Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60704

Vacature: Operatieassistent/Anesthesiemedewerker in opleiding voor Maastricht UMC+ (azM) in Maastricht

VACATURENR lv-60704 (15-11-2017)

OPERATIEASSISTENT OF ANESTHESIEMEDEWERKER IN OPLEIDING, POST HBO-VT DUAAL

Maastricht UMC+ (azM)
Centrale Operatie Afdeling

Werkveld: Universitair Medische Centra
Soort vacature: Opleiding ; voltijd HBO > instroom HBO
Dienstverband: Bepaalde tijd, BBL- of duale opleiding
Uren in de week: 36


Werken op een operatieafdeling is zeer dynamisch en afwisselend. Je werkt altijd in teamverband, maar er wordt ook een hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid verwacht. In het MUMC+ beschikken we over 20 operatiekamers en het aanbod van operaties is zeer divers. Leren en innovatie zijn belangrijke punten op deze afdeling.
Kies je bewust voor de combinatie werken en leren? Dan mogen we stellen dat je op zoek bent naar een opleiding die jouw zelfstandige, volwassen instelling respecteert en die uitgaat van je persoonlijke achtergrond en wensen. Het MUMC+ biedt jouw deze opleiding op bachelor niveau aan.

Functieomschrijving
De Post HBO-V Technische leerroute is een duale opleiding waarbij praktijk en theorie gecombineerd worden. Aan het einde van de Post HBO-VT heb je je CZO diploma operatieassistent of het CZO diploma anesthesiemedewerker. Afhankelijk van de richting waar je voor solliciteert

Het theoretisch deel volg je aan Zuyd Hogeschool te Heerlen en het praktisch deel volg je in het MUMC+, waarbij werken en leren een belangrijke combinatie is.

Als operatieassistent of anesthesiemedewerker ben je een onmisbare schakel bij de behandeling van patiënten op de operatiekamer. Vanuit je eigen vakgebied moet je inschatten welke technieken, instrumenten en apparatuur daarbij noodzakelijk zijn.

Als operatieassistent wordt je opgeleid om zelfstandig werkzaamheden te verrichten in het operatiekamercomplex. Een van je taken is het assisteren bij de operatie en daarbij verantwoordelijk zijn voor het gebruikte instrumentarium en apparatuur. Een ander voorbeeld van je werkzaamheden is het bedrijfsklaar maken van de operatiekamer en de schakel zijn tussen het steriele team en de omgeving. Je bent een volwaardig lid van het team en goede communicatie is hierbij belangrijk. Een medisch, technisch én heel sociaal beroep dus.

Als anesthesiemedewerker heb je een belangrijke rol voor de patiënt. De patiënt aandacht en vertrouwen bieden binnen de korte tijd die de patiënt nog wakker is. Je assisteert de anesthesioloog bij het in- en uitleiden van de narcose. Daarnaast bewaak je de patiënt tijdens de operatie. Je hebt als anesthesiemedewerker dus een zelfstandige taak. Net als de operatieassistent functioneer ook jij als volwaardig lid van het team en is hier ook goede communicatie en betrokkenheid belangrijk.

Wij vragen
Opgeleid worden en een toekomst uitbouwen in een academisch ziekenhuis is een uitdaging. Je vak is hier, meer dan waar ook, in ontwikkeling.

Als gemotiveerde student die op zoek is naar uitdaging, kom je in aanmerking om de Post HBO-VT te volgen. De opleiding vergt veel zelfstandigheid en je zult goed moeten kunnen plannen. Je kunt kritisch met de leerstof omgaan, een eigen mening vormen, conclusies trekken en verbanden zien en verbanden leggen tussen verschillende leerstofonderdelen en de praktijk.
In het vak zijn flexibiliteit, enthousiasme, een actieve werkhouding, collegialiteit en een groot verantwoordelijkheidsgevoel zeer belangrijk.

Vooropleidingseisen:
Om toegelaten te worden tot de opleiding bachelor Post HBO-VT duaal moet je minimaal in het bezit zijn van een diploma HBO-V.

De opleiding start in februari 2018 en duurt 2 jaar.
Er is plek voor meerdere Post HBO studenten in zowel de afstudeerrichting Operatieassistent als Anesthesiemedewerker.

Dienstverband
Je krijgt een tijdelijke leerovereenkomst voor de duur van de opleiding. Je college en boekengeld worden door het MUMC+ betaald.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Werktijden
Volgens rooster.

Salaris
Wij bieden je een opleiding en werkervaring in een dynamische omgeving. In de praktijk wordt je de kans geboden om de nodige vaardigheden aan te leren en aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Daarbij wordt je ondersteund en gecoacht door ervaren medewerkers en praktijkcoördinatoren.

De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform Cao umc. Dit betekent dat je, afhankelijk van je ervaring en vooropleiding een salaris ontvangt.

Aanvullende informatie
Wil je eerst meer informatie dan kun je contact opnemen met mevr. M. Smeets en mevr. E. Habets, praktijkcoördinatoren OK, telefoon 043-3877319 / pco.coa@mumc.nl.
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Rob Hounjet, Recruiter; 043-387 45 97 / solliciteren.wervingselectie@mumc.nl.

Beeldmateriaal over het beroep, opleiden en ons ziekenhuis in het algemeen, kun je vinden op www.mumc.tv.
Voor meer informatie over de opleiding zie; www.zuyd.nl.

Het sollicitatiegesprek zal in onderling overleg plaats vinden.

Solliciteren
Organisatie Maastricht UMC+ (azM)
Vacaturenummer v17.373

Overig
Wij verzoeken u, vóór 20 december 2017, digitaal te solliciteren via onze website www.werkenbijmumc.nl door gebruik te maken van de "solliciteren" knop.

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.

Sollicitatie link

Plaatsingsdatum 15/11/2017
Sluitingsdatum 20/12/2017

Kijk voor deze en vele andere vacatures in zorg en welzijn op www.zorgnetlimburg.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Meer info  www.werkenbijmumc.nl