Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60627

Vacature: Groepsleerkracht VSO voor Stichting Kindante in Sittard/Geleen

VACATURENR lv-60627 (09-11-2017)

Stichting Kindante verzorgt onderwijs in de gemeenten Beek, Echt-Susteren, Schinnen, Sittard-Geleen en Stein. Door te richten op de kwaliteit van onderwijs met alles wat daarbij hoort, wil Kindante waarmaken dat het kind altijd voorop staat. Vandaag én morgen.

Kindante bestuurt 35 basisscholen, 3 scholen voor speciaal basisonderwijs en 2 scholen voor speciaal onderwijs / voortgezet speciaal onderwijs. Dit zijn openbare, bijzondere (katholiek en protestants-christelijk) en algemeen bijzondere scholen.

Elke Kindante-school heeft een eigen onderwijskundige aanpak en karakter. Wat ze met elkaar delen is dat ze voortdurend met elkaar in ontwikkeling zijn om kinderen zo goed mogelijk onderwijs te kunnen bieden, uitgaand van de unieke talenten en behoeften van ieder kind.

Gezamenlijk hebben de Kindante-scholen ruim 9.000 leerlingen. Het bestuur en bestuursbureau van Kindante werken vanuit Sittard.

Ben je op zoek naar een uitdagende en afwisselende baan waarbij je als groepsleerkracht werkt op een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs cluster IV? Zoek je een baan waarbij je een vaste werktijdfactor werkt en waarbij je uitzicht hebt op een vaste benoeming? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou!

ALLROUND GROEPSLEERKRACHT VSO LW&TC/VMBO (M/V), WTF 0.6, 0.8 OF 1.0


Algemene informatie:
De Xaveriusschool is een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs cluster IV met in totaal vier onderwijslocaties in de gemeente Sittard-Geleen (www.xaverius-sittard.nl). De school kent een zeer brede doelgroep leerlingen met sociale-, emotionele-, ontwikkelings- en/of gedragsproblemen.

Functie-inhoud:
De functie betreft het verzorgen van onderwijs (zowel lesgevende- als onderwijsondersteunende taken) aan VSO leerlingen in de leeftijdscategorie 13 tot 20 jaar binnen de locaties VSO LW&TC (Leer, Werk & Trainingscentrum) te Sittard en/of VSO VMBO te Geleen.

Het praktijkgeoriënteerde onderwijsprogramma van het VSO LW&TC is erop gericht dat leerlingen zoveel als mogelijk met diploma of certificaten uitstromen naar het Middelbaar Beroepsonderwijs of naar de arbeidsmarkt. Het vakkenpakket bestaat uit zakelijke vakken (b.v. Nederlands, Wiskunde (incl. rekenen), Engels, Geschiedenis, Aardrijkskunde, enzovoort) en praktijkvakken (Metaal- en houtbewerking, groen, horeca, enzovoort). Van leerkrachten die werkzaam zijn binnen het VSO LW&TC wordt verwacht dat ze de zaakvakken kunnen aanbieden.

Het onderwijsprogramma van het VSO VMBO is erop gericht dat leerlingen middels het behalen van een VMBO diploma uitstromen naar het Middelbaar Beroepsonderwijs. Het vakkenpakket bestaat uit o.a. Nederlands, Wiskunde (incl. rekenen), Engels, Economie, Handel & Verkoop, Geschiedenis, Aardrijkskunde, enzovoort. Van leerkrachten die werkzaam zijn binnen het VSO VMBO wordt verwacht dat ze deze vakken op VMBO BB/KB/TL niveau kunnen aanbieden.

Kindante is, voor het (voortgezet) speciaal (basis)onderwijs, op zoek naar groepsleerkrachten die onderstaande vragen met ‘ja’ kunnen beantwoorden:
 • Ben je in het bezit van een PABO-diploma?
 • Beschik je over goede vakinhoudelijke kennis en vaardigheden op zowel didactisch als op pedagogisch gebied?
 • Onderschrijf je en handel je volgens de volgende kernwaarden van Kindante (het Kindante-DNA):
 • Je bent mensgericht – stimulerend?
 • Je bent professioneel relatiegericht gebaseerd op openheid en transparantie?
 • Je werkt prestatie- en taakgericht aan de opdracht die Kindante stelt?
 • Je bent gericht op zelfactualisatie?
 • Ben je deskundig op het gebied van sociale, emotionele, leer-, ontwikkelings- en gedragsproblemen?
 • Heb je affiniteit, en het liefst ervaring, met kwetsbare jongeren?
 • Heb je affiniteit en liefst ervaring met zeer moeilijk opvoedbare jongeren van 13-20 jr?
 • Ben je (ervarings)deskundig m.b.t. sociale-, emotionele-, ontwikkelings- en gedragsproblemen?
 • Kun je soms letterlijk tegen een stootje?
 • Beschik je over een positieve uitstraling en attitude?
 • Ben je je bewust van jouw eigen voorbeeldgedrag?
 • Heb je goede reflectieve vermogens?
 • Ben je stressbestendig en tolerant met een goed relativeringsvermogen;
 • Ben je creatief, inventief en kun je omgaan met steeds wisselende situaties?

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 30 november 2017 in de avonduren.

Aanbod
Afhankelijk van je ervaring biedt Kindante een tijdelijke benoeming tot einde schooljaar 2017/ 2018 (met uitzicht op een vaste benoeming) de ingangsdatum in overleg, met een vaste werktijdfactor van 0,6, 0,8 of 1,0. Conform CAO PO.
Prettige werksfeer binnen een deskundig team met goede ondersteuning, begeleiding en coaching;
Ruimte om mede door uw inbreng de kwaliteit te handhaven en te verbeteren;
Ruimte om eigen kwaliteiten te ontwikkelen en te verbeteren;

Interesse?
Je interesse kun je tot en met zondag 19 november 2017 aanstaande kenbaar maken door het aanmaken van een e-portfolio via de website van het RTC ( www.rtc-baandomein.nl ) en door dit e-portfolio ook publiek te maken.
Voor meer informatie kun je terecht op de site van Stichting Kindante www.kindante.nl. Hier vind je naast de vacaturetekst ook twee bijlagen die belangrijk zijn voor het volgen van de juiste sollicitatieprocedure.

Procedure
Op basis van het e-portfolio wordt de eerste selectie gemaakt. Aan jou de uitdaging om via het e-portfolio een goede indruk te maken! Enkel volledig ingevulde portfolio’s worden in behandeling genomen. De sollicitatiegesprekken worden gepland op 30 november in de avonduren

Vragen?
Heb je na het lezen van deze vacature en de bijlagen nog vragen?
Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Alle medewerkers van Kindante dienen voor aanvang dienstverband in het bezit te zijn van een geldige VOG.

Een internetsearch kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Meer info  www.kindante.nl