Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-61101

Vacature: Ecoloog voor Lybrae Consultants in Maastricht

VACATURENR lv-61101 (07-12-2017)

Lybrae Consultants is een onafhankelijk projectconsultancy- en adviesbureau dat overheden en bedrijfsleven ontzorgt en oplossingen biedt bij technische, beleidsmatige en juridische vraagstukken. We zijn actief binnen de vakgebieden bouwkunde, civiele techniek, milieu, ruimtelijke ordening en bestuursrecht.

We beschikken over ruim 175 adviseurs die projecten uitvoeren bij onze opdrachtgevers, waaronder gemeenten, provincies, ministeries, omgevingsdiensten, waterschappen en ingenieursbureaus.

Lybrae Consultants is onderdeel van Lybrae Nederland en is sinds 2002 actief. We hebben vestigingen in Maastricht, Eindhoven, Breda, Rotterdam en Arnhem. Onze huidige focus ligt op Zuid- en Midden-Nederland, maar we zijn in geheel Nederland actief.

In verband met de verdere uitbreiding van onze organisatie in Maastricht zijn we op zoek naar een:

ECOLOOG

Functieomschrijving:
Wij zoeken een enthousiaste en ervaren ecoloog voor een mooi project in Zuid Limburg. Waar ga jij je mee bezig houden?
 • Advisering in projecten op ecologische aspecten in het kader van bestemmingsplannen;
 • Schrijven van een ecologische paragraaf en beoordelen of er ecologisch onderzoek moet worden uitgevoerd inclusief het beoordelen van de uitkomst daarvan;
 • De beoordeling van omgevingsvergunningaanvragen op ecologische aspecten vooral m.b.t. Flora en Faunawet en de Natuurbeschermingswet;
 • Advisering van fysieke projecten in zowel stedelijk- als buitengebied en voor de beoordeling adviezen derden op ecologische/natuuraspecten.

Opleiding:
 • Je bent in het bezit van een afgeronde HBO- of WO-opleiding op het vlak van ecologie, natuurbeheer, aard- of milieuwetenschappen.

Overig:
Wat vragen wij?
 • Relevante werkervaring;
 • Een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en een proactieve, creatieve en ondernemende houding;
 • Ervaring met en kennis van de Wet Natuurbescherming (voortoetsen, compensatieplannen, passende beoordelingen etc.), bij voorkeur gekoppeld aan een specialisatie in één of meerdere soortgroepen;
 • Een praktische en analytische instelling en de drijfveer om zaken te willen doorgronden en te verbeteren;
 • Kennis van de Nederlandse flora en fauna in relatie tot het functioneren van het landschap en de bijbehorende milieucondities;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste, in woord en geschrift.

Wij bieden:
Lybrae biedt je een fulltime (40 uur/week) of parttime contract voor bepaalde tijd met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een collectieve pensioenregeling, collectieve ziektekostenverzekering, EB-vergoeding, reiskostenvergoeding / lease-auto, mobiele telefoon en interne en externe opleidingen. Bij goed functioneren wordt je de mogelijkheid geboden voor een contract (voor onbepaalde tijd).

Je komt te werken in een professionele projectorganisatie en je zult samen gaan werken in een dynamisch en enthousiast team, waarin klanten én medewerkers centraal staan.

Geïnteresseerd?
Stuur ons dan jouw sollicitatiebrief met curriculum vitae bij voorkeur per e-mail (info@lybrae.nl).

Bezoek onze website www.lybrae.nl voor meer actuele vacatures en informatie over onze organisatie. Om direct naar de vacature op onze website te gaan klik hier.

Lybrae Consultants
Meerssenerweg 291
6224 AJ MAASTRICHT
Contactpersoon: Jan van der Ros
Tel: 043- 604 90 00

Solliciteren
E-mail  info@lybrae.nl
Meer info  www.lybrae.nl