Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60474

Vacature: Trainee Vergunningen en Handhaving voor Lybrae Consultants in Maastricht

VACATURENR lv-60474 (01-11-2017)
Lybrae Consultants is een onafhankelijk projectconsultancy- en adviesbureau dat overheden en bedrijfsleven ontzorgt en oplossingen biedt bij technische, beleidsmatige en juridische vraagstukken. We zijn actief binnen de vakgebieden bouwkunde, civiele techniek, milieu, ruimtelijke ordening en bestuursrecht.

We beschikken over ruim 175 adviseurs die projecten uitvoeren bij onze opdrachtgevers, waaronder gemeenten, provincies, ministeries, omgevingsdiensten, waterschappen en ingenieursbureaus.

Lybrae Consultants is onderdeel van Lybrae Nederland en is sinds 2002 actief. We hebben vestigingen in Maastricht, Eindhoven, Breda, Rotterdam en Arnhem. Onze huidige focus ligt op Zuid- en Midden-Nederland, maar we zijn in geheel Nederland actief.

In verband met de verdere uitbreiding van onze organisatie in Maastricht zijn we op zoek naar een:

TRAINEE VERGUNNINGEN EN HANDHAVING

Functieomschrijving:
Ben je geïnteresseerd in de ontwikkelingen op het gebied van omgevingsrecht, het maken van een kwaliteitsslag en het invoeren van verbeteringen op het gebied van omgevingsrecht binnen de overheid? Je gaat als trainee VTH allerlei ondersteunende werkzaamheden uitvoeren op het gebied van de Wabo, het activiteiten besluit, het bouwbesluit, de Wet ruimtelijke ordening en de Woningwet. Je krijgt de mogelijkheid om binnen verschillende type overheden op diverse projecten mee te werken en wordt hierbij ondersteund door ervaren professionals uit het vak. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid tot het volgen van diverse inhoudelijke cursussen en/of opleidingen. Je wordt klaargestoomd om uiteindelijk zelfstandig zorg te dragen voor de advisering aan collega's en het bestuur op het gebied van vergunningen, toezichtstaken en de bijbehorende procedures. Onderstaande taken vallen straks mogelijk onder jouw verantwoordelijkheid:
 • Het toetsen en geven van advies bij (bouw)plannen;
 • Het geven van advies op bouwtechnisch en planologisch gebied;
 • Het coördineren van de aanvraag conform WABO;
 • Het verrichten van integrale controles bij bedrijven;
 • Het ondersteunen van de opdrachtgever bij handhaving en toezichtstaken.

Opleiding:
 • Je bent in bezit van een HBO opleiding milieukunde, bouwkunde en/of ruimtelijke ordening.

Overig:
 • Je hebt tijdens je studie onderzoek gedaan naar de omgevingswet of andere ontwikkelingen binnen het omgevingsrecht/vergunning;
 • Je hebt maximaal 3 jaar werkervaring en je opleiding recent afgerond;
 • Je hebt een relevante stage gelopen, zoals vergunningverlener, toezichthouder of handhaver binnen een gemeente/omgevingsdienst;
 • Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen middels een stage;
 • Je hebt een sterk analytisch probleemoplossend vermogen;
 • Je bent leergierig, enthousiast en flexibel.

Wij bieden:
Lybrae biedt je een fulltime (40 uur/week) of parttime contract voor bepaalde tijd met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een collectieve pensioenregeling, collectieve ziektekostenverzekering, EB-vergoeding, reiskostenvergoeding / lease-auto, mobiele telefoon en interne en externe opleidingen. Bij goed functioneren wordt je de mogelijkheid geboden voor een contract (voor onbepaalde tijd).

Je komt te werken in een professionele projectorganisatie en je zult samen gaan werken in een dynamisch en enthousiast team, waarin klanten én medewerkers centraal staan.

Geïnteresseerd?
Stuur ons dan jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae bij voorkeur per e-mail (info@lybrae.nl).

Bezoek onze website www.lybrae.nl voor meer actuele vacatures en informatie over onze organisatie. Om direct naar de vacature op onze website te gaan klik hier.

Lybrae Consultants
Meerssenerweg 291
6224 AJ MAASTRICHT
Contactpersoon: Annemiek Custers
Tel: 043- 604 90 00

Solliciteren
E-mail  info@lybrae.nl
Meer info  www.lybrae.nl