Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-62224

Vacature: (Basis) Psycholoog voor Het Rughuis in Sittard

VACATURENR lv-62224 (13-02-2018)

Het Rughuis zoekt in verband met groei voor haar locatie in Sittard een:

(BASIS) PSYCHOLOOG

40 uur per week

Het Rughuis als organisatie
Het Rughuis is een uniek initiatief in de specialistische tweedelijns GGZ. Het gaat met hart en ziel de pijn te lijf van mensen die lijden aan chronische rug-, bekken- en/of nekpijn. Het Rughuis biedt een andere aanpak: intensief en individueel, waar mentale en lichamelijke zorg hand in hand gaan. Deze Rughuis Methode is nieuw in Nederland en onderscheidt zich door de intensieve, individuele en interdisciplinaire aanpak.

Chronische pijn heeft immers niet alleen lichamelijke maar ook mentale impact op iemands functioneren. Daarom kijkt het team van Het Rughuis naar alle componenten die te maken kunnen hebben met de chronische klachten: de psychologie, de fysieke pijn, beweging en lichaamshouding. De behandelaren vragen ook om reflectie, hoe iemand omgaat met stress, hoe iemand ontspant en zij bespreken samen de levensstijl van de cliënt. Dit alles vormt de basis voor de beste behandeling om samen met de cliënt intensief en duurzaam aan de slag te gaan.

De behandelingen van Het Rughuis zijn programmatisch, wat betekent dat voor iedere cliënt een op maat gemaakt behandelplan wordt gemaakt. De richtlijn Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten en Somatoforme Stoornissen van het Trimbos-instituut ligt aan de basis van ons programma.

Het Rughuis behandelprogramma is gebaseerd op de nieuwste inzichten uit wetenschap en praktijk.

Reden ontstaan vacature:
We zijn enorm groeiende, daarnaast worden de problematieken complexer en zijn we middels enkele aanpassingen in ons treatment design toe aan een groter team per locatie.

Functiebeschrijving
De psycholoog DDE is een door de IIC groep ontwikkelde psychologen functie, die zich hoofdzakelijk bezighoudt met Diagnostiek, Duurzaamheid en E health. Binnen de uitgebreide screening- en intakesetting van de IIC groep (Het Rughuis en PHI) is de psycholoog DDE verantwoordelijk voor de invulling van het testblok. De IIC groep hanteert een uniek duurzaamheidscontrole programma, dit houdt in dat de psycholoog DDE degene is die de nazorg omtrent de cliënten organiseert, coördineert en uitvoert. Het duurzaamheidscontrole programma bestaat uit (individuele) E Health modules en een tweetal duurzaamheidscontrole dagen welke in het eerste jaar na afronding van de behandeling worden georganiseerd. Binnen elke vestiging van Het Rughuis / PHI zal het DDE psychologenteam uit 2 psychologen bestaan. Tot slot heeft de psycholoog DDE een ondersteunende rol in de dagelijkse (behandel)processen van Het Rughuis en PHI: zo draagt de psycholoog bij aan het hoge hospitality en cliëntgerichte karakter van beide instellingen.

Functie eisen
  • Je bent een net afgestudeerde psycholoog en houdt van pionieren, kleinschaligheid en klantgerichtheid
  • Je bezit goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
  • Je bent stressbestendig, flexibel en kunt zelfstandig werken
  • Je hebt de juiste spirit, affiniteit en empathisch vermogen
  • Je bent in het bezit van een Master Psychologie
  • Je bent fulltime beschikbaar

Wat bieden we je
Resultaatverantwoordelijkheid, de kans om onze interdisciplinaire top poliklinische zorg uit te breiden. Daarnaast volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Een uitdagende functie met zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in een jong, ambitieus, gezond en dynamisch bedrijf binnen een prettige werkomgeving.

Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.

Contactgegevens
Je kunt je brief met motivatie en CV mailen (t/m 13 maart a.s.) naar sollicitatie@yunify.nl t.a.v. Mandy van Mulken (Corporate Recruiter). Voor meer informatie www.hetrughuis.nl, evenals de locaties waar de posities vacant zijn.

E-mail  sollicitatie@yunify.nl
Meer info  www.hetrughuis.nl