Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-62718

Vacature: Online Marketing Specialist voor MECC in Maastricht

VACATURENR lv-62718 (12-03-2018)

Wist jij dat MECC Maastricht al meer dan 30 jaar dé congres- en evenementenlocatie van Maastricht & Euregio is? Dat wij een solide en stabiele organisatie zijn met een rijke geschiedenis, waar ondernemerschap hoog in het vaandel staat? Het verhaal van MECC Maastricht gaat namelijk over een team van mensen. Een team dat handelt vanuit de overtuiging om meer te geven dan verwacht. Dat klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Het is dat attente telefoontje wanneer je klant een belangrijke dag heeft, het flesje wijn dat als geschenk voor je klaar staat als je bij ons op bezoek bent geweest, het proactief meedenken over een breed scala aan vraagstukken en zelfs de bereidheid om ‘s nachts je bed uit te komen wanneer men je nodig heeft. Voor ons is niets te gek. Waarom? Omdat voor ons maar één ding echt belangrijk is: het succes van onze klanten. Om dat te bereiken, zijn wij bereid verder te gaan dan verwacht. Wij zoeken de grenzen op van verwachtingen, met als doel ze te overtreffen. Ben jij in staat grenzen letterlijk en figuurlijk op te zoeken? Dan krijg jij bij ons de kans het verschil te maken!

Ter versterking van de afdeling Marketing & Communications zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gedreven

ONLINE MARKETING SPECIALIST (M/V - 40 UUR)

Een digitale lobbyist met commercieel talent


Wat ga je doen?
Als Online Marketing Specialist ben je onder andere verantwoordelijk voor het vormgeven van de online strategieën en de (sociale) online mediacampagnes van MECC Maastricht en haar klanten. Je bent een zeer creatief persoon met expertise op het gebied van content development die graag een volgende stap wil zetten. Je werkt nauw samen met de Marketing Communications Managers en de E-commerce Manager bij het adviseren over én het ontwikkelen van nieuwe campagnes en optimaliseert bestaande campagnes. Je houdt jezelf op de hoogte van het steeds veranderende digitale landschap. Je wordt blij van web-analytics want jouw doel is het genereren van traffic die zal leiden tot conversieverhoging. Als onderdeel van het Marketing & Communications Team rapporteer je aan de Commercial Director.

Belangrijke verantwoordelijkheden zijn onder meer:
 • Het ontwikkelen en opzetten van online campagnestrategieën (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, YouTube, SEA, SEO, affiliate, display, re-targeting, bannering). Je begrijpt de doelgroep en identificeert de juiste platforms die helpen de (commerciële) doelstellingen te realiseren.
 • Het vergroten, behouden en optimaliseren van de social community door creatieve campagnes op te zetten en de dialoog aan te gaan. Je speelt razendsnel in op actualiteiten en creëert interessante, creatieve content in tekst en beeld. Zo weet je mensen te boeien en de aandacht te trekken van de doelgroep(en).
 • Het analyseren en optimaliseren van campagnes om conversie te verhogen.
 • Je voert analyses uit om inzicht te krijgen in klantgedrag en campagneprestaties en deelt relevante inzichten voor toekomstige marketinginspanningen en geeft hierover advies aan het team en management.

Wie ben jij?
 • Je hebt een duidelijke visie over het digitale landschap.
 • Je hebt commercieel inzicht en je vindt het leuk om concrete resultaten te behalen.
 • Je bent een nieuwsgierige en inspirerende lobbyist die in woord en geschrift in staat is om (digitale) relaties met klanten, relaties, consument en stakeholders op te bouwen en te onderhouden.
 • Je bent een expert in online tools zoals SEA, SEO, content marketing, e-mail marketing, bannering, re-marketing en social media.
 • Je bent een creatieve geest die out of the box denkt en het leuk vindt om manieren te bedenken waarmee je een doelgroep bereikt.
 • Je bent in staat om variëteit aan content snel eigen te maken en engagement hierop te bewerkstelligen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het gebruik van Adobe pakketten als Photoshop en Illustrator.
 • Je hebt een afgeronde bachelor of master opleiding, bijvoorbeeld in de richting marketing, communicatie of vergelijkbaar.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Je bent analytisch sterk, technisch onderlegd, creatief, commercieel en gaat planmatig te werk.
 • Je identificeert je met onze kernwaarden en draagt deze actief uit: Klantgericht, Ondernemend, Persoonlijk, Professioneel en Flexibel.

Wat bieden we jou?
MECC Maastricht biedt je een uitdagende functie met een aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden pakket in een dynamische branche waarin je veel contacten legt en waar geen dag hetzelfde is. Je komt uiteraard te werken in een enthousiast, ervaren en collegiaal team.

Informatie en sollicitatie:
Voor meer informatie over MECC Maastricht verwijzen wij naar www.mecc.nl. Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Melvin Lardenoye, E-Commerce Manager, telefoon 06-51105224 of email m.lardenoye@mecc.nl. Voor meer informatie met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Petra van Leeuwen, HR Manager, telefoon 043-3838318. Zij is op dinsdag, donderdag en vrijdag bereikbaar. Stuur jouw sollicitatie voorzien van motivatiebrief en CV naar sollicitaties@mecc.nl. De sluitingsdatum voor de vacature is 6 april 2018.

Wij zien je sollicitatie met plezier tegemoet!

Acquisitie door externe partijen naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

E-mail  sollicitaties@mecc.nl
Meer info  www.mecc.nl