Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-62745

Vacature: Parttime Psycholoog Psychosomatiek voor Het Rughuis in Parkstad

VACATURENR lv-62745 (13-03-2018)

Het Rughuis zoekt voor haar locatie in Kerkrade een:

PSYCHOLOOG PSYCHOSOMATIEK

27 uur per week


Het Rughuis als organisatie
Het Rughuis is een uniek initiatief in de specialistische tweedelijns GGZ. Het gaat met hart en ziel de pijn te lijf van mensen die lijden aan chronische rug-, bekken- en/of nekpijn. Het Rughuis biedt een andere aanpak: intensief en individueel, waar mentale en lichamelijke zorg hand in hand gaan. Deze Rughuis Methode is nieuw in Nederland en onderscheidt zich door de intensieve, individuele en interdisciplinaire aanpak.

Chronische pijn heeft immers niet alleen lichamelijke maar ook mentale impact op iemands functioneren. Daarom kijkt het team van Het Rughuis naar alle componenten die te maken kunnen hebben met de chronische klachten: de psychologie, de fysieke pijn, beweging en lichaamshouding. De behandelaren vragen ook om reflectie, hoe iemand omgaat met stress, hoe iemand ontspant en zij bespreken samen de levensstijl van de cliënt. Dit alles vormt de basis voor de beste behandeling om samen met de cliënt intensief en duurzaam aan de slag te gaan.

De behandelingen van Het Rughuis zijn programmatisch, wat betekent dat voor iedere cliënt een op maat gemaakt behandelplan wordt gemaakt. De richtlijn Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten en Somatoforme Stoornissen van het Trimbos-instituut ligt aan de basis van ons programma. Het Rughuis behandelprogramma is gebaseerd op de nieuwste inzichten uit wetenschap en praktijk.

Reden ontstaan vacature
We zijn enorm groeiende, daarnaast worden de problematieken complexer en zijn we middels enkele aanpassingen in ons treatment design toe aan een groter team per locatie.

Functiebeschrijving
Je voert als psycholoog intake gesprekken met onze cliënten en voert behandelingen uit aan de hand van het behandelplan in een interdisciplinaire setting. In deze behandelingen ben je de schakel tussen de psycholoog CGT (Cognitief gedragsmatige therapie) en de fysiotherapeut. Je past gedragsmatige interventies toe in het actief bewegen met de cliënt. Je neemt deel aan het interdisciplinaire overleg waar de cliënten worden besproken. Je biedt werkbegeleiding aan collega’s. Je participeert actief in het te voeren inhoudelijk beleid.

Functie eisen
  • Je hebt een aantal jaren werkervaring als psycholoog.
  • Je hebt affiniteit en/of ervaring met psychosomatiek.
  • Je hebt ervaring met het werken in een interdisciplinair team, bij voorkeur met chronische pijn en cognitieve gedragstherapie.
  • Je hebt ervaring met innovatie, pionieren, kleinschaligheid en klantgerichtheid.
  • Je bezit goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk als het gaat om de omgang met cliënten, collegae en externe (para-)medische partners.
  • Je bent stressbestendig en kunt goed omgaan met veranderende omstandigheden.
  • Je bent in het bezit van een Master Psychologie.

Wat bieden we je
Resultaatverantwoordelijkheid, de kans om onze interdisciplinaire top poliklinische zorg uit te breiden. Daarnaast volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Een uitdagende functie met zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in een jong, ambitieus, gezond en dynamisch bedrijf binnen een prettige werkomgeving.

Arbeidsvoorwaarden
Arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, op basis van je kennis en ervaring.

Contactgegevens
Je kunt je brief met motivatie en CV mailen naar sollicitatie@yunify.nl t.a.v. Mandy van Mulken (Corporate Recruiter).
Voor meer informatie www.hetrughuis.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

E-mail  sollicitatie@yunify.nl
Meer info  www.iicgroup.nl