Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60958

Vacature: Applicatiebeheerder voor Open Universiteit in Heerlen

VACATURENR lv-60958 (30-11-2017)

Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en werken ruim 600 medewerkers. De OU heeft vijftien vestigingen in Nederland, en zes in België. De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt.
De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie.

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een top 2 positie in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website.

Gemeenschappelijke serviceorganisatie
Binnen de OU worden veel ondersteunende taken uitgevoerd door de Gemeenschappelijke serviceorganisatie (GSO). Dit is de centrale uitvoeringsorganisatie van de OU. Zij biedt op een efficiënte en effectieve wijze professionele services aan in- en externe klanten, vanuit een integrale benadering van de aanwezige disciplines. Het betreft diensten op het gebied van markt- en studentgerichte communicatie (advies en communicatie), ontwikkelactiviteiten (diensten, producten, applicaties en multimedia), onderwijslogistiek, administratie, ict-voorzieningen en facilitaire voorzieningen.

De Gemeenschappelijke serviceorganisatie is op zoek naar een

APPLICATIEBEHEERDER

(1,0 fte) voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren

Vacaturenummer: FAC/GSO/17065


Als applicatiebeheerder bent u verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, het beheer, de inrichting van en de functionaliteiten binnen systemen. U draagt zorg voor de juiste werking van de koppeling met randsystemen.
U begeleidt functionele acceptatie testen en testen bij nieuwe releases. Verder begeleidt u de overgang van oude naar nieuwe systemen (inclusief afbouw oude systemen). Voor een deel van de applicaties gebeurt dit in overleg met c.q. onder coördinatie van de testcoördinator. Tot uw werkzaamheden behoort ook het ontwikkelen en testen van webformulieren en webpagina’s. U heeft overleg met ICT gebruikers over gewenste wijzigingen en ondersteunt bij vragen en problemen. U instrueert ICT gebruikers middels gebruikershandleidingen en procedures. Verder zorgt u voor de overdracht van vakinhoudelijke en procesmatige kennis aan nieuwe of minder ervaren collega’s.

Eisen
U hebt een relevante HBO opleiding afgerond. Ervaring in het vakgebied applicatiebeheer is een pré. U bent analytisch en communicatief vaardig en u functioneert zowel in teamverband als zelfstandig goed. U bent klantgericht en kunt zich goed verplaatsen in de wensen van de klant.

Salaris
Het salaris wordt afhankelijk van opleiding en ervaring vastgesteld overeenkomstig schaal 9 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 3.722,= bruto per maand bij een volledig dienstverband. Afhankelijk van opleiding en werkervaring is plaatsing in een aanloopschaal mogelijk.

Standplaats
Heerlen

Inlichtingen
Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met mevrouw H. Janssen, Clustercoördinator facilitair en ICT-voorzieningen, tel.: 045- 5762420, e-mail: hilde.janssen@ou.nl

Meer informatie over de Open Universiteit kunt u vinden op onze website: www.ou.nl.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder meer opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

Procedure
U kunt uw schriftelijke sollicitatie, vergezeld van curriculum vitae en onder vermelding van vacaturenummer op brief en envelop, sturen naar: Open Universiteit, GSO/AenO/Personeels-, salaris-, en financiële administratie, Postbus 2960, 6401 DL Heerlen.
U kunt ook per e-mail solliciteren: solliciteren@ou.nl.
De inzendtermijn sluit op 29 december 2017.

E-mail  solliciteren@ou.nl
Meer info  www.ou.nl