Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-63684

Vacature: Supply Chain/Logistiek Manager voor Highlite International in Kerkrade

VACATURENR lv-63684 (01-05-2018)

OPDRACHTGEVER
Highlite International BV te Kerkrade is een dynamische groothandel met eigen merken voor de entertainment industrie. Wat in 1992 begon met een eerste containerlading aan showequipment, is nu een bedrijf geworden dat aan meer dan 70 landen levert en 137 medewerkers in dienst heeft.

Highlite mag zich dan ook met trots tot een van de grootste leveranciers van showequipement in Europa rekenen, en wereldwijd distributeur van professionele licht en geluid producten. Zij verzorgen dagelijks de verkoop naar hun klanten verspreid over de gehele wereld. De verkoop geschiedt via diverse kanalen, exclusieve distributeurs, dealers, installatie bedrijven, retailers etc. Een goed product in combinatie met de juiste levertijd en klantgerichte service zorgt ervoor dat Highlite International BV nog steeds groeiende is.

Momenteel is Avance Werving & Selectie zoekende naar een:

SUPPLY CHAIN/LOGISTIEK MANAGER


In deze functie rapporteer je direct aan de Adjunct-Directeur. Je vervult een leidinggevende rol richting het voltallige warehouse van 40 medewerkers, waaronder 3 Teamleiders, en de Supply Afdeling van de inkoopafdeling. Je wordt lid van het Management Team van Highlite International

FUNCTIE-OMSCHRIJVING
De Supply Chain/Logistiek Manager is verantwoordelijk voor de integrale beheersing van de uitgaande goederenstroom en de ingaande goederenstroom vanuit voornamelijk China. Dit betekent dat je zorgdraagt voor het binnen de gestelde termijn efficiënt verwerken en professioneel uitleveren van de goederen, en het organiseren van de ingaande goederenstroom vanaf de toeleveranciers. Daarnaast ben je eindverantwoordelijk voor het verder optimaliseren van het volledige en grotendeels gemechaniseerde logistieke proces.

Daar de Supply Chain/Logistiek Manager de bevoegdheid heeft tot leidinggeven, zorgt deze ervoor dat de medewerkers hun werk kunnen doen middels het optimaal inzetten en benutten van mensen en middelen. De manager geeft direct leiding aan de medewerkers Supply Chain belast met contacten met leveranciers (inkoop), de medewerkers op de logistieke kantoor-afdeling, en indirect aan de magazijnmedewerkers. Daarnaast is de Supply Chain/Logistiek Manager verantwoordelijk voor het realiseren van de gewenste servicegraad.

De functie omvat de volgende werkzaamheden:
Vormgeven van en het hanteren van het volledige logistieke beleid binnen het warehouse;
Optimaliseren van de logistieke processen binnen de Supply Chain
 • Organiseren en bewaken van de integrale materiaalstroom en alle logistieke processen binnen het bedrijf;
 • Zorgdragen voor een adequate voorraadbeheersing en opslag van goederen; Inschatten van de doorlooptijd en risico’s van potentiële leveringen; Zorgdragen voor het hanteren van de juiste procedures wanneer het gaat om de uitgifte van producten en het treffen van maatregelen wanneer zich problemen voordoen; Zorgdragen voor het maken van planningen en interne verwerking van de orders; Leiding geven aan de medewerkers op de afdeling, en informeren van medewerkers over wisselende deadlines in de uitgaande goederenstroom;
 • Fungeren als aanspreekpunt richting de overige afdelingen; Bewaken van arbeidsomstandigheden wanneer het gaat om veiligheid en gezondheid.

FUNCTIE-EISEN
 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding op het logistieke/supply chain vlak of het bedrijfskundig vlak;
 • Daarnaast is er minimaal 8 jaar relevante werkervaring opgedaan binnen een middelgrote handelsorganisatie;
 • Ervaring met betrekking tot de logistieke goederenstroom binnen een groothandelssysteem en het aansturen van een team van medewerkers is een absolute must;
 • Aantoonbare ervaring met optimalisatieprojecten binnen een Warehouse/Supply Chain is een must;
 • Kennis van de moderne software pakketten en kennis van ERP-systemen, bijvoorbeeld Microsoft Dynamics, is aanwezig.;
 • Kennis van en ervaring met geautomatiseerde (orderpick)-magazijnen is een pré
 • Kennis van externe transporten en douane-afhandeling is een pré,
 • Kennis en ervaring met het ontwikkelen van BlockChain samenwerking is een pré
 • Beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal is een vereiste.

Persoonskenmerken:
 • Beschikt over een heldere en duidelijke helikopterview;
 • Teamplayer, accuraat en betrouwbaar; Creatief en initiatiefrijk, zowel intern als in samenwerking extern (BlockChain) Uitstekende leidinggevende kwaliteiten (open, informeel en coachend);
 • In staat om draagvlak in een groep te creëren;
 • Analytisch en in staat om je visie en strategie binnen het Management Team en naar de werkvloer te vertalen;
 • In staat om op een flexibele manier om te gaan met wijzigingen in een groeiende organisatie.

AANBOD
Het betreft een structurele fulltime functie met veel verantwoordelijkheden binnen een ambitieus bedrijf. De arbeidsvoorwaarden zijn meer dan goed te noemen.

INTERESSE?
Dan nodigen wij u graag uit te solliciteren via de link

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maurice van Meulenbroek (Regiomanager) of Maud Lucassen (Consultant) van Avance Maastricht op tel 043 325 65 30.

Een Drijfverenanalyse alsmede een Capaciteitentest maken deel uit van de selectieprocedure.

Highlite International heeft er nadrukkelijk voor gekozen alleen kandidaten die via Avance zijn aangebracht mee te nemen in de selectieprocedure. Wij vragen u dan ook enkel te solliciteren middels de bijgevoegde link.

Solliciteren
Meer info  www.avance.jobs