Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-61929

Vacature: Marketeer voor BCT in Sittard

VACATURENR lv-61929 (26-01-2018)

BCT is een ambitieuze organisatie die volop in ontwikkeling is. Wij zoeken een commercieel gedreven productmarketeer die thuis is in de moderne vormen van marketing en die in het bijzonder aandacht kan geven aan de positionering van ons productportfolio.

Business team Essentials
Je zult werkzaam zijn binnen één van de business teams van BCT. Business team Essentials is verantwoordelijk voor het op de markt te zetten van onze afgebakende oplossingen. Wij ondersteunen onze klanten optimaal door ze te ontzorgen in een veranderende omgeving. Zo houden professionals in de organisatie focus op hun primaire verantwoordelijkheden en worden zij ontzorgd in hun secundaire taken.

Wij staan niet stil en zitten midden in een innovatieproces, waarbij er grote stappen gemaakt worden.

Als productmarketeer heb je een belangrijke rol in behalen van commercieel succes. Je opereert op het snijvlak tussen verkoop, communicatie en productontwikkeling. Dit vereist kennis van zowel de producten als van de markt. Je houdt je bezig met alle aspecten van de doelgroepen en producten waarvoor je verantwoordelijk bent. Jij weet marktbehoeften te vertalen naar een doelgerichte product- en marktstrategie en weet deze samen met interne en externe stakeholders/disciplines succesvol in de praktijk te brengen. Dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor het regisseren van campagnes t.b.v. een succesvolle marktbewerking en de totstandkoming van de communicatiemiddelen in samenwerking met productmanagement, sales en delivery.

Je opereert dicht tegen productmanagement, sales en delivery aan. Gezamenlijk hebben jullie als doel om omzet te maximaliseren en klanttevredenheid te vergroten. Je bouwt mee aan de verbetering van onze positionering en verhoogt onze klantwaarde.

De productmarketeer heeft de volgende taken:
 • Je volgt en analyseert trends in de markt en genereert inzicht en klantbehoefte op basis van marktonderzoek.
 • Je stelt productplannen op met daarin de samenstelling van de marketingmix voor de toegewezen producten.
 • Je maakt de vertaalslag van onze producten en diensten naar een sprankelende en wervende on- en offline marketingcommunicatie.
 • Je breidt online activiteiten uit met behulp van een contentplan.
 • Je legt en onderhoudt contacten met relevante influencers zodat je influencer marketing kan toepassen binnen relevante thema’s.
 • Je draagt de visie en plannen voor jouw producten actief uit aan diverse stakeholders (klanten, MT, directie, andere afdelingen, brancheorganisaties, etc.).
 • Je zet (online) marketingcampagnes op en zorgt voor een zo hoog mogelijke respons met behulp van tooling zoals Hubspot.
 • Je doet een bijdrage aan het optimaliseren van de inzet van marketingtools, zoals CRM, CMS, Google Analytics, Adwords, etc.

Je krijgt een vrije rol waarin je met ideeën kan komen om BCT te profileren en je voert deze ideeën ook uit. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief. Samen met je collega’s bouw je aan de professionaliteit van het team. Daarnaast heb je de mogelijkheid om diverse trainingen te volgen waarbij je jezelf verder ontwikkelt. Uiteraard bieden we ook marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Je beschikt over competenties om vanuit een moderne visie op marketing & communicatie een sterk merk verder te positioneren in de markt. Je bent in staat om relatief complexe ICT-technologie om te zetten in begrijpelijke functionele documentatie. Je ontwikkelt gerichte product/marktcombinaties en zoekt kanalen waar onze oplossingen het beste gepresenteerd kunnen worden.

Met jouw vlotte en doeltreffende communicatiestijl weet jij de juiste doelgroep te raken en te enthousiasmeren over ons merk, bedrijf en producten. Je weet een balans te vinden tussen inbound en outbound marketing. Ook ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied. Je bent te typeren als initiatiefrijk, hands-on en je bent in staat om snel te schakelen. Je handelt proactief, je bent gedreven en betrokken en hebt oog voor detail. Je creëert vernieuwende ideeën en concepten en je communiceert deze zowel intern als extern op een inspirerende wijze. Je laat een groot verantwoordelijkheidsgevoel zien. Je bent zelfstandig, maar je kunt ook goed in teamverband werken. Je bent flexibel, houdt van afwisseling en je beschikt over een groot aanpassingsvermogen.

Jij beschikt over:
 • Hbo werk- en denkniveau.
 • Analytisch sterk en je kan hoofd- van bijzaken scheiden.
 • Minimaal 3-6 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je kunt schakelen op zowel tactisch, als strategisch niveau.
 • Jij hebt gevoel voor verhoudingen, je bent prestatiegericht en weet mensen te verbinden.
 • Ondernemerschap, overtuigingskracht en conceptueel denkvermogen, gecombineerd met realisatiekracht.
 • Kennis en ervaring van marketingtools zoals, CRM, CMS, Marketing automation, etc.

Heb je interesse in deze functie?
Stuur dan je CV en motivatie t.a.v. mevrouw Winkeun Man naar jobs@bctsoftware.com. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winkeun Man.

E-mail  jobs@bctsoftware.com
Meer info  www.bctsoftware.com