Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60315

Vacature: Development Chemist / Chemisch Technoloog voor Chromaflo in Sittard via Delfin

VACATURENR lv-60315 (23-10-2017)

DEVELOPMENT CHEMIST / CHEMISCH TECHNOLOOG – CHROMAFLO


Organisatie
Chromaflo Technologies Europe, ontstaan uit het samengaan van Chromaflo en CPS Color ontwikkelt en produceert colorants (ook bekend als kleurpasta’s) voor de verf-, en coatingindustrie in Europa, Noord Afrika en het Midden-Oosten. Hierbij richt ze zich op de segmenten Architectural paints, Industrial coatings en Thermoset plastics. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Sittard met productie en eigen laboratorium in zowel Sittard, Maastricht als Vantaa (Finland).

Functie
De missie van Chromaflo is producenten te helpen maximale toegevoegde waarde te creëren voor hun producten, of het nu gaat om de kleurpigmenten voor de decoratiemarkt, industriële coatings, plastics of leer. Als development chemist lever je hier een belangrijke bijdrage aan en werk je nauw samen met de collega’s van de verschillende afdelingen.

Je wordt onderdeel van het team colorant Research and Development group voor EMEA.

Tot jouw taken behoren:
  • Verantwoordelijkheid voor een productgroep;
  • Het onderhouden en verbeteren van bestaande producten;
  • De ontwikkeling van nieuwe producten;
  • Het samenwerken met de afdelingen Productie en Kwaliteit om aan kwaliteitseisen te voldoen;
  • Samenwerking met en advisering aan je collega’s van sales en de businesslines in het bieden van technische ondersteuning aan de klanten.

Functie eisen
  • Je hebt minimaal een bachelor opleiding Chemie zoals HLO of Chemische Technologie;
  • Je hebt ervaring in de kleuren-, pigment- en/of verfindustrie;
  • Een paar jaar ervaring in een R&D omgeving;
  • Je hebt ervaring met projectmanagement;
  • Kennis van SAP is een pré.

Als persoon ben je productief, flexibel en communicatief. Je bent een teamplayer en je hebt een makkelijke omgang met collega’s en klanten. Je bent analytisch, probleemoplossend en bent niet bang eigen initiatief te nemen. Tot slot beheers je zowel de Engelse als de Duitse taal.

Aanbod
Chromaflo biedt je een uitdagende functie met volop ontwikkelingsmogelijkheden in een dynamische omgeving. Chromaflo biedt naast een goed salaris (afhankelijk van leeftijd en ervaring maximaal €53.000 per jaar) , een volwaardig pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, een pensioenregeling en collectieve verzekeringen. Je gaat werken bij een succesvolle Nederlands vestiging met een lange historie, maar tegelijkertijd in het internationale werkveld van een wereldwijde speler.

Inlichtingen
Is deze functie een goede volgende stap voor jou en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Richt je motivatiebrief en CV aan Elise Lansu van Delfin Executives, zij begeleidt namens Chromaflo de wervingsprocedure. Solliciteer vóór 8 november middels onderstaande button.

Solliciteren
Meer info  www.delfin.eu