Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-63178

Vacature: Process & Equipment Teamleader voor Neways Micro Electronics in Echt

VACATURENR lv-63178 (06-04-2018)

Weet jij als geen ander hoe je jouw kennis van machines en processen kunt combineren met je People management skills? Ben jij degene die een team op een positieve manier kan motiveren, inspireren en bewegen naar de beste resultaten door het juiste voorbeeld te geven? En gaat jouw hart sneller kloppen van het oplossen van procesmatig, mechanisch, elektrotechnisch en softwarematige knelpunten? Dan is de functie van Proces & Equipment Teamleader iets voor jou! Naast de dagdagelijkse performance van de machines ben je verantwoordelijk voor de aansturing en verdere ontwikkeling van het Proces & Equipment team binnen de afdeling Operations en weet daarnaast de principes vanuit LEAN-manufacturing te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Jij een baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid, wij een gemotiveerd team en een efficiënt proces!

Neways Micro Electronics
Waar kom je te werken als Proces & Equipment Teamleader?
Neways Electronics International is een gedecentraliseerde en daardoor slagvaardige organisatie, bestaande uit een holding met twaalf werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Slowakije en China en een verkoop- en servicekantoor in Singapore. We vinden niet alleen onze dienstverlening aan klanten belangrijk, maar ook dat we een prettige werkomgeving creëren voor onze ruim 2500 collega’s wereldwijd. Creativiteit en werkplezier staan bij ons centraal en we hechten grote waarde aan persoonlijke relaties met klanten. We geloven dat echte aandacht voor mensen leidt tot betere dienstverlening en een verdere verhoging van de kwaliteit van onze producten: producten die ons leven aangenamer maken. Onze kernwaarden zijn: proactief, klantgericht, teamwork, flexibel en creatief, partnership, afspraak is afspraak en gedrevenheid.

Neways Micro Electronics, gevestigd aan de Voltaweg in Echt, bestaat uit ongeveer 65 medewerkers. Elke dag wordt gemotiveerd gewerkt aan de ontwikkeling, productie, assemblage en het testen van hightech hybride micro-elektronica die aan mondiaal opererende Original Equipment Manufacturers wordt geleverd.

Wat ga je doen als Proces & Equipment Teamleader?
Als Teamleader van de afdeling Proces & Equipment vind je het een uitdaging om productie- en onderhouds-processen continu te analyseren en te verbeteren, met als doel verhoging en stabilisering van de kwaliteit in proces en product. Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor de dagdagelijkse performance van de productieprocessen. Je stemt dagelijks de prioriteiten af en challenged hen om best in class te worden en te blijven op het gebied van proceskennis, procesbeheersing en applicatiekennis. Je werkt met een grote diversiteit aan processen en je bent actief in een high-mix en low en high volume productieproces. Binnen onze productie hanteren we een aantal LEAN-principes, die worden toegepast om zo effectief en efficiënt mogelijk te kunnen produceren. Vanuit jouw kennis van en ervaring met LEAN-manufacturing weet jij deze principes te vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Het team dat jij functioneel en hiërarchisch aanstuurt bestaat uit 7 collega’s die zich, net als jijzelf richten op de dagdagelijkse productieondersteuning, het oplossen van knelpunten, het structureel verbeteren van productie processen en de introductie van nieuwe processen en of producten. Vanuit jouw rol als Teamleader rapporteer je rechtstreeks aan de manager Operations en werk je nauw samen met het operations team, de manager Engineering en de Process technologen.

Tot je taken behoren verder:
 • behalen van de overeengekomen KPI’s op QLTC-vlak;
 • wekelijkse voortgangsrapportage van de lopende zaken/ actiepunten/ escalaties e.d;
 • controleren van het uitgevoerde werk;
 • borgen en opvolgen van productie processen dmv (SPC-) regelkringen (Procesvolgorde, CTQ, P-FMEA, Control Plan);
 • plannen en opvolgen van preventieve en correctieve acties t.b.v. equipment onderhoud, reparaties en calibraties (Maintenance jaarplan);
 • geven van trainingen ter bevordering van algemene en proces kennis bij de technicians;
 • vanuit operationeel, praktisch oogpunt input leveren aanhet NPI team;
 • opstellen en inintiëren van projectplannen om structurele problemen op te lossen en verbetermogelijkheden te introducteren;
 • leiden en of deelnemen aan diverse verbeterteams en verbeterprojecten;
 • opstellen van strategische plannen m.b.t. process innovatie en maintenance;
 • adviseren van management op personeel en equipment gebied.

Wat vragen we van je als Proces & Equipment Teamleader?
Om deze rol tot een succes te maken ben je enthousiast en creatief in het overbrengen van je doelstellingen. Je bent hands-on, leergierig en staat open voor nieuwe ontwikkelingen. Je bent in staat om multidisciplinair te denken ten aanzien van het gehele proces. Met jouw leidinggevende en communicatieve vaardigheden ben je in staat om medewerkers te coachen om tot steeds betere prestaties te komen. Je voelt je verantwoordelijk voor je taken, bent betrokken en acteert zelfstandig. Kortom een echte techneut met organisatie talent!

Verder vragen we:
 • afgeronde opleiding op hbo of wo niveau in de richting van elektronica, werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde of vergelijkbaar;
 • minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring en kennis van proces- en productieoptimalisatie modellen en theorieën zoals 8D, Lean manufacturing, 5S en 6-sigma technieken;
 • ervaring en affiniteit met het optimaliseren van complexe productiemachines en –processen;
 • analytisch, procesmatig technisch inzicht;
 • bereidheid tot werken in een cleanroom;
 • beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • fulltime beschikbaar en woonachtig in de regio Venlo, Weert, Venray, Roermond, Echt, Sittard, Heerlen, Maastricht.

Wat bieden wij je als Proces & Equipment Teamleader?
In de rol van Proces & Equipment Teamleader bieden wij je een uitdagende functie in een dynamische en kerngezonde productieomgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Neways. Wij bieden je een fulltime positie binnen een zeer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden wij je een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Naast een passend salaris kun je denken aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:
 • 27 vakantiedagen;
 • 13 adv-dagen;
 • 8% vakantiegeld;
 • flexibele begin- en eindtijden;
 • opleidingsmogelijkheden;
 • pensioenregeling;
 • reiskostenvergoeding;
 • Na een gedegen inwerkprogramma en goede begeleiding krijg je de ruimte je rol zelfstandig te vervullen. Op termijn zijn er afhankelijk van je ambities voldoende doorgroei mogelijkheden.

Wil je kennismaken of meer weten? Je bent van harte welkom!
Voor functie-inhoudelijke informatie, neem je gerust contact op met Ángela Castaño Estévez, recruiter, via 06-28079800. Ángela legt je graag uit wat de functie Proces & Equipment Teamleader inhoudt en hoe het is om je loopbaan te starten bij Neways. Om te solliciteren gebruik je de solliciteerbutton op onze website, www.werkenbijneways.nl.

Neways hanteert bij de sollicitatieprocedure een screeningsbeleid. Dit houdt in dat we graag je originele diploma's en identiteitsbewijs te zien krijgen.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
E-mail  angela.castano@newayselectronics.com
Meer info  www.werkenbijneways.nl