Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-63553

Vacature: Verpleegkundigen 1 voor Mondriaan in Heerlen

VACATURENR lv-63553 (25-04-2018)

IN- en EXTERNE WERVING
VOLWASSENENZORG

Mondriaan Volwassenen biedt een breed pakket van psycho-medische zorg aan, uiteenlopend van algemeen tot specifiek. We leveren onder andere kortdurende behandeling conform het landelijk PsyQ protocol, verslavingszorg, forensisch psychiatrische zorg (Radix) en Fact-zorg in de wijk. Volwassenzorg is een dynamische organisatie met ruimte voor opleiden en (wetenschappelijk) onderzoek. Wij zijn in Zuid-Limburg de specialist op het gebied van geestelijke gezondheidszorg

Radix behandelt patiënten die delicten plegen of dreigen te plegen in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Het doel is het bieden van een geïntegreerde behandeling gericht op het reduceren van delict risico tot op een maatschappelijk aanvaardbaar niveau, waarbij de samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik centraal staat. Daarnaast bevat de behandeling elementen van de zorgprogramma’s schizofrenie en psychotische stoornissen, verslavingszorg en persoonlijkheidsstoornissen. De behandeling wordt merendeels uitgevoerd middels het stepped care principe.

Centraal in de behandeling staat het voorkomen van recidive, waarbij voortdurend een link wordt gelegd naar de delict analyse en de delict keten.

Radix is op zoek naar een drietal:

VERPLEEGKUNDIGEN 1

28 – 36 uur p/week

Het doel van de senior functies is het coördineren van de verpleegkundige zorg en het begeleiden van patiënten die intensieve complexe zorg nodig hebben.

Voor bestaande avond-nacht-weekend hoofden is er de mogelijkheid om deze te blijven vervullen vanuit Radix.

Wat houdt de functie in?
 • De belangrijkste taken zijn verpleegkundige diagnostiek en crisisinterventie.
 • Het opstellen, coördineren en uitvoeren van het integrale verpleegkundige proces voor een aantal aan u toegewezen patiënten, die intensieve complexe zorg nodig hebben.
 • Vanuit de professionele verantwoordelijkheid signaleren, initiëren en scheppen van voorwaarden voor verbeteringen en innovaties in de zorgverlening, de methodiekontwikkeling en de ontwikkelingen van werkprocessen.
 • Verder is onderdeel van de functie het coachen van collegae en het participeren in beleidsontwikkeling.
 • Daarnaast het vervullen van een afdeling overstijgende regiefunctie, waaronder buiten kantooruren uitvoeren van de ‘telefoondienst’.
 • Tenslotte is de senior deskundig in het geven van groepen.

Wie zoeken wij?
 • Je bent in het bezit van een HBO verpleegkundig diploma (niveau 6) met BIG-registratie.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep.
 • Je hebt kennis van psychopathologie en somatiek.
 • Je hebt een flexibele werkhouding.
 • Je vindt het prettig om in een dynamische, soms hectische, werkomgeving te functioneren.
 • Je beschikt bij voorkeur over ruime ervaring met het behandelen en begeleiden van patiënten met complexe forensische problematiek.

Wat bieden wij?
Naast een inspirerende werkomgeving, ruimte voor vernieuwing en verdieping, bieden wij je een salaris en rechtspositie conform de CAO voor de Geestelijke Gezondheidszorg en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn. Daarnaast bieden wij prima secundaire arbeidsvoorwaarden.
Salariëring is afhankelijk van opleiding en ervaring en wordt vastgesteld volgens FWG 3.0, functiegroep 50, minimaal € 2.058,-- en maximaal € 3.412,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Benoeming geschiedt in eerste instantie voor de duur van één jaar. De functie van valt onder de kernfunctie verpleegkundige 1

Externe kandidaten dienen bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. Daarnaast zullen referenties opgevraagd worden.

Heb je nog vragen?
Dan kun je voor nadere informatie contact opnemen met Nicole van Leerdam afdelingshoofd 06-81881508

Is je interesse gewekt?
Stuur dan je reactie via deze button.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Meer info  www.mondriaan.eu