Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60668

Vacature: Concernjurist voor WSP Parkstad in Heerlen

VACATURENR lv-60668 (13-11-2017)

Ter ondersteuning van de directie is WSP Parkstad op zoek naar nieuwe collega die invulling gaat geven aan de functie van

CONCERNJURIST (36 UUR PER WEEK).


WAT GA JE DOEN
 • Signaleren en implementeren van relevante ontwikkelingen in wet- en regelgeving en jurisprudentie alsmede het adviseren van de organisatie over de impact van dergelijke ontwikkelingen op de bedrijfsvoering.
 • Signaleren van knelpunten, verrichten van onderzoek, en maken van voorstellen met betrekking tot het organisatie breed juridisch beleid.
 • Vanuit het vakgebied leveren van een bijdrage aan het tactisch en strategisch concernbeleid.
 • Is lid van het managementteam en het directieoverleg en geeft invulling aan de rol van adviseur en secretaris van de directie.
 • Is belast met het beleid en de uitvoering van juridische kwaliteitszorg en control.
 • Opstellen en toetsen van overeenkomsten, convenanten, algemene (leverings)voorwaarden, en andere juridische documenten.
 • Participeert in verschillende interne en externe commissies en projecten.
 • Vervangen jurist arbeidsvoorwaarden en rechtspositie.

WIE ZOEKEN WIJ
Een collega die een flexibele, proactieve en energieke aanpak hanteert, en die oog heeft voor kwaliteit en ondernemingszin. Een echte verbinder die beschikt over een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en doorzettingsvermogen.

WAT VRAGEN WIJ
 • Universitaire opleiding Nederlands recht of juridische bestuurswetenschappen.
 • Minimaal 4 jaren relevante werkervaring als bedrijfsjurist in een complexe omgeving met zowel private- als publiekrechtelijke vraagstukken.
 • Senioriteit m.b.t. interpretatie, advisering en toepassing van wet- en regelgeving.
 • Het vermogen om te schakelen tussen juridische en beleidsmatige werkzaamheden.
 • Conceptueel denkvermogen en goede redactionele vaardigheden.
 • Bestuurlijke affiniteit, organisatiesensitiviteit en kunnen verplaatsen in de inhoudelijke business.

WAT HEBBEN WIJ TE BIEDEN
Geboden wordt een uitdagende, nieuwe functie binnen een dynamisch werkveld en binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij bieden een professional de ruimte om de functie nog verder vorm te geven. De functie is ingeschaald in schaal 12 (CAR-UWO).

Het betreft in eerste instantie een functie van een jaar waarbij bij gebleken geschiktheid de arbeidsovereenkomst voortgezet zal worden.

INTERESSE
De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld waarbij interne medewerkers alsmede medewerkers van de deelnemende organisaties bij gelijke geschiktheid voorrang genieten. Nadere informatie over de functie kunt u inwinnen bij dhr. T. van Kroonenburg, algemeen directeur/ bestuurder, via het telefoonnummer van het directiesecretariaat: 045 – 5666301.
U kunt uw interesse schriftelijk kenbaar maken middels een motivatiebrief en bijbehorend CV tot uiterlijk 5 december 2017. U kunt uw sollicitatie richten aan dhr. T. van Kroonenburg. Kloosterweg 1, 6412 CN Heerlen of per e-mail directiesecretariaat@wspparkstad.nl. Indien u voor 19 december geen uitnodiging heeft ontvangen voor een eerste gesprek, kunt u ervan uitgaan dat u niet behoort tot de geselecteerde kandidaten.

INFORMATIE OVER DE ORGANISATIE
Werkgeversservicepunt (WSP) Parkstad is de schakel tussen het bedrijfsleven en de overheid. Het is het loket voor de ondernemer in Parkstad. Daarbij is het gespecialiseerd in maatwerkprojecten met ondernemers op het gebied van arbeid, organisatie en economie. WSP Parkstad is thuis in complexe vraagstukken op het gebied van arbeidsmarktbeleid en specifiek het concept van de inclusieve organisatie en mixed-people concepten. WSP Parkstad is een betrouwbare en creatieve partner voor zowel werkgevers als werknemers in Zuid-Limburg, maar ook over de grens. Met vooral oog voor de mogelijkheden die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Het is niet alleen de specialist, maar levert ook de producten en diensten die nodig zijn om de doelgroep duurzaam te kunnen plaatsen. Om dit te bereiken adviseert het werkgevers o.a. op het gebied van werkgevers-arrangementen, HRM strategie en reshoring.

E-mail  directiesecretariaat@wspparkstad.nl
Meer info  www.wspparkstad.nl