Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60321

Vacature: Fulltime/Parttime Customer Service Medewerker voor Bol.com in Maastricht via Teleperformance

VACATURENR lv-60321 (23-10-2017)


Customer service medewerker bol.com

Startdatum: 30 oktober 2017
Solliciteer voor: 26 november 2017

CUSTOMER SERVICE MEDEWERKER

16 - 40 uur


VERGEET ALLES WAT JE OVER CUSTOMER SERVICE DENKT TE WETEN. WE GAAN HET ANDERS DOEN.

Bol.com is tevreden als al haar klanten blij zijn. En dat verandert alles. Klanten vertellen dat er ergere dingen op de wereld zijn dan een zoekgeraakt pakketje? Nope. Antwoorden van een belscript opratelen? No way. Als bol.com Klantenservice Expert sta je klanten niet te woord, maar maak je ze blij. Whatever it takes. Je kan het met bol.com! Dat is dus een andere benadering dan hoe veel andere bedrijven hun klanten behandelen. Waar doe je dat? #peopleofTP in Maastricht. Start nog in oktober.

Een bol.com klantenservice expert
is de Dafne Schippers of Tom Dumoulin van de klantcontactwereld. Iemand die meteen een sprintje trekt om een issue op te lossen. Iemand voor wie geen berg te hoog is. En iemand die weet dat achter elke klantvraag een persoonlijk verhaal schuilgaat. En dat je een klant pas écht kunt helpen als je dat verhaal kent. Een voorbeeld? Als je weet dat een klant een camera heeft besteld om foto’s van de net geboren kleine te maken, weet je waarom het zo **** is als deze er nog niet is. En dus schakel je extra hard op om die klant te helpen. Je bent immers ‘mini-ondernemer’ en als ondernemer weet je hoe belangrijk het is dat klanten je later weer opzoeken. Oplossingsgericht ondernemerschap juichen we dus toe. En we juichen nog harder als jij die oplossing deelt met je team, zodat we samen betere mini-ondernemers worden.

Hallo, wie ben jij?
Je bent een creatieve, ondernemende, gezond eigenzinnige en vooral sterk verbeter-gedreven persoonlijkheid. Communicatieve skills en inlevingsvermogen zijn must haves. Ervaring is dat niet, want zelfs als je klantenservice ervaring hebt, stap je een hele andere (veel leukere!) wereld binnen. Een wereld waarin niet ‘het belscript’ de dienst uitmaakt, maar jij zelf. De briljante ideeën die je vandaag hebt, zijn de best practices van morgen.

Jouw keywords
  • Haakjesvinder: je zoekt én vindt wat de klant beweegt
  • Sterke schouder: klanten leunen graag op je. Terecht!
  • Uitvinder: als er geen pasklare oplossing is, vind je die uit
  • Ondernemer: je verbetert niet omdat dat *moet*, maar omdat je dat *wilt*
  • Accountant: je vindt de juiste balans tussen geven en nemen

Toffe customer service werkomgeving
Werken bij Teleperformance is gezellig, leerzaam en leuk. Vanwege de jonge, informele werksfeer en de prima ontwikkelkansen bijvoorbeeld. Deze specifieke rol voegt daar nog een gezonde dosis pionieren en impact aan toe. Bol.com loopt namelijk voorop in klant-denken en als Klantenservice Expert ben je ambassadeur van die revolutie. Combineer je ondernemerschap met oplossingsgerichtheid en ownership? Als bol.com Klantenservice Expert benut én vergroot je jouw skills!

Onze sterke punten
  • Rode, nee blauwe(!) loper binnenkomst: start met twee weken training, keurig betaald. Informeer naar de mogelijkheid voor studenten om deze in de avonduren te volgen.
  • Mooie extra’s: flexibele werktijden, fitness, reiskosten, kortingen, en meer
  • Fijne collega’s: je ontmoet ze tijdens het eerste welkom, onze onboarding!
  • Baanzekerheid: je komt direct bij ons op de loonlijst. Vaste contracten vinden wij niet eng
  • Je kan starten vanaf 30/10/2017 of 06/11/2017

Klinkt goed? Solliciteer meteen en wellicht kun jij al snel aan de slag! Meer weten? Check de procedure of vraag recruiter Pien Theunissen waarom deze job zo leuk is: 043 850 8129 / pien.theunissen@teleperformance.com

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.