Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-61069

Vacature: Maatschappelijk Werker/Social Worker voor Sevagram in Heerlen

VACATURENR lv-61069 (05-12-2017)

Sevagram is een onderscheidende maatschappelijk betrokken zorgorganisatie, die merkbaar betere mensgerichte zorg biedt in de regio's Heerlen en Heuvelland. 1800 Medewerkers en 1100 vrijwilligers zijn, elke dag weer, betrokken, gepassioneerd, innovatief en resultaatgericht, aan het werk oftewel bieden 'Zorg met Bezieling' (volgens de Planetree-visie). Sevagram kent zestien zorgcentra, één geriatrisch revalidatiecentrum, drie hospices en één zorgboerderij.

Voor geriatrisch revalidatiecentrum Plataan zoekt Sevagram een:

MAATSCHAPPELIJK WERKER/SOCIAL WORKER (36 UUR PER WEEK)

De maatschappelijk werker levert door middel van onderzoek vanuit zijn/haar deskundigheid een bijdrage aan de probleemstelling en probleemverheldering en van daar uit aan het formuleren van de behandeldoelstellingen van de revalidant.

Taken en werkzaamheden
De maatschappelijk werker behandelt en begeleidt revalidanten (en revalidantsysteem) met meervoudige problemen in het kader van het totale revalidatieplan teneinde de revalidant in staat te stellen een voor hem of haar hoogst mogelijke mate van zelfstandigheid te bereiken en/of te behouden, gegeven zijn of haar fysieke, cognitieve, psychosociale en maatschappelijke mogelijkheden. Ook draagt de maatschappelijk werker mede zorg voor een goed therapeutisch klimaat voor de revalidant. De maatschappelijk werker heeft het vermogen tot het opbouwen en onderhouden van een vertrouwensrelatie met verschillende revalidanten en revalidantsystemen en de therapeutische houding op de individuele revalidant aan te passen.

Als maatschappelijk werker ben je verantwoordelijk voor het opstellen van het behandelplan vanuit de deskundigheid maatschappelijk werk na observatie en na vaststelling door de medisch specialist, voor de uitvoering ervan en draagt bij aan het totale behandelplan. Je bent op de hoogte van alle relevante wet- en regelgeving en werkt binnen gestelde organisatorische kaders: multidisciplinair overleg, en bepaalt zelf de prioriteitstelling m.b.t. indirecte werkzaamheden.

Wat kun jij ons bieden?
Als maatschappelijk werker/social worker werk je vanuit een eigen professionele verantwoordelijkheid binnen gestelde behandelkaders. Je werkt vraag- en oplossingsgericht en bent leergierig. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en er zijn korte lijnen die zorgen voor een persoonlijke en informele werksfeer. In de contacten met revalidanten en hun netwerk maak je gebruik van de juiste gesprekstechnieken, heb je tact, inlevingsvermogen en het talent om mensen te motiveren. Door het gebruik van deze technieken en eigenschappen zet je revalidanten in hun kracht waardoor zij de regie over hun eigen leven zoveel als mogelijk behouden. Verder vragen wij:
  • Om voor deze functie in aanmerking te komen dien je te beschikken over een afgeronde hbo-opleiding Maatschappelijk werk/Social work;
  • Gelet op de verantwoordelijkheden die bij deze functie komen kijken, geeft Sevagram de voorkeur aan iemand met enkele jaren ervaring binnen de geriatrische revalidatiezorg;
  • Je kunt omgaan met door het behandelteam ingezette beleid ten aanzien van psychologische en/of pedagogische aspecten;
  • Je bent professioneel, systematisch, ordelijk, geduldig en hebt een groot doorzettingsvermogen;
  • Integriteit en betrouwbaarheid zijn harde eisen m.b.t. het behandelen en het hebben van inzicht in persoonlijke gegevens van de revalidant;
  • In ruime mate worden eisen gesteld aan volharding en geduld ter bevordering van de motivatie van de revalidant bij zijn revalidatieprogramma;
  • In het bezit van kennis die nodig is om de functie te kunnen uitoefenen, een verscheidenheid aan diagnoses te kunnen behandelen, op multi-/interdisciplinaire basis in de revalidatie te kunnen werken, aanwijzingen aan anderen te kunnen geven.

Locatie
Plataan is een innovatief, modern ingericht revalidatiecentrum in Heerlen, dat in 2017 ingrijpend is gerenoveerd. Het revalidatiecentrum is specifiek bedoeld voor ouderen die na een ziekenhuisopname nog niet voldoende zijn opgeknapt om weer naar huis te kunnen. Opname voor behandeling is mogelijk na verwijzing door een specialist. Plataan ligt pal naast (ziekenhuis) Zuyderland.
Plataan kent korte maar intensieve behandelingen die erop gericht zijn de cliënt zo snel mogelijk te laten terugkeren in zijn thuissituatie. Deze werkwijze voorkomt dat kwetsbare ouderen na hun ontslag uit het ziekenhuis moeten worden opgenomen in een verpleeghuis.

Wat bieden wij jou?
Deze functie betreft een parttime dienstverband voor gemiddeld 36 uur per week, in eerste instantie voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Het salaris bij deze functie bedraagt, conform FGW 55 cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT), maximaal € 3.866 op basis van 36 uur. Voor het overige zijn de arbeidsvoorwaarden conform de cao VVT van toepassing.

Solliciteren
Heb jij interesse in deze functie, reageer dan nu via de link op de website met je cv en motivatiebrief. Reageren kan tot en met dinsdag 12 december. Hierna vindt de cv selectie plaats en ontvang je bericht over het vervolg.
De gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 14 december tussen 14.00 en 17.00 uur. Reserveer deze datum alvast in je agenda.

Kandidaten dienen bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen.

Wij behouden ons het recht om, in overleg, referenties in te winnen.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
E-mail  vacatures@sevagram.nl
Meer info  www.sevagram.nl