Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60551

Vacature: AA-accountant voor Cura Groep in Simpelveld

VACATURENR lv-60551 (06-11-2017)

ONDERNEMENDE AA-ACCOUNTANT VOOR DE FUNCTIE MANAGER FINANCE & CONTROL


De CURA Groep is in de afgelopen jaren gegroeid van een (klein) familiebedrijf, naar een jong, fris en dynamisch middelgroot MKB-bedrijf met 35 medewerkers, toonaangevende landelijke opdrachtgevers en twee vestigingen in Nederland (Simpelveld, Zuid-Limburg en Zoetermeer, Zuid-Holland). Door een wijziging in onze directiestructuur neemt onze huidige Manager Finance & Control een nieuwe directiepositie in en komt er een vacature vrij voor een nauwkeurige, ondernemende, (IT)nieuwsgierige en betrouwbare Manager Finance & Control (Fulltime) die met een ondernemende instelling en een achtergrond als opgeleid Accountant Administratieconsulent (AA-accountant) helpt onze organisatie op koers te houden in het realiseren van onze strategie voor nu en in de toekomst.

Wat ga je doen?
• Cashflowmanagement: bankbetalingen, debiteuren/crediteuren bewaken (niet opvolgen), voorraadanalyses, doorrekenen en voorbereiden van investeringsbeslissingen, etc.
• Informatie begrijpelijk, inzichtelijk en toegankelijk maken voor de organisatie, waaronder: opstellen van begrotingen en budgetten, voortgangsrapportages, kostprijsanalyses, bezettingscijfers van de resources, etc. Dit in de vorm van een managementinformatiesysteem op basis van zowel financiële als operationele parameters.
• Maken van en ondersteunen bij verschillende calculatiemodellen (kostprijs, bezettingsgraden, scenario-analyses, etc.).
• Inregelen leverancierscontracten of eenmalige leveranciersafspraken.
• Kwaliteitsmanagement: controleren, monitoren en ondersteunen bij het optimaliseren en digitaliseren van alle bedrijfsprocessen.
• Opstellen van aangiftes, jaarrekeningen en AvA’s, opstellen van bijbehorende dossiers en afhandeling van AvA-besluiten.

Je wordt blij van dit werk als…..
• Je niet alleen met cijfers wil werken, maar ook impact wil hebben op een organisatie, haar strategie en de processen;
• Je wil samenwerken met disciplines die niet financieel georiënteerd zijn, in plaats van alleen met finance-professionals;
• Je in een omgeving wil werken waar ondernemerschap wordt gewaardeerd en van je wordt verwacht;
• Je een extreem gestructureerd persoon bent (een op kleur gesorteerde kledingkast vind je bijvoorbeeld helemaal te gek);
• Je telkens op zoek bent naar de beste manier om beschikbare (big)data op een begrijpelijke en toegankelijke manier voor iedereen in de organisatie zichtbaar te maken.

Hoe ziet een werkdag eruit?
Je pakt je spullen uit je locker en zoekt een geschikte werkplek voor vandaag. Je werkt over alle afdelingen heen dus het voordeel van flexplekken is dat je eenvoudig bij andere afdelingen kunt aansluiten. Nadat je jezelf van een kop koffie (thee is ook prima) hebt voorzien, start je je laptop en maak je een to-do-lijst voor de dag. Voor het aankomende overleg met het MT maak je de maandrapportage af, je analyseert de geregistreerde klachten, geeft inzicht in de cijfers, trekt alvast een aantal conclusies en formuleert aanbevelingen die je met het MT wil bespreken. De analyse is klaar, je ziet het debiteurensaldo enigszins oplopen en plant voor later op de dag een kort overleg met de collega’s van de administratie in, om te bekijken of er
problemen zijn met de betalingen. Na het inplannen van het overleg (en jezelf wederom van een “bakkie” te hebben voorzien) ga je werken aan de nieuwe managementdashboards in Exact Online. CURA is ambitieus en wil haar organisatie sturen op meer dan alleen financiële parameters. Met de (big)data in de cloud kan een flinke dosis Business Intelligence met behulp van de juiste tools inzicht geven aan directie, MT en teams om dagelijks de juiste keuzes te maken met het oog op efficiency en effectiviteit. Voor je overleg met de administratie check je nog snel de jaarstukken die door jou zijn voorbereid en door de accountant zijn opgesteld, bereid je een aantal besluiten voor die in de AvA genomen moeten worden en overleg je kort met de COO over een nieuw leverancierscontract dat moet worden ingeregeld. Na je overleg met de administratie “sla je de pin erin”
en gaat met een voldaan en productief gevoel naar huis. Morgen ga je samen met de CRO en COO (de tweekoppige directie) een scenarioanalyse maken om de impact van een potentiële grote nieuwe klant in kaart te brengen.

Wij bieden jou:
- Een marktconform salaris passend bij een ondernemende Accountant Administratieconsulent (AA);
- 25 vakantiedagen. Mits je ons belooft dat je terugkomt;
- Volop doorgroei- en (bij)scholingsmogelijkheden, zodat je telkens weer het beste uit jezelf kunt halen;
- Ongekend goede werksfeer. Met op zijn tijd een gezellige VrijMiBo, legendarische CURA-uitjes en de nodige dosis flauwekul;
- Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open. Of je nu een week, een maand of een jaar bij ons werkt.

Sollicitaties, voorzien van een motivatie en CV (eventueel met pasfoto), kun je mailen naar: sollicitaties@cura-trainingen.nl. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.
Vragen kunnen uitsluitend per e-mail gesteld worden en acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!

E-mail  sollicitaties@cura-trainingen.nl
Meer info  www.cura-trainingen.nl