Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-63663

Vacature: Adviseur Recruitment voor Stichting Envida in Maastricht via Equipe

VACATURENR lv-63663 (01-05-2018)

Stichting Envida met hoofdkantoor in Maastricht is sinds 1 januari 2014 de fusieorganisatie van de voormalige zorginstellingen Stichting Vivre en Stichting GroeneKruisDomicura. Envida biedt met circa 3200 medewerkers diensten aan op het gebied van wonen, welzijn en zorg aan cliënten, vooral chronisch zieken en ouderen, in Maastricht en het Heuvelland. Envida is een betrouwbare professionele samenwerkingspartner in de keten van wonen, welzijn en zorg. Zij streeft naar een krachtige samenwerking met overheden, verzekeraars en collega-aanbieders. Mede als gevolg van veranderingen in zowel de intramurale zorg als in de thuiszorg heeft Envida haar strategische koers herijkt. Dit heeft geleidt tot het gedachtegoed Envida Stroomopwaarts (ESO). Voor Envida is het net als binnen de hele zorgsector een uitdaging elke dag weer voldoende en de juiste medewerkers aan het bed van de cliënt te krijgen. De arbeidsmarkt in de zorg wordt steeds krapper. Tegelijkertijd heeft men te maken met complexere zorgvragen en neemt de vraag naar de juiste en gekwalificeerde medewerkers verder toe. Het werven en behouden van deze medewerkers is dan ook van strategisch belang om zodoende de organisatiedoelstellingen waar te maken. Envida heeft ruimte gemaakt voor een professional die een stevige impuls gaat geven aan de arbeidsmarktpositionering en arbeidsmarktcommunicatie van de organisatie om zodoende de best gekwalificeerde en bevlogen medewerkers in de regio selecteren en met de organisatie te verbinden.

Om vorm te geven aan bovenstaande ambities is Equipe Professionals Only namens stichting Envida op zoek naar een:

ADVISEUR RECRUITMENT (32-36 UUR)

Ondernemende, daadkrachtige, verbindende, strategische professional met progressieve kijk

De Uitdaging: In de steeds krapper wordende arbeidsmarkt bent U als recruiter de drijvende kracht achter het geven van bovengenoemde impuls. In deze voor de organisatie nieuwe functie signaleert U ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en vertaalt deze naar concrete acties. Voorts bouwt u mede aan de positionering en professionalisering van recruitment in de organisatie en geeft u zodoende mede inhoud aan de inhoud en omvang van uw eigen positie. Daarbij bent U voortdurend op zoek naar vernieuwende en eigentijdse kanalen om de medewerkerdoelgroep van Envida te bereiken. Verder stelt u samen met de zorgmanagers de juiste zoekprofielen op en ondersteunt hen (zo nodig) in het voeren van selectiegesprekken. De coördinatie van het recruitment proces ligt hierbij bij u als recruiter. U maakt integraal onderdeel uit van de afdeling HRM en legt verantwoording af aan de manager HRM. Daarbij werkt u nauw samen met de afdelingen opleidingen, marketing en communicatie, heeft een voortrekkersrol in projecten die gerelateerd zijn aan personeelsaanname- en behoud. Voorts zorgt u ervoor dat de organisatie proactief is als het gaat om naamsbekendheid en het promoten van Envida als aantrekkelijke werkgever.

Uw Profiel: U beschikt over een relevante opleiding op HBO niveau. U heeft meerjarige relevante ervaring met de werving & selectie van (zorg)personeel en heeft een duidelijke visie op het aantrekken en behouden van het arbeidspotentieel van de toekomst. U heeft affiniteit met de zorg, inhoudelijke kennis van werken in de zorg en het hebben van een eigen zorgnetwerk is een pré. Tevens heeft u kennis van de relevante doelgroepen en hun beweging op de arbeidsmarkt. U bent in staat om op een natuurlijke wijze u doelstellingen te realiseren. Hierbij is de wereld van online werving en selectie bekend terrein voor u. U bent intrinsiek gemotiveerd, nieuwsgierig en pakt snel de ‘spin-in-het-web’ positie.
Naast een stevige en communicatieve persoonlijkheid bent u proactief, initiatiefrijk, optimistisch, probleemoplossend, doortastend en beschikt u over een hoge mate van organisatie sensitiviteit.

Geboden wordt : Envida is een organisatie die investeert in ontwikkeling en opleiding van medewerkers. Envida biedt een dynamische werkomgeving waar ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid en initiatief. De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VVT . De functie is ingedeeld in functiegroep 55 of 60 maximaal €4407,65 inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. In combinatie met een aantrekkelijk secundair arbeidsvoorwaardenpakket

Meer informatie of geïnteresseerd? De werving en selectie wordt uitgevoerd door Equipe RPO middels ons nieuwe online platform Limburg Talent Hunter. Ben jij toe aan een volgende stap in jouw loopbaan in een nieuw gecreëerde positie? Wil jij werken in een snelgroeiende organisatie? Reageer dan direct op de vacature via Limburg Talent Hunter (www.limburgtalenthunter.nl).

Hoe maak ik mijn interesse kenbaar? Indien je bent ingelogd met jouw (nieuwe) account, zie je een lijst met bedrijven voor je. Hier mag jij aangeven door welke bedrijven je gevonden wilt worden. Vervolgens klik je op het tabblad (aan de linkerzijde) Vacatures. Hier vind je alle openstaande vacatures van de bedrijven die je hebt geaccepteerd. Om een specifieke vacature te zoeken kun je op bedrijfsnaam of vacaturetitel zoeken in de zoekbalk boven aan de pagina. Vervolgens klik je op de vacature en op de volgende pagina kun je onder aan de pagina klikken op ‘Ik heb interesse in deze vacature’. Hierdoor ben je direct zichtbaar bij de recruiter(s) van het bedrijf. Simpel en effectief. Succes!

Voor meer informatie over deze positie kun je contact opnemen met Marijke Pfennings (Consultant) op 06-52773262. Je kunt ook contact opnemen met ons kantoor te Maastricht op 043-3299955.

Solliciteren
Meer info  www.equipe-bv.nl