Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-63333

Vacature: Parttime Clientbegeleider voor Stichting Pergamijn in Echt

VACATURENR lv-63333 (13-04-2018)

CLIËNTBEGELEIDER


Stichting Pergamijn
Zwaanweg 2-4

Pergamijn ondersteunt en begeleidt mensen met een verstandelijke beperking: thuis of op een van haar locaties in Midden- en Zuid-Limburg. Het aanbod voor wonen, werken, daginvulling en ontspanning is gevarieerd en altijd toegespitst op de individuele cliënt. Zíjn keuzen, kansen en mogelijkheden vormen daarvoor de basis. Van daaruit geven de cliënt, mensen uit zijn omgeving én medewerkers van Pergamijn samen het leven kleur.

Functieomschrijving
De bewoners wonend binnen Zwaanweg 2-4 zijn allen bekend met een verstandelijke beperking, variërend van matig tot ernstig. Alle cliënten hebben naast deze functiestoornis comorbiditeit met psychiatrische problematiek, te weten autismespectrumstoornis, hechtingsproblematiek, etc. De sociaal-emotionele ontwikkelingsleeftijd is bij deze doelgroep niet hoger dan 18 maanden.

Alle bewoners zijn bekend met moeilijk verstaanbaar gedrag. Gedrag komt tot uiting in destructief gedrag naar zichzelf in de vorm van automutilatie en/of naar materiaal of begeleiders en medebewoners.

De begeleidingsintensiteit van de doelgroep is zeer intensief. De complexe doelgroep zorgt ervoor dat de ondersteuningsbehoefte in eerste instantie gericht is op een gevoel van basisveiligheid. Vanuit deze basisveiligheid kan er gewerkt worden aan ontwikkeling.
Er is dagelijks een zeer duidelijk contrast merkbaar tussen kunnen en aankunnen. De mate van het aankunnen op een bepaald moment bepaalt de mate van het kunnen. Er dient continu afgestemd te worden op de cliënt.
Uitgangspunt is ‘normaal waar mogelijk, bijzonder waar nodig’. Bewoners worden zoveel als mogelijk betrokken bij huishoudelijke taken en zelfredzaamheid wordt gestimuleerd. De behoefte van de bewoner staat hierbij centraal. Tevens wordt er getracht cliënten zoveel als mogelijk binnen de maatschappij te betrekken.

De begeleidingsinsiteit die de bewoners van Zwaanweg 2-4 vragen, vraagt ook om medewerkers die deze kunnen bieden. Een open en cliëntgerichte houding staat centraal. De medewerker die werkzaam is binnen Zwaanweg 2-4 moet stevig in zijn schoenen kunnen staan en zich niet zomaar van zijn stuk laten brengen door het moeilijk verstaanbare gedrag van de cliënt. Hierbij is betekenis kunnen geven aan het gedrag van de cliënt en van je eigen functioneren erg belangrijk.

Wij vragen
Je voelt een sterke affiniteit, passie voor het werken met deze doelgroep. Je bent gedreven en enthousiast om deze uitdaging met beide handen aan te grijpen. Je hebt daarnaast een afgeronde relevante opleiding op MBO-niveau (kwalificatieniveau 4) of HBO-niveau (kwalificatieniveau 5), bijvoorbeeld Sociaal Pedagogisch Werk, Verpleegkunde of Sociaal Pedagogische Hulpverlening en minimaal drie jaar relevante werkervaring in de gehandicaptenzorg, jeugdzorg en/of psychiatrie. Daarnaast ben je getraind in en heb je ervaring met preventie en het hanteren van de-escalerend werk. Je bent een stevige persoonlijkheid, hebt een open en cliëntgerichte houding, weet balans te vinden tussen professionele betrokkenheid en afstand en kent je eigen grenzen en weet deze ook onder druk te bewaken. Je bent in staat tot kritische reflectie naar jezelf en collega’s en kijkt met een frisse en optimistische blik naar problemen en uitdagingen. Je durft zelf beslissingen te nemen, draagt verantwoordelijkheid, je houdt je aan afspraken en weet ook een ander hiertoe te bewegen. Je bent tenslotte respectvol naar anderen toe en sterk in verbinden en samenwerken.

Dienstverband
Pergamijn is een organisatie die investeert in ontwikkeling en opleiding van medewerkers. Wij bieden een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO Gehandicaptenzorg. Pergamijn biedt een flexibel pakket aan arbeidsvoorwaarden, een collectieve ziektekostenverzekering en deelname aan het pensioenfonds Zorg en Welzijn. Contractsomvang in overleg te bepalen (min. 24, max. 30 uur gem. per week). In eerste instantie krijg je een jaarcontract. Bij goed functioneren volgt een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Werktijden
Onregelmatige werktijden.

Salaris
De functie is ingedeeld in functiegroep 40 (min. € 1850,- en max € 2736,- op basis van een fulltime dienstverband).

Aanvullende informatie
Voor nadere informatie over de functie-inhoud kun je contact opnemen met teamleider Renate Hahn, tel. 06-42615629 of r.hahn@pergamijn.org.

Informatie
Wil jij ons team komen versterken en voldoe je aan en de gestelde eisen, stuur dan je CV en motivatie - onder vermelding van vacaturenummer CBZW24-20180420 - uiterlijk zondag 29 april a.s. naar vacatures@pergamijn.org.

Solliciteren
Organisatie: Stichting Pergamijn
E-mail: vacatures@pergamijn.org
Vacaturenummer: CBZW24-20180420
Plaatsingsdatum: 13/04/2018
Sluitingsdatum: 29/04/2018

Kijk voor deze en vele andere vacatures in zorg en welzijn op www.zorgnetlimburg.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

E-mail  vacatures@pergamijn.org
Meer info  www.pergamijn.org