Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-63121

Vacature: Assistant Business Controller voor MECC in Maastricht

VACATURENR lv-63121 (04-04-2018)

Wist jij dat MECC Maastricht al meer dan 30 jaar dé congres- en evenementenlocatie van Maastricht & Euregio is? Dat wij een solide en stabiele organisatie zijn met een rijke geschiedenis, waar ondernemerschap hoog in het vaandel staat? Het verhaal van MECC Maastricht gaat namelijk over een team van mensen. Een team dat handelt vanuit de overtuiging om meer te geven dan verwacht. Dat klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Het is dat attente telefoontje wanneer je klant een belangrijke dag heeft, het flesje wijn dat als geschenk voor je klaar staat als je bij ons op bezoek bent geweest, het proactief meedenken over een breed scala aan vraagstukken en zelfs de bereidheid om ‘s nachts je bed uit te komen wanneer men je nodig heeft. Voor ons is niets te gek. Waarom? Omdat voor ons maar één ding echt belangrijk is: het succes van onze klanten. Om dat te bereiken, zijn wij bereid verder te gaan dan verwacht. Wij zoeken de grenzen op van verwachtingen, met als doel ze te overtreffen.

Ben jij die financieel specialist met een passie voor getallen en processen? Acteer jij het liefste in een dynamische wereld en ga jij een uitdaging niet uit de weg? Ben jij in staat grenzen letterlijk en figuurlijk op te zoeken? Dan krijg jij bij ons de kans het verschil te maken!
De afdeling Finance & Control is, naast de commerciële afdelingen, de ruggengraat van MECC Maastricht. Deze afdeling zorgt ervoor dat MECC Maastricht zowel financieel als organisatorisch in control is, zodat de operationele afdelingen zich kunnen bezighouden met datgene waar zij goed in zijn, het organiseren van evenementen van hoog niveau.

De afdeling bestaat uit een commerciële en een financiële administratie. De Assistant Controller wordt functioneel aangestuurd door de Manager Finance & Control. Ter uitbreiding van ons team Finance & Control zoeken wij een proactieve..

ASSISTANT BUSINESS CONTROLLER M/V - FULLTIME


Wat ga je doen?
Doel van de functie is het actief inhoudelijk ondersteunen en adviseren, in operationele zin, van de afdeling Finance & Control op het gebied van planning, begroting en budgettering. Tot je werkzaamheden en verantwoordelijkheden behoren:
 • het verzamelen en verstrekken van financiële informatie en adviezen;
 • het voorbereiden van de gegevens ten behoeve van de jaarafsluiting en een bijdrage leveren tijdens de accountantscontrole;
 • het assisteren van de Manager Finance & Control bij zijn taken en verantwoordelijkheden zoals:
  • de werking van het business control framework alsmede de planning & control cyclus; de periodieke (maandelijkse) financiële rapportages opstellen; budgetbewaking, nacalculaties evenementen, aansluitingen maken tussen diverse geldstromen en quasi goederenbewegingen, investeringsanalyses, de jaarrekening en meerjarenplanningen samenstellen;
  • het beheren en verder ontwikkelen van management informatiesystemen en administratieve systemen;
  • het beheren van en een proactieve bijdrage leveren aan het ontwikkelen van werkwijzen en procedures;
  • het bewaken van de financiële positie van de verschillende evenementen van MECC Maastricht en MECC Maastricht als geheel;
 • deelnemen aan het afdelingsoverleg Finance & Control.

Wie ben jij?
Je hebt sterk ontwikkelde organisatorische, analytische, financiële en communicatieve vaardigheden, opgedaan in een professioneel relevante omgeving bij voorkeur bij een accountantskantoor.
Je bent ambitieus en toe aan een tweede stap in je carrière. Je bent een teamspeler en hebt het vermogen om effectief te opereren in een commerciële en politieke werkomgeving.
Je identificeert je met onze kernwaarden en draagt deze actief uit: Klantgericht, Ondernemend, Persoonlijk, Professioneel en Flexibel.

Daarnaast beschik je over:
 • een afgeronde HBO- opleiding in de richting van Accountancy of Bedrijfseconomie en je hebt circa drie jaar gerichte werkervaring;
 • een flexibele houding om jezelf aan te passen aan een continue veranderende business omgeving en organisatie;
 • diepe en brede kennis van financiële, economische, administratieve processen, procedures en (IT) systemen en pakketten;
 • zeer goede kennis van Excel.

Wat bieden wij jou:
MECC Maastricht biedt je een uitdagende functie in een dynamische branche waarin je veel contacten legt en waar geen dag hetzelfde is. Je kunt jouw energie en flexibiliteit alle ruimte geven in deze veelzijdige functie. Je komt uiteraard te werken in een enthousiast, ervaren en collegiaal team.

Belangrijke informatie:
Aantal uren per week: 40 uur
Startdatum van deze functie: zo snel mogelijk

Informatie en sollicitatie:
Kijk voor meer informatie over MECC Maastricht op onze site www.mecc.nl. Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Erik van den Brink, Manager Finance & Control, telefoonnummer 043 38 38 370 of per mail e.vd.brink@mecc.nl. Voor meer informatie met betrekking tot de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Petra van Leeuwen, HR Manager telefoonnummer 043 38 38 318. Zij is op dinsdag, donderdag en vrijdag bereikbaar. Sollicitaties voorzien van motivatiebrief en CV gelieve te mailen naar sollicitaties@mecc.nl. De sluitingsdatum voor deze vacature is 6 mei a.s.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

E-mail  sollicitaties@mecc.nl
Meer info  www.mecc.nl