Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-61095

Vacature: Inkoper voor Westrom in Roermond

VACATURENR lv-61095 (07-12-2017)

Algemeen
Westrom is een participatiebedrijf met passie en durf. Voor vijf gemeenten in Midden-Limburg zet Westrom zich dagelijks in om mensen middels werk maximaal te ontplooien. Wij hebben de overtuiging dat iedereen talenten heeft die het verdienen om te worden ontwikkeld en benut. Ruim 1500 gemotiveerde medewerkers zijn bij of via Westrom aan de slag. Daarmee vervult de organisatie een belangrijke maatschappelijke functie en zijn wij één van de grotere werkgevers in de regio.

Werken bij Westrom is werken voor een bedrijf met een grote diversiteit aan mensen, producten en diensten! We helpen mensen die daar om welke reden dan ook ondersteuning bij nodig hebben, aan passend werk. Westrom vindt het belangrijk om in medewerkers te investeren. Westrom geeft je dan ook de ruimte om je talenten te ontplooien. Ben jij een enthousiaste en betrokken collega die samen met ons verder vorm wil geven aan ons bedrijf, die denkt in mogelijkheden, verbinding zoekt door samen te werken en aanspreekbaar is op te behalen resultaten?

Wij zoeken voor onze afdeling Facilitaire Zaken een:

INKOPER M/V

36 uur per week

Binnen de afdeling facilitaire zaken van Westrom is bovenstaande vacature vacant. Wij zijn op zoek naar een collega die zichzelf, de afdeling en Westrom wil ontwikkelen op het gebied van inkoop. Een collega die -intern als adviseur- contacten onderhoudt met de verschillende afdelingen en divisies van Westrom en -extern als regisseur- met leveranciers.
Je werkt binnen de afdeling facilitaire zaken van Westrom. Het is een hecht en enthousiast team (ca. 30 medewerkers) dat zich op verschillende vlakken (zoals inkoop, catering & receptie, gebouwenbeheer en interne projecten) inzet voor de collega’s van Westrom.

De functie
Als inkoper ben je verantwoordelijk voor Westrombrede inkooptrajecten en aanbestedingen. Je bent de adviseur van de interne klant en begeleidt hem of haar in de inkoopwensen. De belangrijkste taken zijn:
  • zorgen dat de juiste inkoopkeuzes worden gemaakt;
  • onderhouden van interne en externe contacten;
  • (mede-)begeleiden van (Europese) aanbestedingen;
  • beheren van de inkoopcontracten;
  • signaleren, volgen en evalueren van relevante interne en externe ontwikkelingen en hierop inspelen.

Jouw profiel
  • je hebt een Hbo-niveau (kennis of ervaring) waarbij scholing (NEVI) en ervaring met (overheids-)aanbestedingstrajecten een pluspunt is;
  • je kunt zelfstandig en in teamverband werken;
  • je hebt analytisch en commercieel inzicht;
  • je hebt kennis van Microsoft Office en Navision;
  • woorden waar je jezelf in terugvindt zijn: pro-actief, accuraat, daadkrachtig, besluitvaardig, communicatief en zorgvuldig.

vWat bieden wij?
Een uitdagende functie binnen een voortdurend in ontwikkeling zijnde organisatie via de Stichting Bevordering Werkgelegenheid, middels een detachering naar Westrom.. Naast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een (Individueel Keuze Budget (IKB) van 16,8%, bieden wij voldoende ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling.

Interesse? Reageer dan.
Heb je belangstelling voor deze functie en affiniteit met onze doelgroep, mail dan vóór 31 december 2017 je motivatiebrief en cv naar j.janssen@westrom.nl.
Voor meer informatie kun je contact opnemen m Angeline Raemaekers, plv. hoofd facilitaire zaken, tel. 0475-389664 of 06-14000950.
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer weten over Westrom?
Neem alvast een kijkje op onze website www.westrom.nl en volg ons op Facebook en/of LinkedIn.

E-mail  j.janssen@westrom.nl
Meer info  www.westrom.nl