeschrijvingen die bredere inzetbaarheid en resultaatverantwoordelijkheid bevorderen.
Als Manager Klant Support maak je deel uit van de Ondersteunende Dienst en zorg je er samen met je medewerkers voor dat de zorgprofessionals en zorgteams optimaal ondersteund worden. Je bent verantwoordelijk voor het efficiënt aansturen, inrichten en onderhouden van de verschillende cliënt processen en het leiding geven aan de adviseurs en administrateurs die binnen je afdeling werkzaam zijn.

Functieomschrijving
Het leidinggeven aan een afdeling van ongeveer 30 medewerkers en het ontwikkelen en implementeren van het tactisch beleid voor de afdeling. De nadruk ligt op procesmanagement, accurate informatievoorziening en het leggen en onderhouden van de verbinding tussen zorgteams en ondersteuning. Daarnaast is er een belangrijke coördinerende rol binnen het zorginkoopproces.
Het resultaat bestaat uit optimaal functionerende processen die aansluiten op de vraag van cliënten en zorgteams èn optimaal functionerende medewerkers die werken vanuit de waarden mensgerichtheid, gezamenlijkheid en eigenaarschap. Dit vraagt een continue doorontwikkeling van de cultuur, processen, systemen en structuren zoals die vanuit het transitieproces zijn gestart.

Wij vragen
Een sterke persoonlijkheid die voor zichzelf en de afdeling een heldere positie weet te verwerven binnen de organisatie.
  • Een opleiding op academisch niveau in de richting van commerciële economie.
  • Kennis van wet- en regelgeving, automatiseringssystemen, overheidsnormen in de zorg en externe verantwoording is vereist.
  • Relevante werkervaring als leidinggevende en/of ruime praktijkervaring als adviseur van hoger management. Ervaring binnen een zorginstelling is een pré.
  • In voldoende mate beschikken over de competenties Coachend leidinggeven en communiceren. Daarnaast zijn de competenties visie, netwerken, klantgerichtheid, analyseren en verantwoordelijkheid van belang.

Voor externe kandidaten is een positieve Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Dienstverband
Wij bieden een dienstverband voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging, met een contractomvang van gemiddeld 32 tot 36 uur per week. Aanvang: 1 januari 2018.

Werktijden
In onderling overleg.

Salaris
Als Manager Klant Support word je ingeschaald op basis van de cao VVT, FWG 65, met een salaris van maximaal € 5.188,29 bruto per maand bij een full time dienstverband van gemiddeld 36 uur per week.

De Zorggroep kent daarnaast een aantrekkelijk pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een fietsplan, een fitnessregeling, collectieve verzekeringen, een kortingspas voor verschillende winkels en goedkope uitjes in het "weg-na-het-werk"-programma.

Informatie
Voor aanvullende informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Hugo Kuyper, directeur ondersteunende dienst op telefoonnummer 06-24357098

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 8 december 2017.
Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure. De assessments vinden plaats op 18 en 19 december 2017.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Solliciteren
Organisatie De Zorggroep
Vacaturenummer 936513
Plaatsingsdatum 16/10/2017
Sluitingsdatum 19/11/2017

Kijk voor deze en vele andere vacatures in zorg en welzijn op www.zorgnetlimburg.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren