Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60991

Vacature: Cost Engineer bij Neways Cable & Wire Solutions in Echt

VACATURENR lv-60991 (01-12-2017)

COST ENGINEER BIJ NEWAYS CABLE & WIRE SOLUTIONS


Weet jij als geen ander hoe je inkoopprijsdata en time-sheets combineert om zo tot de beste prijzen en levertijden te komen? Heb je daarnaast ervaring binnen de kabelwereld? Kom dan bij ons werken als Cost Engineer. Een baan waarin je met jouw nauwkeurigheid en creativiteit kansen doorziet en jouw calculaties en offertes tot een succes weet te maken. Daardoor kun jij je persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling brengen en hebben wij een collega die kan groeien in de toekomst! Jij: een uitdagende baan waarin je je samen met ons zorgt voor het efficiënt bedienen van onze klanten. Wij: een optimaal werkend productieproces.

Neways Cable & Wire Solutions
Waar kom je te werken als Cost Engineer? Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met zestien werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2800 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Cable & Wire Solutions, gevestigd aan de Voltaweg 10 in Echt, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van kwalitatief hoogwaardige en complexe draad- en kabelsystemen. Elke dag wordt er – in nauwe samenwerking met onze volgfabriek in Slowakije –gemotiveerd gewerkt aan de ontwikkeling en productie van complexe kabel- en draadboomsamenstellingen, die aan mondiaal opererende original equipment manufacturers worden geleverd. Wij hechten binnen Neways veel waarde aan teamwork, een proactieve opstelling, klantgericht werken, flexibiliteit en creativiteit.

Wat ga je doen als Cost Engineer?
Als Cost Engineer vind je het een uitdaging om het grootste gedeelte van je tijd bezig te zijn met de calculaties van onze producten voor onze diverse klanten. Jij begrijpt als geen ander dat een succesvolle opdracht begint bij een goede inschatting en een slimme technische oplossing. Je stelt in samenwerking met je collega’s uit het competence centre de offerte op en legt deze in samenwerking met de Account Engineer voor bij de potentiële opdrachtgevers. Je bent verantwoordelijk voor het maken van berekeningen en een optimale technische/organisatorische voorbereiding en planning van je calculatie. Je komt te werken in een hecht en collegiaal team dat je vanuit zijn kennis en ervaring uitstekend kan ondersteunen en begeleiden in een goede start van je loopbaan bij Neways Cable & Wire Solutions.

Tot je taken behoren verder:
 • Het combineren van data;
 • Het aanbieden van staffel sheets op gestandaardiseerde wijze;
 • Het onderhouden van contacten met de betrokkenen van de projecten in binnen en buitenland;
 • Het (op termijn) opstellen van time-sheets.

Wat vragen we van je als Cost Engineer?
Allereerst ben je gedreven en enthousiast. Je hebt een open houding en bent niet bang om vragen te stellen zodat je de juiste informatie hebt om je werk goed te kunnen doen. Je bent communicatief- en sociaalvaardig en je hebt een klantgerichte houding. Je weet de gemaakte afspraken na te komen. Niet alleen met onze externe klant, maar ook met je directe collega’s. Verder ben je nauwkeurig in je werk en vind je het prettig om in een team te werken.

Verder vragen we:
 • Een afgeronde mbo-opleiding in de richting van Elektrotechniek, Technische bedrijfskunde of vergelijkbaar;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke branche/functie;
 • Organisatorisch en cijfermatig inzicht;
 • Kennis van diverse programma’s, zoals Word en Excel;
 • Sterke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, Duits is een pré;
 • Dat je goed in teamverband kan functioneren en het overzicht weet te behouden gedurende projecten;
 • Dat je woonachtig bent in de regio Eindhoven, Venray, Venlo, Aken, Maastricht.

Wat bieden wij je als Cost Engineer?
In de rol van Cost Engineer bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je een jaarcontract. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:
 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • flexibele begin- en eindtijden
 • opleidingsmogelijkheden
 • pensioenregeling
 • reiskostenvergoeding

Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen.

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!
Voor functie inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Ángela Castaño Estévez, Recruiter, via +31-628079800. Ángela legt je graag uit wat de functie Cost Engineer inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Voor solliciteren gebruik je de solliciteerbutton op onze website www.werkenbijneways.nl

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma's en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
E-mail  recruitment@werkenbijneways.nl
Meer info  www.neways.nl