Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-61867

Vacature: Onderwijsassistent voor Stichting Kindante in Limburg

VACATURENR lv-61867 (24-01-2018)

Stichting Kindante verzorgt onderwijs in de gemeenten Beek, Echt-Susteren,Schinnen, Sittard-Geleen en Stein. Door ons te richten op de kwaliteit van onderwijs met alles wat daarbij hoort, willen wij waarmaken dat het kind altijd voorop staat. Vandaag én morgen.

Kindante bestuurt 33 basisscholen, 3 scholen voor speciaal basisonderwijs en 2 scholen voor speciaal onderwijs/voortgezet speciaal onderwijs. Dit zijn openbare, bijzondere (katholiek en protestants-christelijk) en algemeen bijzondere scholen. Elke school van Kindante heeft een eigen onderwijskundige aanpak en karakter. Wat ze met elkaar delen is dat ze voortdurend met elkaar in ontwikkeling zijn om kinderen zo goed mogelijk onderwijs te kunnen bieden, uitgaand van de unieke talenten en behoeften van ieder kind.

Gezamenlijk hebben de scholen van Kindante ongeveer 9.000 leerlingen. Het bestuur en BURO van Kindante werken vanuit Sittard.

Ben je op zoek naar een uitdagende en afwisselende baan waarbij je als Onderwijsassistent werkt op diverse scholen van Kindante in een bepaalde regio?

Stichting Kindante is op zoek naar ONDERWIJSASSISTENTEN voor het basisonderwijs en het S(B)O-VSO

De Onderwijsassistent verricht ondersteuning aan het onderwijsproces en begeleidt, op aanwijzing en onder verantwoordelijkheid van de leraar, individuele leerlingen, voert administratieve en verzorgende taken uit, assisteert de leraar en brengt, op aanwijzing van de leraar, de lesruimte (huishoudelijk en qua materialen) op orde. Tevens wordt assistentie verleend bij buitenschoolse activiteiten.

Kindante is, zowel voor het reguliere basisonderwijs als het (voortgezet) speciaal (basis)onderwijs, op zoek naar Onderwijsassistenten die onderstaande vragen met ‘ja’ kunnen beantwoorden:
 • Wil je een passende ondersteuning bieden aan het onderwijsproces voor ieder kind?
 • Beschik je over kennis van eenvoudige (ortho)didactische en (ortho)pedagogische toepassingen?
 • Ben je bij voorkeur in het bezit van een relevant MBO-diploma en heb je relevante werkervaring?
 • Onderschrijf je en handel je volgens de volgende kernwaarden van Kindante (het Kindante-DNA)?
  • Je bent mensgericht – stimulerend;
  • Je bent professioneel relatiegericht gebaseerd op openheid en transparantie;
  • Je werkt prestatie- en taakgericht aan de opdracht die Kindante stelt;
  • Je bent gericht op zelfactualisatie.
 • Toon je eigenaarschap, initiatief en eigen verantwoording?
 • Wil je op verschillende scholen van Kindante in een bepaalde regio (maximaal 8 verschillende scholen) werken?
 • Beschik je over eigen vervoer waardoor je moeiteloos de scholen van Kindante kunt bereiken?
 • Ben je bereid om in verschillende groepen (minimaal groep 1 t/m 6 of groep 3 t/m 8) binnen het basisonderwijs en/of het (voortgezet) speciaal (basis)onderwijs te werken (jongeren tot 20 jaar)?

Ben je een Onderwijsassistent die wil worden ingezet in het (voortgezet) speciaal (basis)onderwijs, dan willen we daarnaast het volgende van je weten:
 • Ben je (ervarings)deskundig op de diverse gebieden van sociale, emotionele, ontwikkelings- en gedragsproblemen?
 • Ben je bekend met groepsprocessen en vaardig in het bewust reageren op gedrag van leerlingen en het hierover kunnen rapporteren?
 • Heb je affiniteit, en het liefst ervaring, met ondersteuning en begeleiding van kwetsbare jongeren onder verantwoordelijkheid van een groepsleerkracht?
 • Kun je letterlijk en figuurlijk tegen een stootje?
 • Heb je ervaring met (lichamelijke) verzorging van jongeren?
 • Ben je een teamspeler en communicatief ingesteld?

Aanbod
Met betrekking tot de aard van de benoeming en de overige arbeidsvoorwaarden worden in overleg afspraken gemaakt.

Meer informatie en vragen
Zie voor meer informatie over Stichting Kindante en het Kindante-DNA: www.kindante.nl
Voor een uitgebreidere functie omschrijving en eventuele vragen over het basisonderwijs kun je contact opnemen met Ilona Beaumont (directeur op bs Petrus-Canisius) op telefoonnummer 046-4431589 of een mail sturen naar i.beaumont@bspetruscanisius-puth.nl. Voor een uitgebreidere functie omschrijving en eventuele vragen over het (voortgezet) speciaal (basis)onderwijs kun je contact opnemen met Fieny Moerskofski (directeur sbo het Mozaïek) op telefoonnummer 046-4518060 of een mail sturen naar f.moerskofski@sbohetmozaiek-sittard.nl.

Interesse?
Je interesse kun je kenbaar maken door het mailen van je Curriculum Vitae en een begeleidend schrijven naar sollicitatie@kindante.nl.

Een internetsearch kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

E-mail  sollicitatie@kindante.nl
Meer info  www.kindante.nl