Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-61094

Vacature: Junior Medewerker Planning & Rapportage voor Zo Wonen in de Westelijke Mijnstreek

VACATURENR lv-61094 (06-12-2017)

ZOwonen is een succesvolle, financieel gezonde woningcorporatie met een bestand van circa 14.000 sociale huurwoningen, waarvan het overgrote deel gelegen is in de Westelijke Mijnstreek. Kernactiviteit is volkshuisvesting: het zorgen voor betaalbare woonruimte voor huishoudens met een beperkt inkomen en voor kwetsbare groepen die extra aandacht behoeven. De markt waarin woningcorporaties opereren is volop in beweging en stelt andere eisen dan voorheen. Tal van maatschappelijke, demografische en economische ontwikkelingen hebben ook ZOwonen geïnspireerd tot een strategie die de verdere basis legt voor een toekomstbestendige corporatie.
Voor het team Planning & Rapportage zijn we op zoek naar een

JUNIOR MEDEWERKER PLANNING & RAPPORTAGE

(32,0 – 36,0 uur/week)


ZOwonen heeft als visie een informatie gestuurde organisatie te zijn waar data, business intelligence en uiteindelijk predictive analytics speerpunten zijn. Zelfsturende teams is een ander speerpunt binnen ZOwonen.
Het team Planning & Rapportage (8 medewerkers) speelt daarbij een grote rol in de ontwikkeling van deze visie. Het team draagt in algemene zin bij aan de realisatie van de organisatiedoelstellingen van ZOwonen, de inrichting en naleving van de administratieve organisatie en interne controle, de beheersing van financiële stromen en leveren van management informatie aan diverse gremia binnen de organisatie`. Momenteel loopt er een groot project Informatiehuishouding op orde ZOPower.

Als Junior Medewerker Planning & Rapportage draag je bij aan het realiseren van de diverse teamwerkzaamheden.

De belangrijkste werkzaamheden van het team Planning & Rapportage bevinden zich op de resultaatgebieden rapportages, jaarrekening, begroting, treasury, fiscale aangiftes en administratie:
 • opzetten en inrichten van administraties en consolideren van gegevens in het grootboek
 • controleert financiële mutaties en verzorgt de periodieke afsluitingen (sub)administraties.
 • vastlegging en/of verwerking van (meer complexe) financiële mutaties in Viewpoint.
 • coderen, vastleggen en controleren van gegevens van administraties, belastingen en verzekeringen.
 • vastleggen en verwerken van gegevens van projecten
 • verzorgt/controleert de toepassing specifieke wet – en regelgeving
 • verzorgt bijzondere afrekeningen zoals woonwagens, zorgcentra etc.
 • stelt onderdelen van de jaarrekening en begroting op, inclusief analyse, toelichtingen en specificaties
 • stelt de jaarrekening op voor de kleine corporaties
 • doet voorstellen ter verbetering van de kwaliteit van jaarrekening.
 • in nauw contact met onze treasury adviseur alle voorkomende treasury activiteiten verrichten
 • levert interne stuurinformatie en management informatie aan organisatie onderdelen, MT, RvC en stelt fiscale aangiftes en BTW op.

Profiel:
Je bent een professional met 0 tot 2 jaren werkervaring, die out-of-the-box durft te denken en te acteren. Je hebt een Hbo denk- en werkvermogen. Naast kennis vinden wij een uitdagende persoonlijkheid ook belangrijk. Je hebt een eigen mening, doelgericht en analytisch, en in staat om mensen uit dagen en te enthousiasmeren.

Functie-eisen
Minimaal Hbo-niveau (voorkeur HEAO). Goede kennis van Excel, evt. aangevuld met ERP- en Business Intelligence pakketten (PowerBi).

Gevraagde competenties
Samenwerken, klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, efficiëntie, initiatief, nauwkeurigheid, voortgangscontrole, analytisch vermogen, teamplayer.
Ons aanbod
Een veelzijdige, uitdagende baan bij een dynamische woningcorporatie met oog voor verandering en de drive om continue te verbeteren.

Het definitieve salaris wordt vastgesteld op basis van opleiding en ervaring conform de CAO Woondiensten.

Informatie
Neem voor vragen over de vacature contact op met Maurice Foppen, manager Financiën & Stafdiensten of Ellen Raven, Medewerker Planning & Rapportage of Roy van Westering, adviseur HRM, op telefoonnummer 046-4209600.

Reageren?
Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en heb je het idee dat de functie goed bij je past ? Dan nodigen we je graag uit om je interesse kenbaar te maken via zowerken@zowonen.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

E-mail  zowerken@zowonen.com
Meer info  www.zowonen.com