Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-61973

Vacature: Credit Riskmanager voor Obvion in Heerlen

VACATURENR lv-61973 (30-01-2018)

Jouw werkomgeving
We bieden je een werkomgeving, waarin eigen ondernemerschap voorop staat en samenwerken met onze klanten en partners. Dat doen we in een werkomgeving die jou inspireert om anders te denken en te doen. Die je vrijheid geeft. Een werkomgeving, waarin jij, in lijn met onze bedrijfsdoelstellingen, kunt bijdragen aan de kwaliteit van Obvion.
Om het Risk team te versterken voor het aandachtsgebied Credit Risk zijn wij op zoek naar een:

CREDIT RISKMANAGER

Beleidsontwikkelaar met een innovatieve blik


Jouw dag bij ?
De afdeling Risk heeft als doel om de directie en het lijnmanagement te ondersteunen en uit te dagen bij het identificeren en op een evenwichtige wijze beheersen van de risico’s in onze bedrijfsvoering. Als Credit Riskmanager focus jij je op het doorvertalen van het Europese risico beleid van verschillende toezichthouders naar de dagelijkse praktijk van Obvion. Binnen jouw afdeling wordt het risicomanagement in de volle breedte bewaakt, waarbij jij zelfstandig verantwoordelijk bent voor de meer complexe risicovraagstukken op het gebied van en het bijdragen aan de ontwikkeling en het onderhouden van het risicoraamwerk binnen Obvion. Dit raamwerk biedt lijnmanagement de kaders en hulpmiddelen om hun risico’s te beheersen. Jij bent samen met de afdelingen Legal en Productmanagement verantwoordelijk voor het interpreteren, beleggen en beantwoorden van signalen op het gebied van Wet- & Regelgeving en consultaties van de NVB (Werkgroep Hypothecair Krediet). Samen met je collega’s bewaak je de 2nd Line of Defense in de volle breedte. Wel vanuit de optiek dat kansen en mogelijkheden positief worden bekeken met in het achterhoofd de kritische risicoblik.
De Credit Riskmanager draagt zorg voor het opstellen van kaderdocumenten en ondersteunende tooling en infrastructuur.

Wat vragen wij van jou?
Je ziet het als jouw verantwoordelijkheid om de business te ondersteunen bij het identificeren en bij het beheersen van risico’s vanuit het risico control framework en geeft daar richting aan. De wijze waarop wet- en regelgeving tot stand komt en via welke kanalen is jou welbekend. Je bent goed bekend met nationale wetgeving van het Ministerie maar ook met Basel wetgeving, EBA, en bijvoorbeeld CRD IV en IFRS9 en je beschikt over een afgeronde opleiding op WO-niveau, bijv. Business Economics. Dit in combinatie met kennis van en enkele jaren ervaring binnen risk management. Je weet wat er speelt en je kent de business zonder dat jouw onafhankelijke positie in het gedrang komt. Empathie en openheid zijn daarbij zeer voornaam. Communiceren gaat je gemakkelijk af en je weet snel vertrouwen te winnen.
Benieuwd hoe medewerkers en relaties over Obvion denken? Kijk dan eens op www.werkenbijobvion.nl.

Onze klanten de beste woonplek? Jij de beste werkplek?
Dat is waar we naar streven. In elk geval bieden we volop ruimte om je te ontwikkelen en jouw eigen ambities waar te maken. Daarbij waken we voor een gezonde balans tussen werk en privé. Zo kent Obvion een 36-urige werkweek. Deze structurele functie is voor 36 uur per week en is ingeschaald in salarisschaal 9, aanloopschaal 8 (afhankelijk van kennis en ervaring). Nu al nieuwsgierig? De Rabobank cao vertelt je alvast meer. Deze vacature wordt in- en extern tegelijk uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar onze interne kandidaat.

Passen we bij elkaar?
Ben jij de bevlogen Credit Riskmanager die we zoeken? Dan komen we graag met jou in contact! We zien je motivatie en CV graag tegemoet.
Voor meer informatie over de kun je contact opnemen met Marion Schroeder, Recruiter 06-23551548.

Meer info  www.werkenbijobvion.nl