Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-62524

Vacature: Accountengineer voor Neways Cable & Wire Solutions in Echt

VACATURENR lv-62524 (01-03-2018)

Beschik je over een afgeronde HBO Elektrotechniek opleiding en ben je op zoek naar een baan waarin je naast je technische kennis ook je communicatieve en organisatorische vaardigheden kunt inzetten? Dan is onze baan als Account Engineer je op het lijf geschreven. Een baan waarbij je als spin in het web klantvragen voor nieuwe producten op een goede manier weet te coördineren en de spil bent tussen techniek, klant en collega’s. Jij een baan met verantwoordelijkheid, invloed en vrijheid, wij goede producten en tevreden klanten!

Neways Cable & Wire Solutions
Waar kom je te werken als Account Engineer?
Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met zestien werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2800 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Cable & Wire Solutions, gevestigd aan de Voltaweg 10 in Echt, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en levering van kwalitatief hoogwaardige en complexe draad- en kabelsystemen. Elke dag wordt er – in nauwe samenwerking met onze volgfabriek in Slowakije –gemotiveerd gewerkt aan de ontwikkeling en productie van complexe kabel- en draadboomsamenstellingen, die aan mondiaal opererende original equipment manufacturers worden geleverd. Wij hechten binnen Neways veel waarde aan teamwork, een proactieve opstelling, klantgericht werken, flexibiliteit en creativiteit.

Wat ga je doen als Account Engineer?
Als Account Engineer ben jij verantwoordelijk voor nieuwe productintroducties binnen jouw werkgebied/klant. Je maakt daarbij constant de afweging tussen de belangen van de klant en de belangen van Neways. Het Engineering team bestaat uit een Cost Engineer, Material Engineers, Production Engineers en Test Engineers en is ingedeeld per branche. Daarnaast werk je veel samen met de verantwoordelijke Accountmanager. Je zet tekeningen van de klant om naar productie tekeningen en zorgt er voor dat de productie van nieuwe producten goed uitgevoerd kan worden. Naar de klant toe ben je een spin in het web en weet je op een goede manier de voortgang rondom de productintroducties te bewaken en daarover te communiceren.

Tot je werkzaamheden behoren:
 • communiceren over technisch inhoudelijke zaken met de klanten;
 • als Projectleider verantwoordelijk voor de voortgang van productintroducties op technisch vlak;
 • aanwezig op de locaties van onze klanten voor overleggen en voortgangsbesprekingen;
 • verantwoordelijk voor een goed te produceren en te testen product;
 • verantwoordelijk voor alle technische aspecten met betrekking tot het beoordelen van wijzigingen op gebied van compleetheid en maakbaarheid;
 • het coördineren van de werkzaamheden van cost- material-, production- en test engineering;
 • het beoordelen van en advies geven over “design for excellence”.

Wat vragen we van je als Account Engineer?
Als Account Engineer wordt van je verwacht dat je in staat bent om gestructureerd en projectmatig te werken. Je commerciële affiniteiten, kritische blik en kennis van bedrijfsprocessen helpen je om er continu voor te zorgen dat het interne proces zo efficiënt mogelijk verloopt.

Je weegt af of de wens van een klant niet alleen haalbaar is vanuit technisch oogpunt, maar ook vanuit kostentechnisch aspect. Problemen weet je tijdig te voorkomen of op een pragmatische manier op te lossen. Mocht dat niet lukken dan schroom je niet om dit te escaleren naar de betreffende manager. Daarnaast ben je goed in het onderhouden van klantcontacten. Je hebt een hands on mentaliteit en vindt het leuk om mee te denken in een organisatie die in ontwikkeling is.

Verder vragen we:
 • een afgeronde technische hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting Elektrotechniek;
 • relevante werkervaring in een soortgelijke omgeving;
 • affiniteit met projectmatig werken;
 • affiniteiten met productie, test of ontwikkeling en bedrijfsprocessen en procedures;
 • inzetbaarheid op locatie bij onze klant;
 • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands en Engels. Duits is een pré;
 • dat je woonachtig bent in de regio Eindhoven, Venray, Venlo, Aken, Maastricht.

Wat bieden wij je als Account Engineer?
In de rol van Account Engineer bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je een jaarcontract. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:
 • 27 vakantiedagen
 • 13 adv-dagen
 • 8% vakantiegeld
 • flexibele begin- en eindtijden
 • opleidingsmogelijkheden
 • pensioenregeling
 • reiskostenvergoeding
 • Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen.

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!
Voor functie inhoudelijke informatie, neem gerust contact op met Ángela Castaño Estévez, Recruiter, via +31-628079800. Ángela legt je graag uit wat de functie Account Engineer inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Voor solliciteren gebruik je de solliciteerbutton op onze website.

www.werkenbijneways.nl

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma's en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Solliciteren
E-mail  recruitment@werkenbijneways.nl
Meer info  www.werkenbijneways.nl