Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-62591

Vacature: Commercieel Manager voor Nederlandse Koolzuur Centrale in Sittard via Mercuri Urval

VACATURENR lv-62591 (05-03-2018)

gedreven professional die bestaande én nieuwe markten succesvol gaat ontwikkelen

Uw functie. Na een gedegen inwerkperiode wordt U resultaatverantwoordelijk voor de commerciële activiteiten van de gehele onderneming, zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau. Vanuit marktanalyse formuleert U de verkoopstrategie voor de komende jaren en vertaalt u deze in concrete verkoopplannen. Bij de uitvoering daarvan geeft u direct leiding aan de binnen- en buitendienst en speelt u ook zélf een actieve rol door bestaande “key accounts” te beheren en nieuwe te acquireren, vooral in de groeimarkt van MicroBulk systemen. Voor uw klanten bent u de professionele sparringpartner, voor uw medewerkers de coach die hen ondersteunt bij hun verdere commerciële ontwikkeling. In lijn met de beoogde groei gaat u de commerciële afdelingen verder uitbouwen, zowel kwantitatief als kwalitatief. Als lid van het MT rapporteert u rechtstreeks aan de Directie.

Uw profiel. HBO geschoold, bij voorkeur in een commercieel-technische richting. Aantoonbaar succesvolle ervaring in een commerciële, resultaatverantwoordelijke managementfunctie met focus op de verkoop van gebruik- en/of investeringsgoederen aan groothandel en/of industrie. Vanuit deze achtergrond bekend met het definiëren en implementeren van strategische, tactische en operationele verkoopplannen. Verkoopervaring in de gasdistributiemarkt is een belangrijke pre. U staat bekend als een sterke “people” manager met charisma en natuurlijk leiderschap. U bent ondernemend en ambitieus met een goede balans tussen mens- en resultaatgerichtheid. Woonachtig op redelijke reisafstand van Sittard.

Geboden. Een commercieel uitdagende functie bij een succesvol familiebedrijf met historische reputatie (sinds 1867!), een leidende positie in verschillende marktsegmenten en met de nadrukkelijke ambitie om verder te groeien, zowel in bestaande als nieuwe markten. In lijn met uw resultaten krijgt u de belangrijke verantwoordelijkheid om het bestaande verkoopteam verder te ontwikkelen en uit te bouwen. Uiteraard past bij deze positie een uitstekend salaris, zowel primair als secundair. Voor meer informatie over zowel de functie als arbeidsvoorwaarden kunt u contact opnemen met Hans van Heesch, (06-50253057) of met Marcel L’Herminez (06-12387571), beiden consultants van Mercuri Urval.

De Nederlandse Koolzuur Centrale BV (NKC) in Sittard is een succesvolle familieonderneming die zich gespecialiseerd heeft in de verkoop en distributie van industriële en voedingsgassen, zowel in pure als gemengde vorm. Deze gassen worden in cilinders en in cilinderpakketten geleverd aan onder meer brouwerijen, groothandels en aan bedrijven in de industrie. Via dochtermaatschappij EuroCarbo Benelux BV worden gassen in MicroBulk systemen geleverd aan de drank- en voedingsmiddelenindustrie en aan de sterk opkomende markt van voedselverpakkingen. Met deze producten is NKC sterk vertegenwoordigd op de Nederlandse en Belgische markt en de opkomende Duitse en Franse markten. De onderneming telt 40 medewerkers waarvan 4 in de verkoopbuitendienst en 2 in de binnendienst. Voor de komende jaren wordt nadrukkelijk ingezet op verdere groei, niet alleen bij bestaande klanten maar ook in nieuwe marktsegmenten die zich uitstekend lenen voor de verkoop van MicroBulk gassystemen. Om aan deze groeistrategie verder inhoud, vorm én uitvoering te geven zoeken we een
Commercieel Manager.

Solliciteren
Meer info  www.mercuriurval.com