Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-63689

Vacature: Crossmediale Communicatiemedewerker voor Open Universiteit in Heerlen

VACATURENR lv-63689 (01-05-2018)

Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en werken ruim 600 medewerkers. De OU heeft vijftien vestigingen in Nederland, en zes in België. De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie.

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een top 2 positie in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website (www.ou.nl).

Gemeenschappelijke serviceorganisatie
Binnen de OU worden veel ondersteunende taken uitgevoerd door de Gemeenschappelijke serviceorganisatie (GSO). Dit is de centrale uitvoeringsorganisatie van de OU. Zij biedt op een efficiënte en effectieve wijze professionele services aan in- en externe klanten, vanuit een integrale benadering van de aanwezige disciplines. Het betreft diensten op het gebied van markt- en studentgerichte communicatie (advies en communicatie), ontwikkelactiviteiten (diensten, producten, applicaties en multimedia), onderwijslogistiek, administratie, ict-voorzieningen en facilitaire voorzieningen.

De Gemeenschappelijke serviceorganisatie is op zoek naar een

CROSSMEDIALE COMMUNICATIEMEDEWERKER

(1,0 fte) voor de duur van 1 jaar, met de intentie tot verlenging

Vacaturenummer FAC/GSO/18025

Jij bent een bevlogen tekstschrijver en een storyteller, die zowel offline als online onze verhalen vertelt en medewerkers stimuleert en ondersteunt ook zélf hun verhalen te delen over wat de OU doet en bereikt heeft. Je kunt een communicatie- en marketingstrategie vertalen naar mooie invalshoeken voor verhalen uit de praktijk, je hebt een neus voor nieuws en je weet hoe je free publicity haalt. Je creëert content en je weet hoe je content snel en maximaal kunt benutten voor verschillende kanalen (crossmediaal), zoals social media, website, online magazines, nieuwsbrief, folders en allerlei andere middelen. Je bent tevens creatief met verschillende formats voor content. Verder weet je hoe je social media strategisch kunt inzetten (Twitter, LinkedIn, Facebook, Instagram), en ken je de mogelijkheden en ontwikkelingen van deze media. Tevens ken of maak je, je snel bekend met alle social media op het gebied van onderwijs en onderzoek. Je hebt ervaring met webredactie en je pakt zo nodig ook andere voorkomende, praktische communicatiewerkzaamheden op.

Eisen
Om voor deze functie in aanmerking te komen, beschik je minimaal over een afgeronde hbo-opleiding Marketing management, Commercieel management, Communicatie & Multimedia Design (of gerelateerd). Je bent proactief, creatief, nauwkeurig, stressbestendig, kritisch, resultaatgericht en doortastend. Je bent bekend met tools voor publishing, monitoring, analytics en advertising (zoals Hootsuite, Google Analytics, Addwords, Facebook Advertising, etc.). Ervaring met verschillende (o.m. grafische) programma’s, zoals InDesign, Photoshop en Adobe Première is een pré. Technische kennis van Flash en HTML5 is zeer welkom, maar niet vereist.

Standplaats
Heerlen

Inlichtingen
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Koolen, Clustercoördinator Markt- en studentcommunicatie tel.0654 925 986, e-mail: marco.koolen@ou.nl
Meer informatie over de Open Universiteit kun je vinden op onze website: www.ou.nl.

Salaris
Het salaris wordt afhankelijk van opleiding en ervaring vastgesteld overeenkomstig schaal 8 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal €3.292,= bruto per maand bij een volledig dienstverband. Afhankelijk van opleiding en werkervaring is plaatsing in een aanloopschaal mogelijk.

Procedure
U kunt uw schriftelijke sollicitatie, vergezeld van curriculum vitae en onder vermelding van vacaturenummer op brief en envelop, sturen naar: Open Universiteit, GSO/AenO/Personeels-, salaris-, en financiële administratie, Postbus 2960, 6401 DL Heerlen. U kunt ook per e-mail solliciteren: solliciteren@ou.nl.

De inzendtermijn sluit op 17 mei 2018

E-mail  solliciteren@ou.nl
Meer info  www.ou.nl