Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-61989

Vacature: HR Officer voor Bechtle Management in Maastricht

VACATURENR lv-61989 (30-01-2018)

HR OFFICER M/V

40 uur per week

Wie zijn wij?
Bechtle AG (www.bechtle.com) behoort tot de marktleiders in Europa binnen het ICT reseller-segment met 70 vestigingen verspreid over Europa, 8.500 medewerkers werkzaam in 14 landen met een productaanbod van ruim 70.000 hard- en software producten.

Bechtle Management B.V. gevestigd te Maastricht als Shared Service Center maakt onderdeel uit van Bechtle AG. Wij verrichten voor de zeven in Nederland gevestigde Bechtle bedrijven diverse werkzaamheden op het gebied van Finance en Human Resource Management.

Als HR Officer maak je deel uit van het HR team, bestaande uit twee HR Officers, een HR Advisor, een Talent- en Recruitment Consultant (vacature) en een HR Manager.

Enthousiaste HR Officer gezocht voor dynamische, succesvolle IT-organisatie.

Hoe graag wil jij jouw kennis en kunde inzetten in een organisatie waar de dagen voorbij vliegen en jouw inzet, passie voor de job en ideeën gewaardeerd worden?

Wij zoeken een HR Officer die dienstverlenend ingesteld is, een goed inlevingsvermogen heeft en zich herkent in eigenschappen als secuur, verantwoordelijk en integer. In jouw werkzaamheden zijn deze kerncompetenties namelijk van groot belang. Je ziet het als een uitdaging om samen met je collega HR Officer een perfect kloppende personeelsadministratie voor ruim 300 medewerkers in Nederland te verzorgen. Je verwerkt in- en uitdiensttredingen en tussentijdse mutaties in ons HRM- en salarissysteem (SDWorx/Cobra) en de portals bij arbodienst, verzekeringen en pensioen, je werkt organigrammen bij en zorgt voor structuur en duidelijkheid in administratieve HR processen.
Je bent technisch sterk en in staat rapportages vanuit systemen snel en kundig aan te leveren, indien nodig voorzien van deskundige uitleg (bijv. verzuimcijfers, verlofregistratie).
Daarnaast vind je het leuk om vraagbaak te zijn voor alle medewerkers en ondersteun je en spring je in daar waar nodig binnen onze afdeling.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Geen dag is bij ons hetzelfde, altijd zijn er weer nieuwe uitdagingen en mooie ontwikkelingen. Je bent dan ook flexibel, hands on en een kei in goed overzicht houden, prioriteiten stellen en plannen. Je hebt een grote mate van zelfstandigheid binnen de lijnen van deadlines die er altijd wel zijn en veel contact met HR collega’s en medewerkers van de zeven bedrijven waarvoor wij de administratie verzorgen.

Wat kun je van ons verwachten?
Je gaat werken bij één van de meest succesvolle organisaties op het gebied van IT in Europa. Wij bieden:
  • Veel ruimte voor zelfontwikkeling
  • Een enthousiast en vooruitstrevend HR team
  • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op vast dienstverband
  • Goed werkgeverschap, goede beloning en secundaire voorwaarden (denk aan prima pensioen, WGA-hiaat verzekering, collectieve kortingen op zorg- en andere privé-verzekeringen)
  • Mogelijkheden tot opleiding en training.

Wat verwachten we van jou?
Je bent daadkrachtig, leergierig, collegiaal, positief en communicatief vaardig. Je bent een aanpakker; geen taak is te groot of te klein. Je werkt graag mee aan innovatie en staat open voor feedback over je aanpak. Daarom vragen wij:
  • HBO-opleiding of HBO werk- en denkniveau, opleiding bij voorkeur HRM
  • Ervaring in een soortgelijke functie
  • Goede beheersing Engelse taal, Duitse taal is een pré
  • Ervaring met MS Office
  • Technische vaardigheden; affiniteit met geautomatiseerde systemen.

Solliciteren naar jouw mooiste job?
Ben jij de HR Officer die zich thuis voelt in onze dynamische omgeving en zit je alvast te popelen om te kunnen starten? Dan nodigen wij jou uit om jezelf aan ons voor te stellen!
Stuur dan een korte e-mail met CV naar vacature.mgmt-nl@bechtle.com t.a.v. Flora Borghans (HR) of presenteer jezelf op een andere originele manier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

E-mail  vacature.mgmt-nl@bechtle.com
Meer info  www.bechtle.com