Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-63290

Vacature: Interaction Designer/Frontend Ontwikkelaar (Senior) voor Open Universiteit in Heerlen

VACATURENR lv-63290 (11-04-2018)

Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en werken ruim 600 medewerkers. De OU heeft vijftien vestigingen in Nederland, en zes in België. De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie.

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een top 2 positie in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website (www.ou.nl).

Gemeenschappelijke serviceorganisatie
Binnen de OU worden veel ondersteunende taken uitgevoerd door de Gemeenschappelijke serviceorganisatie (GSO). Dit is de centrale uitvoeringsorganisatie van de OU. Zij biedt op een efficiënte en effectieve wijze professionele services aan in- en externe klanten, vanuit een integrale benadering van de aanwezige disciplines. Het betreft diensten op het gebied van markt- en studentgerichte communicatie (advies en communicatie), ontwikkelactiviteiten (diensten, producten, applicaties en multimedia), onderwijslogistiek, administratie, ict-voorzieningen en facilitaire voorzieningen.

De Gemeenschappelijke serviceorganisatie is op zoek naar een

INTERACTION DESIGNER/FRONTEND ONTWIKKELAAR (SENIOR)

(1,0 fte) voor de duur van 1 jaar, met zicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij goed functioneren

Vacaturenummer FAC/GSO/18016


Ben je een enthousiaste frontend ontwikkelaar en heb je ook kennis van interaction design? Ben je leergierig? Heb je energie, passie en plezier? Ben je in staat anderen naar een hoger niveau te brengen? Word je enthousiast van termen als CSS3, HTML5, Jquery en Javascript? Vind je het leuk om te werken in grote en belangrijke ICT projecten? Dan zijn wij op zoek naar jou. De Open Universiteit is volop in beweging. Er zijn diverse grote en belangrijke ICT projecten waarin jij een belangrijke rol zult spelen.

Als interaction designer ben je verantwoordelijk voor het grafisch ontwerp van interfaces en applicaties. Je bent als interaction designer in staat om gebruiksvriendelijke interfaces te ontwerpen en deze ook te ontwikkelen. Je kunt functioneel denken en een concept omvormen tot een design en gebruiksvriendelijke interface. Je werkt mee in een team van ontwikkelaars. Je bent verantwoordelijk voor usability, UI design en helpt mee aan het programmeren van frontend toepassingen op verschillende platformen, waarbij je rekening houdt met de verschillende browsers. Je zorgt ook voor kennisoverdracht, waarbij je technische kennis en informatie goed weet over te brengen op collega’s met variërend technisch kennisniveau.
Deze functie is dus een mix tussen design en development. Je werkt in een complexe en dynamische omgeving met veel afhankelijkheden, waarin kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Eisen
Je hebt minimaal een HBO opleiding afgerond, bij voorkeur in de ICT en bij voorkeur minimaal 3 jaar ervaring als interaction designer/frontend ontwikkelaar. Je werkt zelfstandig, maar kunt ook goed in teamverband werken. Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent in staat tot planmatig werken. Verder ben je bereid en in staat tot continue professionalisering.

De volgende competenties zijn met name op jou van toepassing: samenwerken, leervermogen, analytisch en probleemoplossend vermogen, klantgerichtheid, initiatief en resultaatgerichtheid.

Je hebt naast kennis van usability en interaction design kennis van moderne methoden, tools en technieken zoals:
  • CSS3
  • Javascript
  • Jquery
  • HTML5
  • Responsive /adaptive webdesign
  • Stylen van frameworks zoals Vaadin (GWT), JSF, Primefaces
  • Liferay / portlet technologie

Salaris
Het salaris wordt afhankelijk van opleiding en ervaring vastgesteld overeenkomstig schaal 10- 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 4.757,= bruto per maand bij een volledig dienstverband. Afhankelijk van opleiding en werkervaring is plaatsing in een aanloopschaal (9-10) mogelijk.

Standplaats
Heerlen

Inlichtingen
Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met de heer M. Scholl, Clustercoördinator VenO ICT, tel.: 045-5762783, e-mail: maarten.scholl@ou.nl.

Meer informatie over de Open Universiteit kunt u vinden op onze website: www.ou.nl.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder meer opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

Procedure
U kunt uw schriftelijke sollicitatie, vergezeld van curriculum vitae en onder vermelding van vacaturenummer op brief en envelop, sturen naar:
Open Universiteit, GSO/AenO/Personeels-, salaris-,en financiële administratie, Postbus 2960, 6401 DL Heerlen.
U kunt ook per e-mail solliciteren: solliciteren@ou.nl.

De inzendtermijn sluit op 3 mei 2018

E-mail  solliciteren@ou.nl
Meer info  www.ou.nl