Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-63513

Vacature: Manager Finance en Business Control voor Ciro in Horn via Equipe

VACATURENR lv-63513 (24-04-2018)


Opdrachtgever
Onze opdrachtgever, Ciro is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische longaandoeningen zoals COPD en astma, hartfalen of slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen. De gespecialiseerde behandelingen bij Ciro worden helemaal op maat samengesteld, zodat het complete programma aansluit op de behoefte van de patiënt. De patiënt maakt nadrukkelijk onderdeel uit van het team van specialisten zodat het beste resultaat kan worden behaald. Zo wordt iemand weer specialist van zijn eigen leven.
Ciro geniet landelijke bekendheid door hun innovatieve aanpak, die dagelijks verder wordt aangescherpt doordat onderzoek hand-in-hand gaat met implementatie van nieuwe technieken. De organisatie is trendsettend en wordt gekenmerkt door een platte organisatiestructuur waarin een tweetal resultaatverantwoordelijke teams leidend zijn. Ciro is ambitieus, sterk groeiend en financieel gezond. Er werken momenteel 180 medewerkers.

Binnen de afdeling Finance komt op korte termijn de nieuwe positie van

GEDREVEN MANAGER FINANCE
&
BUSINESS CONTROL / AANKOMEND MANAGER BEDRIJFSVOERING

- Sparringpartner bestuurder –


Plaats in de organisatie en inhoud
U ontvangt hiërarchisch leiding van de Raad van Bestuur en geeft direct leiding aan de afdeling financial control. Voorts onderhoudt u een nauwe functionele relatie met de afdelingen planning en ICT ten aanzien van (regelgeving) omtrent zorgadministratie. Afhankelijk van senioriteit, kennis en ervaring bestaat de mogelijkheid de functie uit te breiden met een verantwoordelijkheid op de bedrijfsonderdelen Inkoop, Facility, Huisvestiging en ICT.

De uitdaging
Ciro heeft een hoog ambitieniveau. De organisatie wil haar status van topklinisch gespecialiseerd ziekenhuis handhaven en daarnaast continue bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe zorgproducten. Dit vergt een hoge mate van alertheid van de financiële afdeling. De belangrijkste opdracht voor de nieuwe Manager is het door-ontwikkelen van het finance team door medewerkers optimaal in te zetten op hun kwaliteiten. Daarnaast zullen de bestaande BI-systemen nog beter moeten aansluiten op de eisen die er gesteld worden. Business Intelligence is één van de belangrijkste middelen om de innovatie te blijven aanjagen en het ambitieniveau van de organisatie te kunnen blijven bijbenen. U bent in deze functie verantwoordelijk voor het managen van alle financiële en relevante administratieve processen in de volledige breedte. Hiertoe bent u onder meer de sparringpartner voor de RvB, geeft u leiding geven aan de afdeling financial control, onderhandelt met stakeholders zoals zorgverzekeraars, geeft u uitvoering aan de planning en control cyclus, draagt u zorg voor het (laten) opstellen van de jaarrekening, optimaliseert u de administratieve organisatie en interne beheersing en denkt u mee over een slim fiscaal beleid.

Uw persoonsprofiel
Een zichtbare en betrokken leider en sparringpartner die op een pro-actieve , coachende en vakkundige wijze stuurt vanuit kernwaarden waarbij de cliënt centraal staat. Professionalisering is voor u een continu proces dat sterk verbonden is met vertrouwen, delegeren en elkaar aanspreken op resultaat en de kwaliteit van werken.
U bent vanzelfsprekend communicatief zeer vaardig, kritisch ingesteld en kent uw vak. Daarnaast heeft u een visie op hoe uw vakgebied kan ondersteunen bij het daadwerkelijk beter maken van de organisatie en hiermee een optimale zorg te bieden voor de cliënt.

Functie-eisen
U beschikt over een academisch werk/denkniveau, aangevuld met leidinggevende werkervaring met een team van hoogopgeleide professionals. Dit mag binnen de accountancy zijn, waarbij u zorgklanten in uw portefeuille heeft gehad. Ervaring in een vergelijkbare (ziekenhuis)omgeving is een mooie plus. Het snel eigen maken van nieuwe kennis binnen het speelveld waarin Ciro acteert is een must. Daarnaast is kennis vereist op het gebied van financiering, managementtechnieken, budgettering en personeelsmanagement. U dient op de hoogte te zijn en blijven met betrekking tot ontwikkelingen op het vakgebied en veranderingen in wet- en regelgeving. Initiatief, creativiteit en analytisch vermogen is van belang bij het ontwikkelen, implementeren van strategisch beleid, het begeleiden van veranderingsprocessen en het oplossen van organisatorische, personele en financiële vraagstukken. Sociale vaardigheden als tact, stimuleren, motiveren, corrigeren en het bewaren van de eigen houding zijn vereist bij het leidinggeven en voor het kunnen opbouwen en onderhouden van diverse in- en externe contacten op alle niveaus. Hierbij kan sprake zijn van aanzienlijke belangentegenstellingen. Weerstanden kunnen overwinnen en ondanks inhoudelijke verschillen of tegenstellingen de relatie in stand kunnen houden is tevens een belangrijke functie-eis evenals onderhandelingsvaardigheden die van belang zijn in de contacten met externe instanties. Verder voelt u zich thuis in een dynamische omgeving. Tot slot kenmerkt u zich vooral door uw ondernemingsgerichtheid en uw energieniveau.

Aanbod en arbeidsvoorwaarden
Ciro biedt een innovatieve, ambitieuze en warm-menselijke omgeving. U komt te werken in een moderne kantooromgeving. Vanuit deze key-positie kunt u een belangrijke rol vervullen van de ambities van de organisatie.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze positie kunt u contact opnemen met Désirée Alzer (Management Consultant), bereikbaar via telefoonnummer +31433299955 of +31 (0)6 12829386 of met Bas Thissen (Directeur) op +31433299955 of +31 (0)6 12286511.

Geïnteresseerd
Hebben wij uw belangstelling gewekt? Dan nodigen wij u graag uit om direct via onze website op deze vacature te reageren. U vindt de functie terug onder vacaturenummer 7613.

Solliciteren
Meer info  www.equipe-bv.nl