Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60360

Vacature: Servicecoordinator voor Nebim in Weert

VACATURENR lv-60360 (25-10-2017)

Nebim Groep richt zich op de transportondernemer in de breedste zin van het woord. Met onder meer de verkoop van nieuwe trucks, als officieel Volvo trucks dealer, service en onderhoud als officieel Renault trucks dealer, het onderhoud van alle merken van zowel trekkend als getrokken materieel, de financiële dienstverlening en verhuur bieden wij onze klanten een totaalpakket.

Nebim heeft vestigingen in Venlo, Weert, Elsloo, Ninove, Dendermonde, Harelbeke, Gent en Genk. Vanuit deze locaties biedt Nebim in Nederland en België diensten aan die betrekking hebben op transport.

Voor onze vestigingen in Weert en Venlo zijn wij op zoek naar een:

SERVICECOÖRDINATOR

Functie
Als Servicecoördinator ben je de spil tussen klant en werkplaats. Jij zorgt ervoor dat de klant goed geholpen wordt, dit doe je natuurlijk niet alleen. Dagelijks stem je de werkzaamheden af met de werkplaatschef, het magazijn en onze verkopers. Elke dag een uitdaging om de klant zo snel en efficiënt mogelijk te helpen, zodat hij weer veilig aan de slag kan. Deze afwisselende functie vraagt van jou een goede dosis mensenkennis, om je team zo optimaal mogelijk te laten functioneren en de klant na een bezoek aan de vestiging tevreden te laten vertrekken. Een zelfstandige en afwisselende functie die vraagt om een proactieve, klantgerichte houding en een goed inzicht in verhoudingen; zowel met klanten en collega’s als met een afwegen van commerciële belangen.

Je maakt onderdeel uit van een team waarmee je dagelijks de vestiging organiseert en stuurt. In dit team rouleren we met vaste regelmaat van taken, wat zorgt voor veel afwisseling. In deze uitdagende functie krijg je de kans om in versneld tempo een sterke persoonlijke vakinhoudelijke groei door te maken en veel kennis van trucks, commercie en onderhoud op te doen. Geen enkele dag is hetzelfde.

Werkzaamheden
In de dagelijkse praktijk kom je in aanraking met alle facetten van After Sales (planning, commercie, techniek, service) en ben je mede verantwoordelijk voor een goede organisatie van deze vestiging. Betreffende:
  • Ontvangst en te woord staan van klanten.
  • Werkplaats planning;
  • Verkoop van meerwerk naar klanten;
  • Telefonische ondersteuning naar klanten bij stranding.

Profiel
  • MBO+/HBO denk- en werkniveau;
  • Affiniteit met transport en/of automotive;
  • Communicatie vaardig en servicegericht;
  • Klantgerichte werkhouding, flexibele en enthousiaste instelling;
  • Je hebt ervaring met administratieve taken en bent multi-inzetbaar;
  • Je werkt accuraat en hebt oog voor detail.

Wij bieden
Bij Nebim maken mensen het verschil. Teamspirit en waardering voor elkaar zijn in alle vestigingen en afdelingen voelbaar. We zorgen dan ook goed voor onze medewerkers. Nebim bied je binnen een professionele service gerichte organisatie een vaste baan met gemotiveerde collega’s. Dit alles binnen een gezonde, groeiende en dynamische organisatie. Vanaf dag één veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Wij bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en volop doorgroeimogelijkheden. Als je jezelf wilt ontwikkelen met vakgerichte opleidingen, dan bieden wij hiervoor mogelijkheden.

Interesse?
Word jij onze nieuwe collega? Stuur je CV naar Rob Evers (HRM) rob.evers@nebim.eu

Wil je meer informatie over de functie? Bel dan met Roger Kessels (Vestigingsleider).

E-mail  rob.evers@nebim.eu
Meer info  www.nebim.eu