Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60702

Vacature: Beleidsmedewerker Afval en Schoon voor Gemeente Maastricht

VACATURENR lv-60702 (14-11-2017)

Wij zoeken jouw talent!

Bij de gemeente Maastricht werk je samen met ongeveer 2.000 collega’s aan het Maastricht van morgen. Geen dag bij ons is hetzelfde. Ons werkveld bijvoorbeeld is gigantisch: het beslaat de hele stad, de regio en we zetten zelfs internationale stappen. En het bestaat uit zoveel verschillende taken: sociale - maatschappelijke – het ervoor zorgen dat mensen met een beperking kunnen blijven meedoen -, culturele taken – om de stad bruisend en aantrekkelijk te houden voor bewoners en bezoekers - en puur fysieke taken op het gebied van leefkwaliteit en bereikbaarheid.

Onze missie? Maastricht is een sociale en saamhorige stad die zich steeds nadrukkelijker ontwikkelt en profileert als een internationale universiteitsstad met een top leef-, werk- en verblijfsklimaat voor bewoners, bezoekers en bedrijven. Aan jou om samen met ons die missie waar te maken. Een hands-on mentaliteit, betrokken, samenwerken, resultaatgericht, integer, vooruit willen en enthousiasme zijn daarbij onmisbare eigenschappen.

Het organisatieonderdeel Beleid en Ontwikkeling (BenO) van de gemeente Maastricht bestaat uit de beleidsvelden Bedrijfsvoering & Control, Sociaal, Ontwikkeling, Economie & Cultuur en Ruimte. Binnen Ruimte, bestaande uit de teams Cultureel Erfgoed en Ruimtelijke Kwaliteit, Mobiliteit én Wonen en Leefkwaliteit zijn we voor het laatstgenoemde team op zoek naar een nieuwe collega.

Een enthousiaste collega, die samen met een senior beleidsmedewerker verantwoordelijk is voor het opstellen en uitwerken van het gemeentelijke beleid voor afval en schoon (reiniging van de stad). Dit gebeurt in nauwe samenwerking met partners in het maatschappelijke veld (burger, bedrijven en organisaties) en tevens met collega’s van Beleid en Ontwikkeling, Stadsbeheer en Veiligheid en Leefbaarheid.

Daarnaast willen we werken aan een innovatieve stad waarbinnen burgerparticipatie een steeds grotere rol gaat spelen.

BELEIDSMEDEWERKER AFVAL EN SCHOON (1,0 FTE)


Wij zoeken
 • Je adviseert de Teammanager Wonen en Leefkwaliteit en de portefeuillehouder op het gebied van afval en schoon (reiniging van de stad);
 • Je signaleert en vertaalt zowel interne als externe ontwikkelingen naar beleidsvorming op gebied van afval en schoon (reiniging van de stad);
 • Je maakt en onderbouwt beleidsstukken, begrotingen en tussentijdse rapportages op gebied van afval en schoon (reiniging van de stad);
 • Je zet en voert projecten op binnen de eigen afdeling en neemt deel aan multidisciplinaire projecten; (treedt op als projectleider);
 • Je zorgt voor kennisoverdracht op gebied van afval en schoon (reiniging van de stad).

Wij vragen
 • HBO of academische werk- en denkniveau;
 • Ervaring met beleidsprocessen op het gebied van afval en schoon is een pre;
 • Ervaring of minimaal aantoonbare affiniteit met beheer van de openbare ruimte;
 • Ervaring of minimaal aantoonbare affiniteit met nieuwe vormen van burgerparticipatie;
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Pit, lef en dynamiek;
 • Een ‘hands on-mentaliteit’.

Wij bieden
Bij de gemeente Maastricht vind je een werkomgeving die jou stimuleert om het maximale uit jezelf te halen. En er is ruimte om werk en zorg te combineren. Om je werkplek te kiezen: binnen en buiten het kantoor. Maar vooral om je ideeën tot uitvoer te laten komen.

Een uitdagende baan op basis van 1,0 fte met een bruto maandsalaris van maximaal € 4.787 (functieschaal 11) op fulltimebasis (afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring).

Interesse
Dan zien we jouw sollicitatie graag vóór 1 december tegemoet. Via www.werkenvoorlimburg.nl kun je je interesse kenbaar maken.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hennie van Eck, senior beleidsmedewerker Afval, 043-350 5171 of e-mail hennie.van.eck@maastricht.nl.

Overige informatie
Verder kan een ontwikkelingsassessment onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Solliciteren
Meer info  www.gemeentemaastricht.nl