Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-62191

Vacature: Category Manager Sociaal Domein voor SSC-ZL in Zuid-Limburg

VACATURENR lv-62191 (09-02-2018)

De gemeenten Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen hebben besloten hun krachten op het gebied van bedrijfsvoeringstaken te bundelen in een gezamenlijk Bedrijfsvoeringorganisatie (conform de Wet gemeenschappelijke regelingen). Hiervoor is op 23 oktober 2015 het Shared Service Center Limburg opgericht, dat vanaf 1 januari 2016 stapsgewijs van start is gegaan. Voor deze nieuwe organisatie zoeken wij een enthousiaste

CATEGORY MANAGER SOCIAAL DOMEIN


Algemene informatie
Het SSC-ZL start met dienstverlening op het gebied van Inkoop, Informatie Diensten en Personeels- en Salarisadministratie. Gezamenlijke ambitie van de drie initiatiefnemers is de doorontwikkeling van het SSC-ZL tot dé dienstverlener voor bedrijfsvoeringstaken voor de regio Zuid, door middel van een stapsgewijs ontwikkelpad. Op termijn zullen daarom ook andere bedrijfsvoeringstaken aan het SSC-ZL worden overgedragen, mits dit leidt tot meerwaarde voor de deelnemers (positieve businesscase). Meerwaarde in de zin van efficiëntere uitvoering, kostenbesparing, kwaliteitsverbetering en kwetsbaarheidsreductie, maar ook op het gebied van professionalisering. Ambitie is ook om de dienstverlening te verbreden naar andere overheidsorganisaties in de regio. Het SSC-ZL wil voor haar medewerkers een eigentijds en aantrekkelijk werkgever zijn, met uitdagend werk en goede ontwikkelmogelijkheden.

Functie-inhoud
Je vervult de rol van category manager voor de category Sociaal Domein. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van het category plan en de coördinatie van het category team Sociaal Domein.

Belangrijke elementen van de functie zijn:
 • Richting geven aan category team
 • Verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van het category plan
 • Verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van de inkoopkalender voor de category
 • Coaching van medewerkers binnen het category team en ondersteunt medewerkers in hun professionele ontwikkeling
 • Ontwikkelen en onderhouden van klantrelaties en acteren als accountpartner richting de business. Opent deuren voor de inkoopadviseurs
 • Adviseren over de ambtelijke en/of bestuurlijke impact van keuzes m.b.t. inkoop binnen het Sociaal Domein
 • Samen met Manager Inkoop en de overige category managers van Facilitair, GWW, ICT en HR verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verdere professionalisering van SSC-Inkoop

Profiel
Als category manager Sociaal Domein beschik je over ruime vakkennis t.a.v. het inkoop- en aanbestedingsproces binnen het Sociaal Domein en de geldende wet- en regelgeving inzake het aanbestedingsrecht. Je beschikt over ruime ervaring als inkoper binnen het Sociaal Domein en hebt kennis van het werkpakket en kennis en vaardigheden met betrekking tot het inkoopproces. Je hebt kennis van inkoopmodellen en de toepassing ervan en ruime kennis van aanbestedingsprocessen en het volledig zelfstandig uitvoeren van inkoop/ aanbestedingsprocedures. Je hebt ervaring in het aansturen van (inkoop) teams.

Als ‘manager’ van de inkoopcategorie Sociaal Domein werk je klantgericht en met overtuigingskracht, je bent besluitvaardig en klantgericht. Je bent gedreven, je hebt een gezonde dosis zelfvertrouwen en een positieve en flexibele werkinstelling. Bovendien beschik je over een afgeronde opleiding op HBO+ niveau.

Competenties
 • Samenwerken
 • Klantgericht werken
 • Integriteit
 • Overtuigingskracht
 • Besluitvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid

Het betreft vooralsnog een tijdelijke functie voor 12 maanden.

Salaris
Het betreft een parttime functie voor 0,5 fte, die is ingeschaald in salarisschaal 12 CAO gemeenten.

Informatie
Voor vragen en meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Cindy Rondas, Manager Inkoop SSC-ZL, via 06-27 85 07 19.
Voor informatie over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Evelyne Heuts, HR-adviseur, via 06–50 20 32 91

Sollicitatie
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan uiterlijk 5 maart a.s. je motivatiebrief en CV naar evelyne.heuts@ssc-zl.nl. Gesprekken gaan plaatsvinden op 13 maart a.s.

E-mail  evelyne.heuts@ssc-zl.nl
Meer info  www.ssc-zl.nl