Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60867

Vacature: Vrijwilligers voor Stichting Horizon in Limburg

VACATURENR lv-60867 (25-11-2017)

“ Als ik iemand iets wensen kon, dan was het een maatje van Horizon, je bent blij dat je iemand ontmoet, dat is voor beide kanten goed !”


Stichting Horizon zet zich al 25 jaar in voor mensen in Zuid-Limburg die eenzaam zijn en langdurig begeleid worden vanuit de geestelijke gezondheidszorg. Ook bij u in de regio wonen eenzame mensen die graag een Horizon-maatje willen voor een contact van mens tot mens. Het is géén hulpverlening en elkaar accepteren zoals je bent en vooral jezelf blijven is belangrijk. “Er zijn”, daar gaat het om. Een maatjescontact kan een heel waardevolle, leerzame en ook leuke ervaring betekenen voor beide partijen.

Naast vrijwillige maatjes zoekt Stichting Horizon ook zorgvrijwilligers die cliënten kunnen helpen met een stukje noodzakelijke praktische ondersteuning zoals bijv. hulp bij boodschappen doen, onderhoud van de tuin, vervoer naar het ziekenhuis, de post sorteren, administratie bijhouden etc. omdat cliënten dat zelf (nog) niet lukt.

Om de eenzaamheid te helpen doorbreken of om te helpen met een stukje praktische ondersteuning zoekt Stichting Horizon

AANGENAAM GEZELSCHAP & ZORGVRIJWILLIGERS

(vrijwilligers M/V - minimaal één keer per twee weken)

Bent u iemand die:
  • eens in de twee weken of vaker een paar uurtjes tijd heeft?
  • van een uitdaging houdt?
  • open staat voor een eenzaam medemens die ‘anders’ kan zijn?
  • doorzettingsvermogen heeft en initiatief kan nemen?

Dan wil Stichting Horizon graag samen met u kijken of er sprake is van een goede ‘match’! Voor haar vrijwilligers heeft Stichting Horizon goede begeleiding, verzekering en onkostenvergoeding geregeld. Samen met u wordt zorgvuldig gekeken naar vrijwilligerswerk op maat. Want vrijwilligers zijn belangrijk en daarin wordt vanuit Stichting Horizon graag geïnvesteerd.

Heeft u interesse om ingezet te worden als ‘aangenaam gezelschap’ of als zorgvrijwilliger? Neem dan contact op met Stichting Horizon in uw regio. Dan regelen we graag samen met u een aangename kennismaking! Bel of email ons geheel vrijblijvend:

Regio Maastricht: 043-3621567; horizon.maastricht@planet.nl
Regio Heerlen: 045-5716400; horizon-heerlen@planet.nl
Regio Sittard: 046-4587975; horizon-sittard@planet.nl

Meer info  www.vriendendiensthorizon.nl