Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-63119

Vacature: Commercieel Medewerker Binnendienst voor Zuid Nederlandse Buizen in Maastricht

VACATURENR lv-63119 (04-04-2018)

COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST (M/V)

voor Zuid Nederlandse Buizen in Maastricht (full time)


COMMERCIEEL TALENT MET EEN CENTRALE ROL IN HET STRATEGISCH ADVISEREN VAN KLANTEN EN HET OPBOUWEN VAN LANGDURIGE KLANTRELATIES

De organisatie
Zuid Nederlandse Buizen is een vooraanstaand familiebedrijf in Maastricht waar de tweede generatie aan het hoofd van de onderneming staat. Het bedrijf levert grote partijen buizen en toebehoren voor industriële toepassingen. Alle leveringen door heel Nederland gebeuren met eigen vrachtwagens vanuit Maastricht. Zuid Nederlandse Buizen gelooft in partnerships met zowel haar toeleveranciers als met haar klanten. Het bedrijf kenmerkt zich door een compacte organisatie met korte lijnen waar snel geschakeld wordt. Kwaliteit, flexibiliteit en meedenken met de klant vormen de kernwaarden van de onderneming.

De functie
In verband met groei en verdere professionalisering van het bedrijf is er op de afdeling Verkoop een vacature ontstaan voor een betrokken, hands on commercieel medewerker voor de Nederlandse en Belgische markt (m/v).

Als commercieel medewerker binnendienst ben jij dé contactpersoon van onze klanten met het geven van strategisch advies, het maken van offertes en het onderhouden van de lange termijn klantrelaties. Jij bent in staat om de behoefte achter de klantvraag duidelijk te krijgen en daarbij klantgericht te adviseren met betrekking tot de beste (lange termijn) oplossing voor de klant. Bij Zuid Nederlandse Buizen verkopen wij immers geen buizen, maar hoogwaardige totaaloplossingen voor onze klanten. Daarin heb jij een belangrijke rol en draag jij dus bij aan het realiseren van lange termijn partnerships. Jij bent de belangrijke spin in het web voor onze organisatie én voor onze klanten.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?
De werkweek van een commercieel medewerker binnendienst bij Zuid Nederlandse Buizen is natuurlijk elke week anders, maar in het algemeen zal de tijdsbesteding ongeveer als volgt uit zien:
 • 25% van jouw tijd ben je bezig met het telefonisch opvolgen van (internationale) klantcontacten, onder andere voor onze Franstalige klanten. Hierbij breng je de klantbehoefte in kaart wat betreft de (technische) eisen, wensen en eventuele risico’s.
 • 25% van jouw tijd adviseer je klanten vanuit jouw strategisch inzicht in lange termijn klantperspectief, maak je prijscalculaties en offertes en verstrek je relevante (technische) productinformatie en leverdetails. Jij bouwt daarbij aan lange termijn partnerships.
 • 25% van jouw tijd ben jij druk met de opvolging en coördinatie van orders. Je werkt nauw samen met het team en zorgt – in samenspraak met de commercieel manager – voor de aansturing en coördinatie van een correcte en tijdige uitlevering aan de klant.
 • 5% van jouw tijd (maar het liefst nog minder) ben je bezig met de afhandeling van klachten; het liefst dan 5% van jouw tijd, want bij Zuid Nederlandse Buizen staan wij voor kwaliteit en betrouwbaarheid en houden we dus niet zo van klachten.
 • 10% van jouw tijd ondersteun jij onze commercieel directeur met het actief zoeken naar nieuwe klanten en kansen voor Zuid Nederlandse Buizen om te groeien.
 • De laatste 10% doe je allerlei voorkomende werkzaamheden, zoals product training, overleg binnen het team en met de afdelingen Inkoop, Productie en Logistiek.

Functie-eisen
Voor deze functie zijn we op zoek naar een commercieel talent met aantoonbare ervaring in vergelijkbare werkzaamheden. Een aantal vereisten zijn:
 • HBO werk- en denkniveau
 • Technische affiniteit of kennis van de installatietechniek is een pré, ervaring in de branche heeft onze voorkeur
 • Commerciële achtergrond is een must
 • Klantvriendelijk en communicatief sterk
 • Perfecte beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Kennis van de Franse taal is een pré

Daarnaast vragen we van jou de volgende competenties:
 • Hands on mentaliteit;
 • Strategisch inzicht;
 • Accuraat;
 • Zelfstandig en oplossingsgericht;
 • Klantgericht en resultaatgericht;
 • Overtuigingskracht; en
 • Teamplayer.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een leuke functie met een marktconforme beloning. Wij starten met een jaarcontract met de intentie dit daarna om te zetten naar een vaste (fulltime) aanstelling. 

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan het profiel, dan kun je tot uiterlijk 30-04-2018 uitsluitend schriftelijk reageren d.m.v. je sollicitatiebrief en curriculum vitae te sturen naar sollicitatie@znbmaastricht.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

E-mail  sollicitatie@znbmaastricht.nl
Meer info  www.znbmaastricht.nl