Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60524

Vacature: Verpleegkundige Hemodialyse in opleiding voor Maastricht UMC+ (azM) in Maastricht

VACATURENR lv-60524 (03-11-2017)

VERPLEEGKUNDIGE HEMODIALYSE IN OPLEIDING


Maastricht UMC+ (azM)
Hemodialyse


Werkveld: Universitair Medische Centra
Soort vacature: Niveau 4: Verpleegkundige (4)
Dienstverband: Bepaalde tijd (tijdelijk dienstverband)
Uren in de week: 36


Het dialysecentrum van het MUMC+ is een dynamische afdeling met enthousiaste medewerkers waar nierfunctie vervangende therapie in al zijn vormen wordt uitgevoerd. Naast de dialyse behandelingen vinden er ook aferese behandelingen plaats. Het centrum bestaat momenteel uit meerdere locaties; het MUMC+, een extern dialysecentrum in Valkenburg en een diahub in een externe zorginstelling. De afdeling functioneert ook als opleidingscentrum voor patiënten die thuis willen gaan dialyseren. Tevens vinden er binnen de afdeling meerdere poli-activiteiten plaats.

Wij zijn een multidisciplinair team van dialyseverpleegkundigen, nefrologen, vaatchirurgen, nurse practitioner, afdelingsassistenten, administratief medewerkers, technici, maatschappelijk werkers en diëtisten.

Als afdeling zijn we voortdurend bezig om onze kwaliteit te verbeteren. Op deze wijze willen we een meerwaarde betekenen voor onze patiënten. We doen dit in de vorm van (lean-)projecten waarbij ook jouw actieve inbreng van groot belang is. Tijdens de opleiding tot dialyseverpleegkundige maak je kennis met de lean-methodiek.

Functieomschrijving
Als dialyseverpleegkundige (in opleiding) voer je alle voorkomende dialysebehandelingen uit, zowel bij patiënten met een chronische nierinsufficiëntie als ook acute behandelingen. Je krijgt daarbij een grote mate van eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, maar zeker in de opleidingsfase geven we je daarbij een goede begeleiding. Als dialyseverpleegkundige (in opleiding) vorm je samen met de nefroloog de kern van het behandelend team. Je coördineert de zorg en werkt samen met andere disciplines. Alleen in die samenwerking kunnen we een optimale zorg verlenen. Dat betekent dat we van je verwachten dat je communicatief vaardig bent. Daarnaast moet je beschikken over adequate kennis en vaardigheden op verpleegkundig gebied. Hierbij spelen technische vaardigheden een grote rol maar ook de begeleiding van patiënten op somatisch en psychosociaal gebied is belangrijk. De groep patiënten is zeer gevarieerd, zowel in leeftijd, culturele achtergrond als in complexiteit van zorg. Als afdeling vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers zich voortdurend blijven ontwikkelen. Ook na het behalen van je diploma dialyseverpleegkundige blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen door scholing, bijscholing en het bezoeken van congressen en symposia. Daarnaast verwachten we van je dat je ook een bijdrage levert aan de ontwikkeling van de afdeling. Dat gebeurt in de vorm van werkgroepen, waarin je gaat participeren na het behalen van je diploma.
Je wordt ingezet zowel binnen de interne als externe locaties en voor bereikbare diensten tijdens avond, nacht, weekend en feestdagen.

Wij vragen
  • Je bent een BIG-geregistreerd verpleegkundige met een MBO verpleegkundige(niveau 4) of HBO-V opleiding of een vergelijkbare verpleegkundige HBO-5 of Bachelor opleiding in België.
  • Je hebt tenminste één jaar klinische werkervaring en adequate kennis en vaardigheden op verpleegkundig gebied.
  • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en je hebt een flexibele en collegiale instelling. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je beschikt over het vermogen om kennis over te dragen aan anderen.
  • Daarnaast heb je affiniteit met techniek en met de zorg voor chronische patiënten.
  • Een meeloop dag voor aanvang van de sollicitatieprocedure is aanbevolen.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en beschikt over eigen vervoer.

Je dient een theoretische en praktische opleiding tot verpleegkundige hemodialyse (HBO+) te volgen die dient afgerond te zijn binnen de termijn van 21 maanden opleiding. ( 6 maanden vooropleiding en 15 maanden theoretische en praktische opleiding) Belangrijk hierbij is dat je de opleiding kan combineren met een dienstverband van minimaal 32 uur per week.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Dienstverband
Het betreft een aanstelling voor de duur van de opleiding met vooruitzicht op een vaste aanstelling bij positief afronden van de opleiding.

Werktijden
Volgens rooster.
U wordt aangesteld voor gemiddeld 32-36 uur per week conform de voor deze functie geldende werktijdenregeling.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 2.996,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal 7 gedurende de opleiding, daarna schaal 8a van de Cao umc.

Aanvullende informatie
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Werving & Selectie. Bereikbaar elke werkdag tot 12.00uur tel: 043-387 59 77 / solliciteren.wervingselectie@mumc.nl.
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijhetazm.nl.

Solliciteren
Organisatie: Maastricht UMC+ (azM)
Vacaturenummer: v17.0256
Overig: Wij verzoeken u, vóór 20 november 2017, digitaal te solliciteren via onze website www.werkenbijmumc.nl door gebruik te maken van de "solliciteren" knop. Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.
Plaatsingsdatum: 03/11/2017
Sluitingsdatum: 20/11/2017

Kijk voor deze en vele andere vacatures in zorg en welzijn op www.zorgnetlimburg.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Meer info  www.werkenbijmumc.nl