Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-63555

Vacature: Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundigen/Transmuraal Werkers voor Mondriaan in Heerlen

VACATURENR lv-63555 (25-04-2018)

Mondriaan Volwassenen zoekt voor het Forensisch Fact-team van Radix in Heerlen drie enthousiaste

SOCIAAL PSYCHIATRISCH VERPLEEGKUNDIGEN/TRANSMURAAL WERKERS

32 - 36 uur


Ben jij enthousiast over werken in de forensisch psychiatrische zorg?
Werken bij Radix betekent werken aan de geïntegreerde behandeling van patiënten die delicten plegen (of dreigen te plegen) in samenhang met een psychiatrische en/of verslavingsstoornis. Behandeling, veelal volgens het stepped care principe, is gericht op het terugbrengen van het delict risico en het voorkomen van recidive. De behandeling bevat elementen van de zorgprogramma’s schizofrenie en psychotische stoornissen, verslavingszorg en persoonlijkheidsstoornissen. De samenhang tussen het delict, de psychiatrische stoornis en het eventuele middelengebruik staat hierbij centraal.

Het Forensisch Fact-team richt zich op patiënten met psychiatrische en/of persoonlijkheids- en/of verslavingsproblematiek. De behandeling is outreachend: de behandeling vindt plaats waar de patiënt woont of zich regelmatig bevindt. De behandeling kan worden gecombineerd met woonbegeleiding, financiële dienstverlening, sociale participatie, activering en begeleiding bij overige sociaal maatschappelijke problemen. De patiënt wordt toegeleid naar (beschermd) werk of arbeidsrehabilitatie. Indien mogelijk worden ook naasten bij de behandeling betrokken.

Wat worden je taken?
 • Je bent belast met de psychosociale behandeling en begeleiding van patiënten en/of zijn omgeving gericht op het voorkomen of wel terugdringen van delict recidive of maatschappelijk ontwrichtend gedrag.
 • Je werkzaamheden zijn gericht op risicomanagement, psychiatrische zorg, systeembegeleiding en het verrichten van milieuonderzoek, met als doel om het delict risico van de individuele patiënt te verminderen.
 • Binnen het FACT-team geeft je sturing aan het individuele behandelproces, ben je verantwoordelijk voor het opstellen, evalueren en bijstellen van behandelplannen volgens FACT werkwijze, onder regie van de regiebehandelaar.
 • Je bent verantwoordelijk voor het casemanagement;
 • Je participeert in het verder ontwikkelen van de Forensisch FACT-team;
 • Je werkt samen met de ketenpartners;

Wat verwachten we van jou:
 • Afgeronde opleiding HBO-V, aangevuld met Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige of, Social Work of een afgeronde opleiding Psychologie op academisch niveau.
 • Ervaring met crisisinterventie.
 • Affiniteit met en kennis van het FACT-concept als zorgmodel.
 • Beschikken over een grote mate van zelfstandigheid, stressbestendigheid en flexibiliteit.
 • Vaardigheid om met alle disciplines samen te werken.
 • In het bezit van een auto.
 • Kennis van de sociale kaart.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Aanbod
Naast inspiratie, ruimte voor vernieuwing en verdieping, bieden wij u een salaris en rechtspositie conform de CAO GGZ en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn. Daarnaast bieden wij prima secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie valt onder de kernfunctiebeschrijving “transmuraal werker 2”. Het salaris wordt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, vastgesteld volgens functiegroep 55, zijnde minimaal € 2.369,- en maximaal € 3.832,- bij een fulltime dienstverband.

De aanstelling is in eerste instantie voor de periode van een jaar.

Vóór indiensttreding overleg je een Verklaring Omtrent Gedrag en een afschrift van het BIG-register. We behouden ons het recht voor om referenties in te winnen.

Heeft u meer informatie nodig?
Voor informatie over de functie en de afdeling kun je contact opnemen met Margot Habets, teamleider Forensisch Fact Radix te bereiken via 06-13205993

Is je interesse gewekt?
De vacature staat open tot 01 oktober 2018.
Stuur echter zo spoedig mogelijk je reactie via de sollicitatiebutton

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Op grond van de procedure Werving en Selectie genieten interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Meer info  www.mondriaan.eu