Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-63017

Vacature: Accountmanager Benelux voor Optibelt Walk in Heijen via Velde

VACATURENR lv-63017 (28-03-2018)

Wat is jouw opdracht?
Om mee te kunnen bouwen aan de verdere professionalisering van Optibelt Walk denk je praktisch mee met de klant. Op deze manier positioneer jij jezelf als dé systeempartner voor geïntegreerde aandrijfoplossingen.

Door machinebouwers en OEM-ers rechtstreeks te benaderen en beleveren (co)engineer je speciale transmissies en vertandingen in Nederland en België. Met behulp van jouw commercieel technische advies zorg je er voor dat de eigen productiecapaciteit goed gevuld blijft.

Bewijs jij eindklanten het 'tegendeel'?

Hoe ga je dat aanpakken?
Nadat je een weekje hebt meegedraaid in de fabriek en helemaal up to date bent, ga je zelfstandig op pad en bezoek je machinebouwers en OEM-klanten in Nederland én België. Tijdens deze bezoeken kruip je als het ware in hun machine, vraagt het olieschema op en kijkt aandachtig naar het onderhoudsrapport. Op basis van jouw analyse maak jij samen met engineers de vertaalslag naar een praktisch en commercieel technisch advies over het productieproces. Je gesprekspartners variëren van operators en inkopers tot technisch managers en directieleden.

Door idealiter een volledig geïntegreerde aandrijfoplossing aan te bieden weet jij klanten te overtuigen van de hoge kwaliteit en minimale slijtage van de producten van Optibelt Walk. Omdat zij rechtstreeks beleverd worden kun je stilstand voorkomen en componenten zoals riemen, tandwielen en kettingen tijdig laten vervangen. Zowel de klant als jijzelf kunnen bij de (co)engineering van speciale transmissies en vertandingen terugvallen op de ondersteuning van gespecialiseerde collega's.

Naast het borgen van bestaande klanten, door een uitstekend relatiebeheer en correcte administratie ga je uiteraard op zoek naar interessante prospects. Uiteindelijk zorg je er voor dat de productiecapaciteit in Heijen optimaal 'gevuld' wordt.

Als Accountmanager Benelux wordt je aangestuurd door Friso Tammes (General Manager), met wie je wekelijks de huidige stand van zaken doorneemt. De rest is aan jou...

Wat breng je daarvoor mee?
 • minimaal hbo werk- en denkniveau; bij voorkeur opgedaan door een werktuigbouwkundige of mechanische opleiding
 • ruime, commerciële werkervaring in een technische productieomgeving
 • een zelfstandige én pro-actieve werkhouding, die bovendien gewend is om veel te reizen in de Benelux
 • affiniteit met tandwielen, lagers en aandrijvingen is een pre; jij begrijpt hoe krachten werken
 • het empathische vermogen en de overredingskracht om verschillende contactpersonen te kunnen overtuigen

Waar ga je dit doen?
Optibelt Walk is al jarenlang dé specialist op het gebied van aandrijftechniek. Sinds 2015 maakt ze deel uit van de Duitse Arntz Optibelt-groep en biedt het wereldwijd (dezelfde) kwalitatief hoogwaardige riemen, tandwielen en kettingen aan. Door haar uitgebreide praktijkervaring en een breed scala aan geïntegreerde oplossingen biedt ze complete transmissies voor de machinebouw, transporttechniek, voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie.

Met name de hoge kwaliteit en lange levensduur van de componenten kenmerken zorgen voor de sterke band met OEM klanten, die vanuit Heijen op de technische ondersteuning van zo'n 45 medewerkers kunnen rekenen. Daar ontwikkelen, produceren én assembleren zij het eindproduct in zowel kleine als grote hoeveelheden. Alles op maat gemaakt.

Wat krijg je ervoor terug?
Naast het leveren van een belangrijke bijdrage aan de verdere positionering en uitbouw van Optibelt Walk:
 • een compact en hecht familiebedrijf dat zich kenmerkt door lange dienstverbanden
 • de ondersteuning van een internationaal concern met een sterke marktpositie
 • een enthouisast en gedreven team van Limburgse, Brabantse, Gelderse en Duitse collega's
 • de vrijheid én zelfstandigheid om het potentieel in de Benelux optimaal te kunnen benutten
 • een lange termijn focus met Albert Einstein als ambassadeur

Heb je interesse?
Solliciteer dan direct of neem telefonisch contact op met Bas de Vries of Egon Versmoren via 088 - 60 70 100 om jouw vragen te stellen.
 • Referentienummer: OPTI181
 • Specialisme: Sales
 • Rayon: Nederland & België

Solliciteren
Meer info  www.velde.nl